Blogger Widgets




9 Ιουνίου 2016

Συρία: Η προσευχή είναι η μόνη ελπίδα των Χριστιανών

2016-05-13-SY

Οι χριστιανοί του Χαλεπίου βρίσκονται στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ομάδων ανταρτών. Τα βάσανά τους είναι απερίγραπτα.
«Ήταν τρομερό. Η βόμβα, που οι αντάρτες έριξαν σκοπίμως στη χριστιανική συνοικία, ανατίναξε τα πάντα. Αμέτρητα σπίτια καταστράφηκαν, όπως και το σπίτι του Fouad. Ο 13-χρονος σκοτώθηκε επί τόπου», μας είπε ο Jean-Clément Jean Bart, ο επίσκοπος του Χαλεπίου.
Οι γονείς του Fouad δεν μπόρεσαν ούτε στην κηδεία του γιου τους να παραστούν, καθώς οι ίδιοι βρίσκονταν σοβαρά τραυματισμένοι στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Στις 3 Μαΐου 2016, χτυπήθηκε η μαιευτική κλινική.
Ένας κάτοικος τηςπεριοχής καταγγέλλει: «Η κόρη μου γεννήθηκε εδώ. Αυτό το κτίριο, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη τόσων πολλών ζωών, έγινε πλέον σημείο θανάτου και καταστροφής.»

Στο Χαλέπι, η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι στις άλλες περιοχές της Συρίας. Από το ξέσπασμα του πολέμου το 2011, τα τρία τέταρτα των χριστιανών κατοίκων της έχουν εγκαταλείψει την πόλη. «Οι παλαιότερα πολυσύχναστοι δρόμοι της, είναι τώρα έρημοι. Τα καταστήματα έκλεισαν. Οι
 υπόλοιποι κάτοικοι δεν τολμούν πλέον να κυκλοφορήσουν έξω. Ο φόβος τούς κρατά μέσα στο σπίτι. Δεν υπάρχουν λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τον πόνο τους», μας εξηγεί ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας ιεροκήρυκας προσθέτει: «Είναι τόσοι πολλοί οι νεκροί και οι τραυματίες!
Οι άνθρωποι μοιάζουν με τον Χριστό που κουβαλούσε τον σταυρό Του, βαδίζοντας προς τον Γολγοθά.»

Παρ’ όλα αυτά, οι χριστιανοί δεν χάνουν την ελπίδα τους, όπως αυτή η γυναίκα, που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της: «Αρνούμαστε να βλέπουμε τον θάνατο να συνεχίζει να εξαπλώνεται στη Συρία, ιδιαίτερα στο Χαλέπι. Διακηρύττουμε την Ανάσταση του Ιησού Χριστού πάνω την αγαπημένη μας χώρα».

Οι Σύροι Χριστιανοί δεν παραιτούνται. Συγκεντρώνονται όσο συχνά γίνεται και προσεύχονται για τη χώρα τους. Το ίδιο έκαναν και την  περασμένη Κυριακή, την οποία μάλιστα κήρυξαν Ημέρα Προσευχής και  Νηστείας για τη χώρα τους.

Θέλεις να προσευχηθείς κι εσύ συγκεκριμένα για τη Συρία και το Ιράκ;
Αν ναι, εγγράψου στην ιστοσελίδα των Open Doors και θα παίρνεις τα τακτικά αιτήματα προσευχής που στέλνουν για τις διάφορες χώρες όπου διώκονται οι χριστιανοί: http://www.opendoorsuk.org
(Φωτογραφία: Χριστιανική συνοικία του Χαλεπίου που επλήγη από βόμβες
teensgeneration.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη