Blogger Widgets
10 Οκτωβρίου 2016

`Έλπισε στο Θεό!Ψαλ. 42:11 Διά τι είσαι περίλυπος, ψυχή μου; και διά τι ταράττεσαι εντός μου; έλπισον επί τον Θεόν· επειδή έτι θέλω υμνεί αυτόν· αυτός είναι η σωτηρία του προσώπου μου και ο Θεός μου. 
Μιά θλιμμένη ψυχή!!! 
Μιά ανθρώπινη ψυχή που πονά, λυπάται, και ταράζεται. 
Φέρτε την εικόνα αυτή μπροστά σας. Σε τί κατάσταση βρισκόταν την ώρα εκείνη ο συγγραφέας του εδαφίου αυτού. 
Πως ήταν οι σκέψεις του, το σώμα του, γιατί μέσα από αυτή την ταραχή που διαβάζουμε, είχε τις δικές τις επιπτώσεις, όχι μόνο στη διάνοια, αλλά και στο σώμα. 
`Όσοι έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος του προβλήματος. 
Λύπη, και ταραχή, μια ψυχή καταθλιμμένη, μια ψυχή χωρίς ανάπαυση, και ειρήνη. 
Που θα μπορέσει να βρει λίγη ξεκούραση? λίγη ησυχία? που θα στραφεί να ζητήσει βοήθεια, που λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι έχουν τα δικά τους προβλήματα, τις δικές τους
δυσκολίες, τον δικό του ψυχικό πόνο? 
 Αν μπορούσε ο άνθρωπος να κάνει κάτι γι`αυτό, τότε δεν θα αρρώσταινε η ψυχή του.
Βλέπουμε τι γίνετε στις νευρολογικές κλινικές, στα ψυχιατρεία, γεμάτα από ανθρώπους πληγωμένους,
ταλαιπωρημένους, δέσμιους στην ασθένειά τους. 
Ξέρετε κάτι, και πάρα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους θέλουν να βάλουν ένα τέρμα στη ζωή τους, γιατί δεν μπορούν πλέον να ζουν κάτω από αυτή την κατάσταση. 
Μια στατιστική πάνω σ`αυτούς τους ανθρώπους που είναι ψυχικά άρρωστοι μας λέει: «κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε έτους, 18,4 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη, ηλικίας 18 έως 65 ετών υπολογίζεται ότι υποφέρουν από σοβαρή κατάθλιψη». 
-Ένα άλλο στοιχείο αναφέρεται στο θέμα της αυτοκτονίας.
 Γράφεται ότι «περίπου 58.000 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , κάτι σαν τη Ρόδο περίπου μπορούμε να πούμε σε πληθυσμό αυτοκτονούν ετησίως, κάπου 158 με 159 την ημέρα, πάνε στην κόλαση. Αριθμός που ξεπερνά τους ετήσιους θανάτους από τροχαία ατυχήματα και ο αριθμός των ατόμων που αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν είναι δεκαπλάσιος». Δηλ.580.000 
-Επίσης 450 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο πάσχουν από μια νευρολογική η ψυχική διαταραχή. 1 στους 4 θα προσβληθεί στη διάρκεια της ζωής του. 1 εκατομμύριο άτομα στον κόσμο αυτοκτονούν (ετησίως). 10 εκατομμύρια κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας κάθε χρόνο. Εποχιακή κατάθλιψη: όχι μόνιμη. Υπολογίζεται ότι 20% του πληθυσμού μας υποφέρουν από ήπιες μορφές της εποχιακής κατάθλιψης. Το 70% έως 80% των περιπτώσεων συμβαίνουν σε γυναίκες. 
 -Βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκετε σήμερα ο άνθρωπος. 
-Κάποιος γνωστός μου, αξιωματικός του Λιμενικού, πιστός άνθρωπος, μου διηγήθηκε μια ιστορία που την έζησε από κοντά. 
 Η Σπετσοπούλα ήταν ένα όμορφο πλοίο, που ανήκε σ`έναν πολύ μεγάλο, και γνωστό εφοπλιστή. 
Μια μέρα κάλεσαν τον γνωστό μας από το υπεύθυνο γραφείο, τιμής ένεκεν, να την επισκεφτεί. Καθώς του έδειχναν τα διάφορα μέρη του πλοίου, με την πολυτέλεια, και την άνεση που το διέκρινε, έφτασαν και στην πισίνα. Τότε αυτός που τον ξεναγούσε, του έδειξε μια κουνιστή πολυθρόνα στην άκρη της πισίνας, και του είπε: Να σ`αυτήν εδώ την πολυθρόνα έρχεται και κάθετε το αφεντικό και κλαίει......... Παρόλα τα πλούτη, και τη δόξα, είχε μια ταραγμένη ζωή, μιά ταλαίπωρη καρδιά. Και ενώ ο κόσμος όλος τον μακάριζε, εκείνος καθόταν και έκλαιγε μόνος. ΜΟΝΟΣ.......... 
Που είναι οι άνθρωποι την ώρα αυτή? Που είναι οι φίλοι, αν και ήταν πλούσιος? Που είναι εκείνοι που έλεγαν τα μεγάλα λόγια όταν βρίσκονταν μαζί τις καλές εκείνες ημέρες? Που είναι τώρα, που ο άνθρωπος αυτός υποφέρει, να του σταθούν, και να χαροποιήσουν την καρδιά, και την ψυχή του? Που είναι? Που είναι οι δικοί σου φίλοι αγαπητέ (η) μου,την ώρα αυτή που τους έχεις ανάγκη? Που είναι όλοι αυτοί που βοήθησες, και στήριξες? 
Που βρίσκονται όλοι αυτοί τώρα στην ώρα της δυσκολίας σου, της λύπης σου, της ταραχής σου? 
Ποιός θα παρηγορήσει την καρδιά σου, τώρα που η θλίψη σε πνίγει, και εξουθενώνει? 
Ποιός θα ρίξει βάλσαμο στην ψυχή σου, τώρα που ο πόνος σε κυριεύει, και σε ματώνει? Ποιός θα σε στηρίξει, τώρα που γύρω σου γίνονται ερείπια όνειρα, σχέδια ίσως, σχέσεις? 
Δεν βλέπεις? δεν υπάρχει κανείς να σου δώσει διέξοδο, τώρα που τα προβλήματα ορθώνονται βουνά, και σε απελπίζουν. Τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Ούτε τα χρήματα, ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι γνωριμίες και τα μέσα. 
Κοίταξε τι λέει Ο Λόγος Του Θεού!! έλπισον επί τον Θεόν·..... Αλληλούια!!!! 
Ναι σ`αυτόν έλπιζε. 
Αυτός είναι η ελπίδα σου, κανένας άλλος, μην γελιέσαι, μην κοιτάζεις πουθενά αλλού, μην βλέπεις σε χαμόγελα πλατιά, μην εστιάζεις την ελπίδα σου στον άνθρωπο, όποιο και όσο υψηλό πρόσωπο κι`αν είναι αυτός, πάλι θα πληγωθείς, πάλι θα προδοθείς, εστιάσου Στον επίσκοπο της ψυχής σου, Τον Κύριο Ιησού Χριστό. 
Η σωτηρία του προσώπου σου είναι Ο Ουράνιος Πατέρας σου, Ο Θεός σου. Αυτός είναι γεμάτος αγάπη, και έλεος για σένα. Γεμάτος δύναμη και δόξα, πηγή κάθε χαράς, και ειρήνης. Κανέναν ποτέ δεν απογοήτευσε, ούτε και σένα θ`απογοήτευση. Κανείς ποτέ μαζί Του δεν κατέρρευσε, ούτε και εσύ θα καταρρεύσεις. Είναι βράχος, καταφύγιο, φρούριο ισχυρό. Μαζί Του δεν είσαι ποτέ μόνος, ποτέ εγκαταλειμμένος, καθισμένος πάνω στην πολυθρόνα του πόνου, και της κατάθλιψης. Μαζί Του κάθε θλίψη διαλύεται, και άφθονη ειρήνη πλημμυρίζει την καρδιά σου. 
Αγαπητή μου ψυχή. `Έλπισε στον Κύριο, γιατί αυτός μπορεί να κάνει τα πάντα, δεν υπάρχει τίποτα το αδύνατο γι`αυτόν. 
 `Ελα τώρα, άνοιξε την καρδιά σου, και κάνε αυτή την προσευχή μαζί μου στον Κύριο Ιησού Χριστό. 
Κύριέ μου, άπλωσε το χέρι Σου το στοργικό, και άγγιξε την πονεμένη μου καρδιά. Γιάτρεψε την πληγή μου, την ψυχή μου. 
Πονώ τόσο πολύ Κύριε, έχω κουραστεί από το να κλαίω μέρα νύχτα. 
Βασανίζομαι, και δεν έχω διέξοδο, έλα Κύριε, Εσύ μπορείς να με θεραπεύσεις, και να με βγάλεις με ασφάλεια έξω από το τούνελ αυτό που βρίσκομαι, έλα, σε παρακαλώ, σ`έχω ανάγκη μέσα στη ζωή μου. 
Είσαι η μόνη μου ελπίδα, σ`εμπιστεύομαι. Αμήν!!!
Επιμέλεια κειμένου: Λυκοπάντης Γιώργος 

 Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις επικοινώνησε μαζί μας στ0 6949750957 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη