Blogger Widgets




11 Ιουλίου 2016

Aισθάνεσαι ενοχές?


 Αν αισθάνεσαι για κάτι ένοχος, και ζεις με ενοχές, το μήνυμα αυτό είναι για σένα!
`Ακου λοιπόν.
Οσοδήποτε ένοχος κι αν είσαι, η αν αισθάνεσαι, αν θελήσεις μόνον να επιστρέψεις στο Θεό και Πατέρα σου, θα σε μεταχειριστεί σαν να μην είχες σφάλει ποτέ.
Θα σε θεωρήσει σαν δίκαιο και θα σου συμπεριφερθεί ανάλογα.
Τι λές γι'αυτό;
Η Αγία γραφή λέει:
 Ρωμ. 4:5 εις τον μη εργαζόμενον όμως, πιστεύοντα δε εις τον δικαιούντα τον ασεβή, η πίστις αυτού λογίζεται εις δικαιοσύνην.
Πόσο λαμπρό πράγμα είναι τούτο, πως κανείς άλλος εκτός από τον Θεό δεν μπορεί να σκεφτεί να δικαιώσει τον ασεβή, κανείς άλλος εκτός από τον Θεό δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει! Ναι, ο κύριος μπορεί να το κάνει.
Κοίταξε πώς ο Απόστολος τοποθετεί το ερώτημα: ‹‹Ρωμ. η. 33. Τις θέλει εγκαλέσει τους εκλεκτούς του θεού; Θεος ειναι ο δικαιών››.
Αν ο Θεός δικαιώσει κάποιον είναι καλά και δίκαια καμωμένο, είναι για όλη την αιωνιότητα.
Διάβαζα κάποτε ένα έντυπο, που ήταν γεμάτο δηλητήριο εναντίον του Ευαγγελίου και εκείνων, που το κηρύττουν, ότι τάχα υποστηρίζουμε κάποιο είδος θεωρίας, με την οποία φανταζόμαστε πως η αμαρτία μπορεί να μετατοπιστεί από τους ανθρώπους.
Δεν υποστηρίζουμε καμία θεωρία, απλά φέρνουμε στην δημοσιότητα ένα γεγονός.
Το μέγιστο γεγονός υπό τον ουρανό είναι τούτο, ότι ο χριστός με το πολύτιμο αίμα του, απομακρύνει ενεργώς την αμαρτία και συμπεριφέρεται προς τους ανθρώπους πάνω σε βάση θείας χάρης.
Συγχωρεί τον ένοχο και δικαιώνει τον άνθρωπο, όχι σύμφωνα με κάτι, που βλέπει σ' αυτούς, ή προείδε ότι θα γίνουν, αλλά σύμφωνα με τα πλούτη της χάρης του, που κατοικούν στην καρδιά του. Τούτο κηρύξαμε, κηρύττουμε και θα εξακολουθούμε να κηρύττουμε, όσο ζούμε. ‹‹Θεός είναι ο δικαιών››.
Και αν ο Θεός δεν αισχύνεται να το κάνει, ούτε εμείς ντρεπόμαστε να το κηρύττουμε.
Η δικαίωση που εκπορεύεται από τον ίδιο τον Θεό είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.
Εάν ο κριτής με αθωώνει, ποιος μπορεί να με καταδικάσει;
Αν το ανώτατο στο σύμπαν δικαστήριο με ανακηρύσσει δίκαιο, ποιος μπορεί με κάτι να με επιβαρύνει; 
Η από Θεού δικαίωση είναι ικανή απάντηση για μια ταραγμένη συνείδηση.
Μ'αυτή την δικαίωση μπορούμε να αντικρίσουμε όλους τους βρυχηθμούς και χλευασμούς του σατανά και των ασεβών ανθρώπων.
Μ'αυτή τη δικαίωση θα είμαστε ικανοί να πεθάνουμε. Και μ`αυτή θα αναστηθούμε με τόλμη πάλι.


Φίλε, ο Κύριος μπορεί να πετάξει μακριά όλες σου τις αμαρτίες. 
Δεν κάνω ένα άλμα στο κενό όταν ισχυρίζομαι τούτα: Η Γραφή λέει: <<Ματθ. 12:31 Πάσα αμαρτία και βλασφημία θέλει συγχωρεθεί εις τους ανθρώπους>>. 
Αν και εσύ είσαι βυθισμένος ως το λαιμό στο κακό, μπορεί με ένα Του λόγο να μετακινήσει κάθε σου μόλυσμα και να πει. <<Ματθ. 8:3  Θέλω, καθαρίσθητι>>
Ο Κύριος είναι ο μεγάλος εξιλαστής. 
Πιστεύω στην άφεση των αμαρτιών. Το πιστεύεις και εσύ; 
Μπορεί τούτη την ώρα αν πιστέψεις, να σου απαγγείλει την άφεση: << Συγκεχωρημένες είναι αι αμαρτίες σου, ύπαγε εν ειρήνη>>. Και αν το κάνει αυτό, καμιά δύναμη στον ουρανό και στην γη, ή κάτω από την γη, μπορεί να σε θέσει σε υποψία, πολύ λιγότερο κάτω από οργή. 
Μην αμφιβάλλεις στη δύναμη της παντοδύναμης αγάπης. Δεν μπορείς να συγχωρήσεις το συνάνθρωπο σου, που σε πρόσβαλε, καθώς ο Θεός συγχωρεί εσένα. 
Δεν μπορείς να μετράς το στάρι Του Θεού με το δικό σου μέτρο. 
Οι τρόποι Του και τα σχέδια Του είναι τόσο ψηλότερα από τα δικά σου, όσο οι ουρανοί ψηλότεροι από την γη. << Καλά, θα πεις, αλλά θα ‘ναι μεγάλο θαύμα, αν ο κύριος με συγχωρέσει>>. 
Ακριβώς έτσι είναι. Θα ‘ναι υπέρτατο θαύμα και είναι έτοιμος να το κάνει, γιατί κάνει << Ιωβ. 9:10 μεγαλεία και ανεξιχνίαστα>>, που ποτέ πρωτύτερα δεν είχαμε δει. 
Και εγώ ο ίδιος είχα χτυπηθεί κάποτε από ένα τρομερό συναίσθημα ενοχής, που είχε γεμίσει την ζωή μου αθλιότητα. Όταν όμως άκουσα το πρόσταγμα: << Εις σε με βλέψατε και σωθητε, πάντα τα πέρατα της γης: Διότι, εγώ είμαι ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος>>, έβλεψα, και σε μια στιγμή ο κύριος με δικαίωσε. Ο Ιησούς Χριστός έγινε αμαρτία για εμένα. 
Να τι είδα, και αυτό το βλέμμα μου χάρισε ανάπαυση. 
Όταν εκείνη, που είχαν δαγκωθεί από τα φλογερά φίδια στην έρημο κοιτούσαν στο χάλκινο φίδι, γιατρεύονταν με μιας. Έτσι και εγώ, σαν κοίταξα στον σταυρωμένο Σωτήρα. 
Το Πνεύμα το Άγιο που με οδήγησε και πίστεψα, μου χάρισε ειρήνη με την πίστη. Αισθανόμουν τόσο βέβαιος πως είχα συγχωρεθεί, όσο νωρίτερα πως ήμουν καταδικασμένος.
 Ήμουν βέβαιος για την καταδίκη μου, γιατί ο λόγος του Θεού το διασαφηνίζει, και η συνείδηση μου συνεπιμαρτυρούσε. 
Αλλά όταν ο Κύριος με δικαίωσε ήμουν εξίσου βέβαιος από τις ίδιες μαρτυρίες. Ο λόγος του Κυρίου στις γραφές έλεγε: << Ιωαν.γ. 18  Όστις πιστεύει εις αυτόν δεν κρίνεται>> και η συνείδηση μου συμφώνησε ότι πίστεψα και ότι ο Θεός, που με συγχώρεσε είναι δίκαιος.
 Έτσι είχα την μαρτυρία του Αγίου Πνεύματος και της συνείδησης μου΄ και τα δύο αυτά συμφωνούσαν μαζί για το ίδιο πράγμα. 
Ω, πόσο επιθυμώ να λάβεις και εσύ την μαρτυρία του Θεού πάνω σε αυτό το πράγμα! Και τότε, αμέσως θα έχεις την μαρτυρία μέσα στον εαυτό σου. 
Τολμώ να πω πως ο αμαρτωλός, που δικαιώνεται από τον Θεό, στέκει σε πιο στέρεη βάση παρά ο δίκαιος, που δικαιώνεται από τα έργα του αν τούτο ήταν ποτέ δυνατό. 
Ποτέ δεν θα είμαστε βέβαιοι πως πράξαμε πολλά έργα. 
Η συνείδηση μας θα βασανίζεται πάντοτε από ένα << μήπως>>. 
Τέλος, θα καταντήσουμε να είμαστε ανικανοποίητοι και θα τρέμουμε κάτω από την πιθανότητα μιας σφαλερής κρίσης, πάνω στην οποία στηριχθήκαμε. Όταν όμως ο Θεός ο ίδιος μας δικαιώσει και το Πνεύμα το άγιο δώσει μαρτυρία σε αυτό, χαρίζοντας μας ειρήνη με τον Θεό, τότε αισθανόμαστε πως το πράγμα είναι βέβαιο και στέρεο και εισερχόμαστε στην ανάπαυση του Κυρίου. 
Καμία γλώσσα δεν μπορεί να διηγηθεί το βάθος αυτής της γαλήνης, που ξεχύνεται πάνω στην ψυχή που δέχτηκε την ειρήνη του Θεού, << την υπερέχουσαν πάσαν γνώσιν>>.
Φίλε, ζήτησε την τώρα, αμέσως.
C.H.Spurgeon
Επιμέλεια κειμένου: Λυκοπάντη Νεφέλη
Αν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για ότι δήποτε το τηλέφωνο μας είναι 6949750957 η με το παρακάτω email.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη