Blogger Widgets




14 Μαρτίου 2016

Οι προσμένοντες τον Κύριον

Ησαίας-Μ:31" αλλ' οι προσμένοντες τον Κύριον θέλουσιν ανανεώσει την δύναμιν αυτών. θέλουσιν αναβή με πτέρυγας ως αετοί. θέλουσι τρέξει, και δεν θέλουσιν αποκάμει. θέλουσι περιπατήσει, και δεν θέλουσιν ατονίσει."

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗΣ: Η προσμονή, χτίζει έναν χαρακτήρα μέσα σου τέτοιο ο οποίος σου δίνει την χάρη, την δυνατότητα να μπορείς να μένεις μέσα στην εκζήτηση του προσώπου Του, περισσότερο και περισσότερο. Και αυτό μετακινεί την ζωή της προσευχής μας, από δόξα σε δόξα αυξάνοντας σε, σε αγιασμό, αποκάλυψη και σε χρίσμα.
Είναι ο χαρακτήρας της υπομονής, της προσκαρτέρισης, της πνευματικής ενδυνάμωσης και αντοχής. Χτίζεται ένας χαρακτήρας ταπείνωσης, αλλά ταυτόχρονα δύναμης μέσα σου.
ΠΡΟΣΜΟΝΗ, δεν σημαίνει ότι πας στην προσευχή και σηκώνεσαι άδειος, ή απλά εκφράζεις τις ανυσιχίες σου στον Θεό. Προσμονή σημαίνει ότι πας στην προσευχή, για να περιμένεις ΑΥΤΟΝ ,για όσο χρόνο ΑΥΤΟΣ χρειάζεται μαζί σου εκεί.
Περιμένω, δεν είναι απλά ότι πάω στην προσευχή και μένω άπραγος, αλλά ότι μπαίνω πνευματικά σε μια ενεργή διαδικασία πίστης, εκζητώντας Τον για τα αιτήματα μου μέσα απ'την καρτερικότητα, την προσκαρτέριση, περιμένοντας πότε ΑΥΤΟΣ θα κινηθεί και θα ενεργήσει μέσα στην προσευχή σου.
Ξεφεύγεις από τον μονόλογο, και μπαίνεις σε μια άλλη διάσταση κοινωνίας μαζί Του, γνωρίζοντας την εμπειρία των πνευματικών πραγμάτων των εκβάσεων του Θεού μεσα σου. 

Πιάνουμε τον άνεμο Του....
Η προσμονή θα σου δείξει την είσοδο για τα επουράνια ( και θέλουσιν αναβή με πτέρυγας ως αετοί) σου ανοίγει ο Θεός την είσοδο στον Θρόνο Του. Σε ανεβάζει για να κυριαρχήσεις στην πνευματική σφαίρα. Όπως ο αετός ανεβαίνει και πιάνει τα ανοδικά ρεύματα, έτσι και εμείς όταν έχουμε μάθει να Τον περιμένουμε, πιάνουμε την ΠΝΟΗ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ του ΘΕΟΥ, πιάνουμε την ανοδική κίνηση Του , τον άνεμο Του, μέσα στην ζωή της προσευχής μας.
Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ. Και ο αετός, είναι ο Βασιλιάς του αέρα. Σε αντίθεση με τα άλλα ζώα που στην καταιγίδα βρίσκουν προστασία κάτω από το έδαφος, ο αετός πετάει πάνω από την καταιγίδα. Πετά ψηλά πάνω από αυτήν, και κυριαρχεί. Μόνο καθώς προσμένεις έρχεται η ανανέωση η οποία σε υψώνει σε ανοδικά ρεύματα και κυριαρχείς πάνω σε κάθε δυσκολία, κυριαρχείς σε κάθε πίεση του εχθρού και ΝΙΚΑΣ.
Όταν ο λαός του Θεού καταλάβει και βάλει πάνω στο θυσιαστήριο τον τρόπο που το ΕΓΩ προσεύχεται και πάρει την απόφαση να θανατώσει τον εαυτό του με αντάλαγμα να ζει στην προσευχή του για ΕΚΕΙΝΟΝ τότε ο Θεός θα δώσει την χάρη της προσμονής.
Αυτά τα θαυμαστά εδάφια της γραφής, είναι γεμάτα από ΔΥΝΑΜΗ για να μας δώσουν ΠΙΣΤΗ και ΩΘΗΣΗ να μπούμε στα επουράνια. 

Πάρε κάθε λέξη και μετέφερε την στην καρδιά σου, και με την πίστη σου άφησε τον λόγο Του να γίνει ΡΗΜΑ, ΦΩΣ και ΔΥΝΑΜΗ στο βάδισμα μέσω της προσευχής σου.
ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΡΤΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ!!

 Angelica Sifonioy Oikonomaki
                                   `Αλλα άρθρα από: Αγγελική Σ. Οικονομάκη
                                                  Κάνε κλικ στην φωτογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη