`Hταν το ερώτημα του Νικόλα Ζ. απο τη Θεσσαλονίκη.
Είμαι στο τρίτο έτος της Ιατρικής.
Είμαι Χριστιανός, αλλά δεν πιστεύω σε αναστάσεις νεκρών και πράσινα αλογα.
Αναστήθηκε άραγε και ο Χριστός, ή έτσι το λέμε;
Κοίταξε κάτι. Η ανάσταση τών νεκρών, με βασική αρχή της τήν Ανάσταση τού Χριστού, είναι θεμελιώδες δόγμα του Χριστιανισμού, και ο μεταφυσικός, σωτήριος προορισμός του.
Χωρίς την ελπίδα υπάρξεως άλλης ζωής,( πέρα από αυτή, τών 70-75 χρόνων πού ζούμε σήμερα), και χωρίς την Ανάσταση του Χριστού ως τού μεγάλου εγγυητού γι΄αυτή μας τήν αποκατάσταση, ο άνθρωπος , και μάλιστα ο Χριστιανός, θα ήταν το τραγικώτερο πλάσμα της Δημιουργίας.
Είναι αλήθεια, και δεν το αρνούμεθα, ότι αρκετοί Χριστιανοί έχουν έρθει σήμερα, σέ μιά εποχή γενικής αμφισβήτησης, σαν την δική σου, λανθασμένη θέση. Λένε δηλαδή,
«Είμαι Χριστιανός, πηγαίνω στην Εκκλησία, πιθανόν Πάσχα μέ τήν λαμπαδούρα μου, και Χριστούγεννα μέ τά χιόνια, ναί, αλλά ως εδώ, έχω και τις αμφιβολίες μου…».
Άς δούμε κατ΄αρχάς τις αντιρρήσεις για τήν Ανάσταση τού Χριστού.
Οι Φαρισαίοι είπαν:
«δεν αναστήθηκε ο Χριστός, αλλά έκλεψαν το σώμα οι μαθητές του, την ώρα πού οι στρατιώτες κοιμόντουσαν, και μετά είπαν ότι ανέστη».
Ο ευαγγελιστής Ματθαίος λέει, ότι αυτή η συκοφαντία κυκλοφορούσε μεταξύ τών απίστων Εβραίων, 30 ακόμη χρόνια μετά την ανάσταση τού Χριστού. Μάλιστα, την συκοφαντία αυτή, οι αρνητές τών δύο τελευταίων αιώνων, με αρχηγό τον Ρενάν, την μετέτρεψαν λέγοντας ότι τον νεκρό Ιησού τον έκλεψε μία γυναίκα, η …Μαρια η Μαγδαληνή(!).
(αυτά δηλαδή πού λέγαμε και στην προηγούμενη ερώτηση. Όλα, στην Μαρία την Μαγδαληνή τά φορτώνουν…).
Αφού όμως οι στρατιώτες κοιμόντουσαν πώς είδαν ότι έκλεψαν οι μαθητές το σώμα;
Επάνω στο θέμα αυτό, ο ιερός Αυγουστίνος, σημειώνει,
«…Εάν εκοιμώντο τί είδον; Και εάν δεν είδον τίποτα, τίνος είναι μάρτυρες; Τί είδος μάρτυρες είναι, οι μάρτυρες οι κοιμώμενοι;»
Β) Οι Ρωμαϊκοί νόμοι ήσαν αυστηρότατοι. Γιατί λοιπόν ο Πιλάτος δεν πέρασε από δίκη τους στρατιώτες πού κοιμόντουσαν αφήνοντας τούς μαθητές να κλέψουν το σώμα, όταν για την ίδια σχετικώς περίπτωση αμέλειας φυλάκων θανατώθηκαν οι φύλακες στην απόδραση του απόστολου Πέτρου αργότερα; Εκτός αυτού, δεν δικάσθηκαν ποτέ οι μαθητές με την κατηγορία ότι έκλεψαν τον Ιησού.
Γ) Ηταν λογικώς αδύνατο 3-4 φοβισμένοι μαθητές να μπορέσουν να περάσουν μέσα από την σιδερόφρακτη Ρωμαϊκή φρουρά πού φύλαγε τον τάφο, και να πάρουν τρέχοντας το σώμα, και να το κρύψουν σε μια πόλη, πού εκείνες τις μέρες λόγω τού Πάσχα, κυκλοφορούσαν 2 εκατομμύρια περίπου άνθρωποι στούς δρόμους...
Δ) Τί είχαν, τέλος πάντων να κερδίσουν, αν τον έκλεβαν; Το καλύτερο πού θα έκαναν ήταν να πάνε στα σπίτια τους και στις δουλειές τους, μια και ο Χριστός τούς…γέλασε και δεν ανέστη. Αυτοί όμως, κήρυξαν την Ανάσταση με διωγμούς, ταλαιπωρίες, και αποκεφαλισμούς, προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό, είναι μία ακόμη απόδειξη των όσων λέμε.
Ε) Οι εμφανίσεις του Χριστού, 40 ημέρες μετά την Ανάστασή του και μάλιστα, όχι σε έναν-δύο, ή λίγους μαθητές, αλλά σε 500 άτομα στην Βηθανία, καθώς και τό ότι, μιλάει, βαδίζει μαζί τους, τρώει, ψηλαφούν τήν τρυπημένη πλευρά του, περνάει μέσα από τοίχους καί κλειστές πόρτες («κεκλεισμένων των θυρών» παρουσιάζεται στον Θωμά), δίνει οδηγίες για παγκόσμιο κήρυγμα κλπ σημαίνουν μία πραγματικότητα.
Ότι δεν ήταν φάντασμα, και ότι ήταν ένας αναστημένος, κανονικός άνθρωπος.
Πέραν όμως από όλα αυτά, «τώ καιρώ εκείνω», ο Χριστός είναι ολοζώντανος και σήμερα.
«Χθές και σήμερα ο αυτός» αναφέρει κάποιο κείμενο.
Παρήγγειλε ότι θα είναι μαζί μας, μέχρι την συντελεία των αιώνων, και τά θαύματα πού γίνονται στο όνομά του και σήμερα, το δείχνουν ξεκάθαρα.
Επίσης, κάπου 11 εκατομμύρια μάρτυρες ψήθηκαν, γδάρθηκαν, αποκεφαλίστηκαν, θανατώθηκαν, για τήν πίστη τους σ΄αυτόν και στο Ευαγγέλιό του.
Άνθρωποι όλων τών κοινωνικών τάξεων, αξιωματούχοι Κρατών και Εθνών, επιστήμονες και εργάτες, πρίγκιπες καί βασιλιάδες, επικηρυγμένοι και μετανοημένοι, ληστές, φονιάδες, και καταζητούμενοι, διέθεσαν μέχρι και την ζωή τους για τον Χριστό, και βεβαίως όχι για ένα ψέμα.
Σκέψου το αυτό…
Ευχαριστούμε και πάλι για την επικοινωνία
Αν
έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα
θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή,
επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6938956652 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου