Blogger Widgets




17 Απριλίου 2016

Ησ. νγ ``Tα πάθη και ο θρίαμβος του δούλου του θεού `` ( B μέρος) by Dr. R. L. Hymers, Jr.


III. Τρίτον, βλέπουμε πως εφαρμόζεται η σωτηρία του Χριστού.
Ησαΐα νβ΄. 15. "Ούτω θέλει ραντίσει πολλά έθνη• οι βασιλείς θέλουσι φράξει το στόμα αυτών επ' αυτόν• διότι θέλουσιν ιδεί εκείνο το οποίον δεν ελαλήθη προς αυτούς• και θέλουσι νοήσει εκείνο, το οποίον δεν ήκουσαν" (Ησαΐας νβ΄. 15).
 Ο Δρ Γιανγκ είπε πως εδώ, σε αυτό το εδάφιο, η θυσία και τα πάθη του Χριστού στο εδάφιο 14 εξηγούνται και εφαρμόζονται.
 Ησ. 52:14 Καθώς πολλοί έμειναν εκστατικοί επί σε, τόσον ήτο το πρόσωπον αυτού άδοξον παρά παντός ανθρώπου και το είδος αυτού παρά των υιών των ανθρώπων.
Ο προφήτης εξηγεί το γιατί [ο Χριστός] παραμορφώθηκε. Ώστε... σε αυτή την κατάσταση της παραμόρφωσης, θα "ραντίσει πολλά έθνη". Αυτός που παραμορφώθηκε, ο δούλος κάνει κάτι για άλλους, καθώς εκτελεί μία τελετή εξαγνισμού.
Η παραμόρφωσή του [από τα πάθη Του] ήταν...η κατάσταση μέσα στην οποία ο ίδιος θα έφερνε εξαγνισμό στα έθνη.
Το ρήμα "ραντίσει" [αναφέρεται] στο ράντισμα από... νερό, ή αίμα ως εξαγνισμό... 
Είναι το έργο του [Χριστού ως ιερέα] που παρουσιάζεται εδώ, και ο σκοπός αυτού του έργου είναι να προσφέρει εξαγνισμό και καθαρισμό σε άλλους...
Αυτός ο ίδιος ως ιερέας θα ραντίσει με νερό και αίμα, και θα εξαγνίσει πολλά έθνη.
Το κάνει αυτό ως πάσχοντας, του οποίου τα πάθη είναι για χάρη...εξαγνισμού και προξενεί μια βαθιά αλλαγή στη στάση αυτών που τον βλέπουν. (ibid., pp. 338-339).
Με απόλυτη εκπλήρωση αυτής της προφητείας, το κήρυγμα του ευαγγελίου του Χριστού ξέσπασε από τα δεσμά του Ιουδαϊσμού και έγινε μία παγκόσμια θρησκεία.
Από τον πρώτο κιόλας αιώνα "πολλά έθνη" έχουν ευαγγελιστεί, και άνθρωποι από όλον τον κόσμο έχουν εξαγνιστεί από το Αίμα του Ιησού, φέρνοντάς τους στην σωτηρία εν Χριστώ Ιησού, προξενόντας, όπως είπε ο Δρ Γιανγκ, "μια βαθιά αλλαγή στη στάση αυτών που τον βλέπουν".
 Αν και δεν ήταν σωσμένοι άνθρωποι όλοι οι βασιλείς του κόσμου, κι όμως, καθώς ο Χριστιανισμός εξαπλώθηκε στον κόσμο, τουλάχιστον έφραξε "το στόμα αυτών επ' αυτόν" και έγιναν Χριστιανοί ονομαστικά, χωρίς να μιλάνε εναντίον Του.
Ακόμη και σήμερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄, κλείνει το στόμα της "επ' αυτόν" και υποκλίνεται με σιωπηλή ευλάβεια ενώπιόν Του στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στη διάρκεια χριστιανικών λειτουργιών που γίνονται εκεί.
Πολλοί άλλοι μονάρχες του Δυτικού κόσμου, αλλά και στην Ανατολή, Του δίνουν τουλάχιστον τιμή εξωτερικά. Μάλιστα, έτσι έκανε ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος στα αρχαία χρόνια του Χριστιανισμού, όπως και πολλοί άλλοι.
"Διότι θέλουσιν ιδεί εκείνο το οποίον δεν ελαλήθη προς αυτούς• και θέλουσι νοήσει εκείνο, το οποίον δεν ήκουσαν" (Ησαΐας νβ΄. 15).
Όπως προείπε εδώ ο προφήτης, το ευαγγέλιο του Χριστού έχει εξαπλωθεί σε όλα τα έθνη του κόσμου,
"Ούτω θέλει ραντίσει πολλά έθνη" (Ησαΐας νβ΄.15).
Ακόμη και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χριστιανός στο όνομα μόνο, σκύβει το κεφάλι κάποιες φορές στην εκκλησία και φράζει "το στόμα [του] επ' αυτόν".
Αλλά πρέπει να πω, πως αυτή η υπέροχη προφητεία δεν μιλάει τόσο για την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αμερική όπως έκανε κάποτε.
Οι εκκλησίες στη Δύση βρίσκονται σε σύγχυση και αναταραχή.
Αλλά, σε μεγάλο μέρος του Τρίτου Κόσμου, οι ισχυρές αφυπνίσεις και αναζωπυρώσεις, που υπήρχαν κάποτε σε εκκλησίες της Δύσης που έχουν αποστατήσει και αποδυναμώσει, εξακολουθούν να ανθούν. Χαίρεται η καρδιά μας όταν διαβάζουμε για πλήθη στην Κίνα, στην νοτιοανατολική Ασία, στην Ινδία, και σε άλλα μέρη του κόσμου, που πλημμυρίζουν τις εκκλησίες που κηρύτεται το ευαγγέλιο, την ίδια αυτή στιγμή! Ναι, συχνά καταδιώκονται, αλλά όπως είπε ο Τερτυλλιανός τον δεύτερο αιώνα, "Το αίμα των μαρτύρων είναι ο σπόρος της Εκκλησίας". Και αυτό ισχύει σήμερα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Καθώς η Αμερική, και η Δύση γενικότερα, ξεπέφτουν από το χριστιανικό τους παρελθόν, και διαλύονται σε ανθρωπιστική, σκεπτικιστική πνευματική σύγχυση, κι όμως, όπως πρόβλεψε ο  Σπέρτζεον, Ο Ιησούς θα... ραντίσει όχι μόνο τους Ιουδαίους, αλλά και τα έθνη παντού... 
 Όλες οι χώρες θα ακούσουν για εσένα, και θα σε νιώσουν να κατεβαίνεις επάνω τους, σαν τις βροχές επάνω στο κομμένο χορτάρι.
Οι σκοτεινές φυλές που είναι μακριά, αυτοί που ζουν στη χώρα του ανατέλοντος ηλίου θα ακούσουν τη διδασκαλία σου και θα την πιούν... θα ραντίσεις πολλά έθνη με τον λόγο της χάρης σου (ibid. p. 248).
Ο "προφητικός" λόγος του Σπέρτζεον είναι ακόμη πιο αληθινός σήμερα, παρά τότε που είπε αυτά τα λόγια, πάνω από εκατό χρόνια νωρίτερα. Και χαιρόμαστε που έχουν έτσι τα πράγματα! Αμήν!
Η υπόσχεση δεν έχει εκπληρωθεί ακόμη πλήρως.
Αλλά θα εκπληρωθεί, αφού το στόμα του Κυρίου μίλησε, διαμέσου του προφήτη Ησαΐα, που είπε,
"Τα έθνη θέλουσιν ελθεί εις το φως σου" (Ησαΐας ξ΄. 3) 
"Αι δυνάμεις των εθνών θέλουσιν ελθεί προς σε" (Ησα. ξ΄. 5)

"Ιδού, ούτοι θέλουσιν ελθεί μακρόθεν• και ιδού, ούτοι από βορρά και από νότου και ούτοι από της γης του Σινείμ" (Ησαΐας μθ΄. 12).
Ο (James Hudson Taylor), ιεραπόστολος στην Κίνα, είπε ότι "Σινείμ" ήταν η χώρα της Κίνας, όπως συμφωνεί και το Σκόφιλντ Στάντι Μπάιμπλ, στη σημείωση του Ησαΐα μθ΄. 12.
Πώς να διαφωνήσουμε με τον Τέιλορ και τη σημείωση του Σκόφιλντ, όταν βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας αυτά τα πράγματα να γίνονται στην Κίνα; Φυσικά και είναι αλήθεια, τουλάχιστον στην εφαρμογή!
Χιλιάδες στρέφονται προς τον Χριστό κάθε ώρα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, και σε πολλές άλλες χώρες, και χαιρόμαστε που έχουν έτσι τα πράγματα!
Καθώς η Αμερική δολοφονεί με βρεφοκτονικές εκτρώσεις τρεις χιλιάδες αβοήθητα παιδιά κάθε μέρα, και οι εκκλησίες κλείνουν εδώ κατά χιλιάδες, κι όμως σε αυτές τις μακρινές χώρες, το έργο του Χριστού αυξάνεται, και θα επικρατήσει! Ο Θεός ας χαρίσει σωτηρία σε περισσότερους ανθρώπους!
Ας χαρίσει ο Θεός σε αυτούς που γνωρίζουν τον Χριστό, και που πρόθυμα υποφέρουν για το όνομά Του, να θριαμβεύσουν ανάμεσα στα έθνη κατά την Δευτέρα Παρουσία Του!
Αλλά ρωτώ εσάς σήμερα το πρωί, "Εσείς γνωρίζετε τον Χριστό; Εσείς έχετε κοιτάξει με πίστη σε Αυτόν που αμαυρώθηκε περισσότερο 'παρά παντός ανθρώπου' για να πληρώσει το τίμημα της δικής σας αμαρτίας?
Ναι, για την δική σας! Έχει ραντίσει το αίμα Του πάνω στη δική σας αμαρτία, που είναι καταγραμμένη στα βιβλία του Θεού στον Ουρανό.
Εσείς έχετε καθαριστεί από το Αίμα του Αμνού του Θεού, που αφαιρεί την αμαρτία του κόσμου;
Και αν όχι, θα 'φράξετε το στόμα σας' ενώπιόν Του, και θα υποκλιθείτε στον Ιησού, και θα Τον δεχτείτε ως δικό σας Κύριο και Σωτήρα;
Ναι. Και θα το κάνετε τώρα.
                                                                    Τέλος
Επιμέλεια κειμένου: Λυκοπάντης Γιώργος xristianikanea.gr

Ησ. νγ. Tα πάθη και ο θρίαμβος του δούλου του θεού `(Α μέρος) by Dr. R. L. Hymers, Jr.


Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6938956652 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
 
Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη