Blogger Widgets




5 Ιουνίου 2016

Η αληθινή ευτυχία...



Γράφει ένας 16χρονος νέος: «…Ειλικρινά το μόνο που θα ήθελα είναι ν’ ανέβω στη μηχανή μου και να γυρίσω τον κόσμο… Κάθομαι στο σπίτι και όταν δεν συζητούν (οι γονείς μου) για τα λεφτά και τη δουλειά, κάθονται με τις ώρες και βλέπουν στην τηλεόραση όλες αυτές τις αηδίες που δείχνουν τα διάφορα κανάλια. Όταν βγαίνω, η μάνα μου περιμένει άγρυπνη πότε θα γυρίσω. Λοιπόν σ’ όλους αυτούς που κατηγορούν τη νεολαία έχω να πω ότι όλα αυτά εγώ τουλάχιστον δεν τα αντέχω. Θέλω πολύ περισσότερα πράγματα από τη ζωή μου. Τα θέλω όλα. Και τα θέλω τώρα».

Μιά 18χρονη λέγει: «Είμαστε μια κουρασμένη νεολαία. Μια νεολαία γερασμένη που στα χέρια της αντί για λουλούδια και τρόπαια κρατά μπαστούνια. Υποφέρουμε από ανία που, μας προσφέρουν όλοι –γονείς, δάσκαλοι, πνευματικός κόσμος. Και ο κόσμος πια απειλείται όχι τόσο από τον πυρηνικό όλεθρο και τα οικολογικά προβλήματα του πλανήτη μας, όσο από την «ανυπαρξία» και την απάθεια των νέων που κλείσατε σε τσιμεντένια κλουβιά και μεγαλώσατε με την τηλεόραση, που καταδικάσατε να γυρίζουν στη σκοτοδίνη των ντισκοτέκ για να σκοτώσουν την πλήξη τους. Θα ήθελα κι εγώ να γυρίσω τον κόσμο. Θα ήθελα να ζω σ’ ένα βουνό που να βλέπω τη θάλασσα. Να βλέπω την απεραντοσύνη του κόσμου, να ζήσω βαθιά τη ζωή για να μην καταλάβω τη στιγμή που θα πεθαίνω, πως δεν έζησα».
Αγαπητοί μου:
Ὅλοι οἱ ἄνθρωποι μετά τήν πτώση εἴμαστε ἄρρωστοι πνευματικά.
H Aγία γραφή λέει: Ρωμ. 3:23 επειδή όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού.
`Ολη η ανθρωπότητα είναι κάτω απο την αμαρτία, και έχουμε χάσει την ομορφιά της παρουσίας Του Θεού, έχουμε χάσει τη δόξα Του Θεού, την αληθινή ευτυχία στη ζωή μας.

Τί ἐννοοῦμε μέ τή λέξη εὐτυχία; ...(ἄς μιλήσουν τά παιδιά ἐλεύθερα...).
 -Πολλοί λένε ὅτι ἀληθινή εὐτυχία εἶναι νά ἔχεις πολλά λεφτά ἤ νά εἶσαι διάσημος ἤ νά καλοπερνᾶς σάν τόν πλούσιο τοῦ εὐαγγελίου. Ὅμως πάντα ὅλοι αὐτοί σέ κάποια στιγμή εἰλικρίνειας ὁμολογοῦν ὄτι εἶναι δυστυχισμένοι.
Ἡ κόρη τοῦ πλουσιώτερου `Ελληνα, τοῦ Ὠνάση ὁμολόγησε κάποτε ὅτι <<οὔτε μιά μέρα δέν πέρασα μέ ἀληθινή εὐτυχία>>. Διότι ἡ ἀληθινή εὐτυχία εἶναι κάτι πού δέν ἔρχεται ἀπ' ἔξω ἀλλά κάτι πού πηγάζει ἀπό τό ἐσωτερικό τοῦ ἀνθρώπου.
Σίγουρα εἶναι κάτι πού ἀφορᾶ στήν ψυχή τοῦ ἀνθρώπου ἀλλά καί στό σῶμα , ἀφορᾶ σ' ὅλη τήν ὕπαρξη τοῦ ἀνθρώπου. Εἶναι ἡ ἀληθινή χαρά , ἡ ἀληθινή μακαριότητα. Εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς ἀπελευθέρωσης τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τόν κακό ἑαυτό του ἀπό τά πάθη του. ...
Ἡ πραγματική εὐτυχία δέν ἐπιτυγχάνεται μέ νόμους, οὔτε μέ ἀλλαγή στά ἐξωτερικά πράγματα καί συνθῆκες, πού εἶναι γύρω μας.
Η αληθινή ευτυχία πηγάζει από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και όχι από τα εξωτερικά υλικά αγαθά που δεν έχουν ζωή.
Πηγάζει από την ψυχή, τήν καρδιά, ἀπό τήν αστείρευτη πηγή των συναισθημάτων του ανθρώπου. Πηγάζει από τα υψηλά ιδανικά και τις πανανθρώπινες αξίες.
Πηγάζει από την ειλικρινή προσφορά στον άλλον, από την αγάπη που δεν κρίνει και δεν καταδικάζει. Πηγάζει από την αρετή της ειρήνης που προάγει τον ἄνθρωπο καί τόν ὁδηγεῖ στήν συμφιλίωση καί τήν ἀληθινή ἐπικιονωνία μέ τόν πλησίον.
Ἡ ἁμαρτία εἶναι ἡ αἰτία τῆς δυστυχίας μας.
Αὐτή μᾶς ὁδηγεῖ στή μιζέρια καί στό θάνατο. Στό θάνατο τόν ψυχικό καί στό πρόωρο σωματικό θάνατο.
Θυμᾶστε πῶς τό λέει ἡ Ἁγία Γραφή; Ποῦ ὁδηγεῖ ἡ ἁμαρτία;
-<<Τά ὀψώνια τῆς ἁμαρτίας θάνατος>> Δηλ. <<Τά ἀποτελέσματα τῆς ἁμαρτίας εἶναι ὁ θάνατος>> τῆς ψυχῆς ἀλλά καί τοῦ σώματος. Ἀντίθετα... Ἡ ἀρετή νικάει τό θάνατο καί τήν δυστυχία.. Όπως σημειώνει ο αρχαίος ποιητής Ευριπίδης: «Η δ’ αρετή και θανούσι λάμπει». Δηλαδή: Η αρετή παραμένει και μετά το θάνατο. Η αρετή καταξιώνει το ανθρώπινο πρόσωπο καί τό βοηθάει νά φτάσει στήν ἀληθινή καί σταθερή ευτυχία.
Μια ζωή γεμάτη από αγώνα για την υποταγή των παθών και την εξάλειψη των κακών συνηθειών. Ἀλλά καί ζωή ἀληθινῆς χαρᾶς, διότι φέρνει στήν ψυχή μας τό ἅγιο Πνεῦμα. Ὅταν ἔχουμε τό ἅγιο Πνεῦμα μέσα μας ἐνεργό, τότε ἔχουμε καί τούς καρπούς Του.
Ποιοί εἶναι οἱ καρποί τοῦ αγίου Πνεύματος, ξέρετε;
-<<Ὁ δέ καρπός τοῦ Πνεύματος ἐστίν ἀγάπη, χαρά, εἰρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, ἀγαθωσύνη, πίστις, πραότης, ἐγκράτεια>&gt
Νά λοιπόν πού θά βροῦμε τήν ἀληθινή χαρά καί εἰρήνη, τήν ἀληθινή εὐτυχία!!!!
Προέρχεται ἀπό τό Ἅγιο Πνεῦμα, ἀπό τό Θεό. Η αληθινή ευτυχία πού τήν ταυτίζουμε μέ τήν γαλήνη τήν χαρά καί τήν εἰρήνη ἔρχεται ὅταν ἑνωθοῦμε μέ τόν Ιησού χριστό.
-Η αναζήτηση της ευτυχίας ξεκινά από μέσα μας, από την ψυχή μας, την καρδιά μας. Οὐσιαστικά εἶναι ἡ ἀναζήτηση τοῦ Πατέρα μας, τοῦ Θεοῦ πού μᾶς ἔπλασε καί φροντίζει γιά μᾶς.
Είπε κάποιος: «Ανήσυχη είναι η ψυχή μας μέχρι να αναπαυθεί στο Θεό». Ο άνθρωπος μακριά από το Θεό είναι ανήσυχος.
Η πίστη στο Θεό αναπαύει τον ψυχικό κόσμο του.
Με τη θεία ειρήνη Του ὁ Χριστός τον ευλογεί και τον ενδυναμώνει στον προσωπικό αγώνα του.
Η πίστη στο Θεό δίνει θάρρος και αισιοδοξία στα προβλήματα της ζωής και του δείχνει την ανώτερη πνευματική ζωή. Η πίστη στο Θεό δίνει νόημα στη ζωή του πιστού. Ο άνθρωπος πλέον δεν ζει άσκοπα μέσα στον κόσμο, διότι προσπαθεί να ζει χριστιανικά με στόχο να επιτύχει την κοινωνία με το Θεό.
Η πίστη στο Θεό οδηγεί τον πιστό χριστιανό να αγωνίζεται για υψηλά ιδανικά, για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η πίστη στο Θεό γαληνεύει τη συνείδησή του.
Ποιά νομίζετε ὅτι εἶναι ἡ μεγαλύτερη εὐτυχία;....
-Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ευρίσκεται ο άνθρωπος κοντά στο Θεό, να ζει τη θεία παρουσία Του και να αναπαύεται στα χέρια Του.
Αγαπητοί μου θέλετε να βρείτε την  ἀληθινή εὐτυχία στή ζωή σας;-Μόνο εκείνος που αναζητά την αλήθεια στη ζωή του βρίσκει την ευτυχία της ψυχής του.
Η αληθινή ευτυχία υπάρχει μόνο στον Ιησού χριστό.
Η εσταυρωμένη αγάπη Του έδειξε πόσο μας αγαπά, προσφέροντας τον εαυτό Του για τη σωτηρία μας και την απαλλαγή μας από την αμαρτία.
Σήμερα  οἱ ἄνθρωποι δεν είναι εὐτυχισμένοι.
Μέρικοί μάλιστα φτάνουν νά ποῦν ὅτι <<δέν ὑπάρχει εὐτυχία>>. Καί αὐτό γιατί: α)Σήμερα το κέντρο του ανθρώπου δεν είναι ο Θεός αλλά ο κόσμος και ο άνθρωπος. β)Σήμερα η επικοινωνία των ανθρώπων είναι εξωτερική, καθοδηγούμενη από συμφέροντα για την ικανοποίηση του εγώ τους. Δεν προσφέρουν την αγάπη τους αλλά θέλουν το συμφέρον τους. Φοβούνται τη μοναξιά, την ιδέα της και ταυτόχρονα είναι μόνοι. γ)Ζούμε σε μια εποχή που σκεπτόμαστε και λειτουργούμε χωρίς αγάπη.
Οι νέοι, ἔχουν πάρα πολλές δυσκολίες, και προβλήματα.
Σήμερα ο νέος συναντά πολλά προβλήματα στην καθημερινή ζωή του: Η έλλειψη επικοινωνίας με τους μεγαλυτέρους του τον οδηγεί μερικές φορές στην εσωστρέφεια και τη μελαγχολία. Η αντίθεση λόγου και πράξεως στα πρόσωπα των γονέων και των δασκάλων και των μεγαλυτέρων τον κατευθύνουν στην αναζήτηση αλλαγής τρόπου ζωής. Ο νέος χάνεται μέσα στή φιληδονία, στίς πρόσκαιρες ἀπολαύσεις, στις πολιτικές ιδεολογίες και στη χαμηλή αξία των ατομιστικών ιδεών. Χάνει τον πνευματικό προσανατολισμό του και οδηγείται σε ένα τρόπο ζωής με χαμηλές αξίες που καταστρέφουν την ανθρωπιά του. Οι ευθύνες είναι μεγάλες για την κοινωνία, την οικογένεια, το σχολείο και τόν καθένα μας.
Τί πρέπει νά γίνει; Πῶς θά προσανατολιστοῦμε σωστά γιά τήν κατάκτηση τῆς ἀληθινῆς εὐτυχίας;
- Χαράζοντας νέα πορεία, βάζοντας ἄλλους στόχους: την αγάπη και την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη και την ελευθερία, το θάρρος και την αισιοδοξία, την αυτογνωσία και την αυτοπειθαρχία, την ελπίδα για τη ζωή και τήν πίστη στο χριστό.
Τώρα που όλα είναι νεκρά και παγερά, είναι ανάγκη να ακούσουμε τη φωνή της αγάπης, τή φωνή τοῦ Κυρίου που μᾶς λέγει:
• Σήκω από το λήθαργο που σε οδηγεί σε ψεύτικους οραματισμούς και ψεύτικες αξίες.
• Ζήσε τη χάρη του Θεού.
• Ελευθερώσου από τις κακές συνήθειες.
• Ελευθερώσου από τα κακά πρότυπα και ακολούθησε την αληθινή ζωή του Ευαγγελίου.
• Πίστεψε αληθινά σε Μένα που δίνω ζωή και ελευθερία πραγματική.
• Ζήσε στο Φως το αληθινό που φωτίζει όλο τον κόσμο.
• Κοίτα μέσα βαθιά στην ψυχή σου ἐκεῖ που ευρίσκεται ο Θεός και θά βρεις το δρόμο προς την αληθινή ευτυχία.
• Εμφύτευσε στην καρδιά σου χριστιανικές αξίες με κέντρο την αγάπη και την πίστη στο Θεό.
• Αγωνίσου να γίνεις άνθρωπος πλήρης αρετών και υψηλών ιδανικών.
• Αρνήσου τον ηθικό ξεπεσμό των μεγαλυτέρων και στηρίξου στην αλήθεια του Ευαγγελίου.
`Ενας μεγάλος ζωγράφος  έλεγε: «Τίποτα στη γη δεν είναι τόσο ταπεινό και άθλιο, όσο εγώ, όταν αισθάνομαι τον εαυτό μου χωρίς εσένα, Θεέ μου».
• Ακολούθησε το δρόμο του Χριστού, που είναι ο δρόμος της αγάπης, της σοφίας  της ταπεινώσεως, και της ελευθερίας.
Η αληθινή ελευθερία εἶναι ἡ ἐλευθερία τῆς καρδιᾶς ἀπό τά πάθη καί τήν ἁμαρτία, ἀπό τούς κακούς λογισμούς καί τίς κακές ἐπιθυμίες.
Αὐτή ἡ ἀληθινή ἐλευθερία οδηγεί στην αληθινή ευτυχία.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ;
`Ελα στο χριστό, έλα στην αλήθεια Του Ευαγγελίου.
Ζήτησε να γνωρίσεις την αλήθεια, και αυτή η αλήθεια θα σε ελευθερώσει.
Ο Ιησούς είπε:
 Ιωάν. 8:31- 32  «Αν εσείς μείνετε σταθεροί στο λόγο μου, θα είστε πραγματικά μαθητές μου, και θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει».
Ποιός λοιπόν είναι αυτή η αλήθεια που θα σε ελευθερώσει?
Την απάντηση την δίνει πάλι ο ίδιος ο χριστός.
Ιωάν. 14:6  «Εγώ είμαι η οδός η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται προς τον Πατέρα παρά μόνο διαμέσου εμένα.
Τρέξε λοιπόν σ`αυτόν, και θα βρείς την αληθινή ευτυχία.
Επιμέλεια και μέρος κειμένου: Λυκοπάντης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη