(Ιωάν. 20:6-7) Έρχεται λοιπόν ο Σίμων Πέτρος ακολουθών αυτόν, και εισήλθεν εις το μνημείον και θεωρεί τα σάβανα κείμενα, και το σουδάριον, το οποίον ήτο επί της κεφαλής αυτού, κείμενον ουχί ομού με τα σάβανα, αλλά χωριστά τετυλιγμένον εις ένα τόπον.
Το ευαγγέλιο του Ιωάννη (20:7) μας λέει ότι το σουδάριο, που ήταν πάνω στο κεφάλι του Ιησού, δεν ήταν απλά πεταμένο παραπέρα, όπως τα σάβανα.
Η Βίβλος, χρησιμοποιεί ένα ολόκληρο εδάφιο για να μας πει ότι το σουδάριο ήταν τυλιγμένο και τοποθετημένο σε έναν τόπο χωριστά από τα σάβανα.
Νωρίς το πρωί της Κυριακής, ενώ ακόμα ήταν σκοτάδι, η Μαρία η Μαγδαληνή ήρθε στον τάφο και βρήκε τον λίθο μετακινημένο από την είσοδο.
Έτρεξε και βρήκε τον Σίμωνα Πέτρο και τον άλλον μαθητή, εκείνον τον οποίον ο Ιησούς αγαπούσε.
Είπε: "Σήκωσαν το σώμα του Κυρίου από το μνημείο και δεν ξέρω που το έβαλαν!"
Ο Πέτρος και ο άλλος μαθητής έτρεξαν στον τάφο για να δουν..
Ο άλλος μαθητής έτρεξε ταχύτερα απο τον Πέτρο και έφτασε εκεί πρώτος. Σταμάτησε και κοίταξε μέσα και είδε τα σάβανα να κείτονται εκεί, αλλά δεν μπήκε μέσα. Ο Σίμωνας Πέτρος ήρθε και μπήκε στο μνημείο. Είδε τα λινά σάβανα να κείτονται, ενώ το σουδάριο που κάλυπτε το κεφάλι του Ιησού ήταν τυλιγμένο σε έναν τόπο χωριστά.
Ήταν αυτό σημαντκό; Οπωσδήποτε!
Έχει πραγματικά σημασία; Ναι!
Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τη σημασία του τυλιγμένου σουδαρίου, πρέπει να καταλάβουμε λίγα πράγματα από την Εβραϊκή παράδοση.
Η διπλωμένη πετσέτα είχε να κάνει με τον κύριο και τον υπηρέτη του, και κάθε εβραιόπουλο, γνώριζε αυτήν την παράδοση.
Όταν ο υπηρέτης ετοίμαζε το τραπέζι για το γεύμα του κυρίου του, βεβαιωνόταν πώς ήταν όλα ακριβώς όπως ο κύριός του τα ήθελε..
Το τραπέζι ήταν στρωμένο τέλεια, και ο υπηρέτης θα περίμενε διακριτικά, χωρίς να φαίνεται μέχρι ο κύριος να τελειώσει το φαγητό του, και ο υπηρέτης δεν θα τολμούσε να αγγίξει το τραπέζι, μέχρι ο κύριός του να τελειώσει.
Τώρα, αν ο κύριος τελείωνε το φαγητό του, θα σηκωνόταν από το τραπέζι, θα σκούπιζε τα δάχτυλά του, το στόμα του, θα καθάριζε το γένι του και θα έριχνε εκείνη την πετσέτα στο τραπέζι.
Ο υπηρέτης έτσι, θα καταλάβαινε ότι μπορούσε να καθαρίσει το τραπέζι. Γιατί, εκείνον τον καιρό, η πετσέτα ριγμένη σαν κουβάρι στο τραπέζι, σήμαινε: "Έχω τελειώσει".
Αλλά εάν ο κύριος σηκωνόταν από το τραπέζι και δίπλωνε την πετσέτα του και την άφηνε δίπλα στο πιάτο του, ο υπηρέτης δεν θα τολμούσε να αγγίξει το τραπέζι, γιατί...............
Η διπλωμένη πετσέτα σήμαινε,
"Επιστρέφω!"
Ο Κύριος μας θα επιστρέψει και πάλι!
Στάλθηκε από Κaciani Sakelaris
Αν
έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις
να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή,
επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6938956652 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου