Blogger Widgets




9 Νοεμβρίου 2016

Ζεις καταθλιμμένος?

  Ιώβ 37:23 Τον Παντοδύναμο, δεν μπορούμε να τον εννοήσουμε• είναι υπέροχος κατά τη δύναμη, και κατά την κρίση, και κατά το πλήθος τής δικαιοσύνης• δεν καταθλίβει. 

Ως κατάθλιψη ορίζεται ένα γενικευμένο αίσθημα λύπης και απογοήτευσης που κάνει τον άνθρωπο ακόμα και ότι δεν αξίζει να ζει. 
Είναι διεθνώς η δεύτερη σημαντικότερη αρρώστια του ανθρώπου.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, πάσχουν από κάποιας μορφής κατάθλιψης; 
Σας λέω, ούτε καν πάει το μυαλό σας. 
 Δεν μπορείτε να συλλάβετε τον αριθμό, μα και αν τον διαβάσετε θα σοκαριστείτε. 

 Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, ανεξαρτήτου ηλικίας, κοινωνικής θέσης, εισοδήματος και εθνικότητας είναι περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι. 
Η κατάθλιψη μειώνει την ικανότητα των ανθρώπων να
αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής και συχνά προκαλεί αναστάτωση στην οικογένεια, τη διακοπή του σχολείου ή την απώλεια της δουλειάς. 
 Σε πιο ακραίες περιπτώσεις, αφαιρούν την ίδια τους τη ζωή. Περίπου ένα εκατομμύριο είναι αυτοί που αυτοκτονούν κάθε χρόνο. 
Οι λόγοι εμφάνισης κατάθλιψης, είναι διάφοροι. 
 Συχνά, συνδυάζονται διαφορετικές αιτίες - γενετικές, βιολογικές, ψυχολογικές και κοινωνικές. 
 Το άγχος, η θλίψη, η σύγκρουση, η κακοποίηση, η ανεργία, είναι απ`αυτές τις αιτίες που συμβάλουν στην εμφάνιση της. Όμως ακούστε, στόχος του διαβόλου είναι να εξοντώσει ψυχικά και πνευματικά τον άνθρωπο γεμίζοντας με απελπισία και σκοτεινιά την καρδιά, και τη διάνοια του, εκεί που είναι όλο το πεδίο της μάχης. 
 Με την κατάθλιψη θέλει να αλώσει την ζωή του. 
 Η αγία Γραφή λέει: 1Πέτ. 5:8 Διατηρήστε καθαρή τη διάνοια σας! Να είστε άγρυπνοι! Γιατί ο αντίδικός σας ο διάβολος σαν το βρυχόμενο λιοντάρι περιφέρεται ζητώντας ποιον θα καταφέρει να καταβροχθίσει! 
Αυτός λοιπόν είναι ο σκοπός του, να καταφέρει τον άνθρωπο, να πιστέψει στα ψέματα του, γιατί ο Λόγος Του Θεού μας λέει ότι ο σατανάς είναι ο πατέρας του ψεύδους, και μέσα από τα ψέματα, και τις επιθέσεις του, να καταστρέψει τον άνθρωπο. Ευτυχώς για τον άνθρωπο που έχει γνωρίσει Τον Κύριο Ιησού χριστό, και την θυσία Του, είναι σκεπασμένος κάτω απ`τη χάρη Του,και γνωρίζει τον τρόπο να φυλαχτεί, γιατί Εκείνος τον έχει διδάξει με το Λόγο Του. 
 <<Αντίσταση>> 
Ξέρει να αντιστέκεται. 
Στην επιστολή Ιακώβου λέει: Ιακ. 4:7 Υποταχτείτε λοιπόν στο Θεό, αλλά αντισταθείτε στο Διάβολο και θα φύγει από εσάς. 
Aυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο νικά τις προκλήσεις, και την καταστροφή που θέλει να φέρει ο εχθρός (σατανάς). Φίλε μου, εσύ που περνάς τόσα προβλήματα, και η ψυχή σου είναι καταθλιμμένη, έχεις κουραστεί, και βρίσκεσαι σε απόγνωση, σε σημείο ακόμα να θέλεις να βάλεις τέρμα στη ζωή σου, όπως λες για να ησυχάσεις. Αυτό είναι μια ακόμα μεγάλη παγίδα του σατανά, μια ψευδαίσθηση, να νομίζεις ότι με το να βάλεις τέρμα στη ζωή σου όλα θα τελειώσουν. 
`Όχι. Μην ακούς τα ψέματά του. Δεν τελειώνει τίποτα. 
Αν δώσεις ένα τέλος στη ζωή σου, κατευθείαν μπαίνεις στην αιωνιότητα, και τότε είναι που αρχίζουν όλα, τότε. 
Και το ποιο σημαντικό. 
Αν δεν έχεις γνωρίσει Τον Κύριο Ιησού χριστό, και φύγεις απ`αυτή τη ζωή δίχως να έχεις έρθει σε μετάνοια, χωρίς να έχουν σκεπαστεί οι αμαρτίες σου, τότε λυπάμαι , πραγματικά λυπάμαι αγαπητέ φίλε, θα είσαι μακρυά από Τον Κύριο, γιατί είσαι κάτω από την εξουσία του σατανά. Και όπως βλέπεις, έχεις χάσει ήδη τη ζωή σου πριν κάτω από την καταπίεση, και την κατάθλιψή του, και τώρα αιώνια, χάνεις τη ζωή που σου προσφέρει, γιατί μετά θάνατον δεν υπάρχει συγχώρεση. Αυτή την ώρα σου δίνεται η ευκαιρία να ζήσεις ελεύθερος από την κατάθλιψη. 
Δεν είναι τυχαίο που διαβάζεις το μήνυμα αυτό σήμερα. 
Ο Θεός θέλει να σε ελευθερώσει, και να ζήσεις μια ζωή χαρούμενη, πρόσεχε όχι χωρίς δοκιμασία, αλλά σίγουρα ελεύθερος και γεμάτος χαρά, και στη ζωή αυτή αλλά και μέσα στην αιωνιότητα. 
Τι πρέπει να κάνεις? 
 Ιακ. 4:7 Υποταχτείτε λοιπόν στο Θεό, αλλά αντισταθείτε στο Διάβολο και θα φύγει από εσάς. 
Να παραδοθείς Σ`αυτόν, να Τον κάνεις Κύριο σου, να δεχτείς το αίμα της θυσίας Του στη ζωή σου, να μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου, να ζητήσεις να κάνεις το θέλημά Του, και μ`αυτόν τον τρόπο αντιστέκεσαι στο σατανά, και θα φύγει. Και τότε θα είσαι ελεύθερος, θα είσαι, στα αλήθεια ελεύθερος! 

 Επιμέλεια κειμένου:   Γιώργος - Νεφέλη Λυκοπάντη

Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις επικοινώνησε μαζί μας στ0 6949750957 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη