Blogger Widgets




29 Ιανουαρίου 2016

Αγάπησαν το σκοτάδι


Αν αναρωτιέσαι συνεχώς, γιατί κάποιοι άνθρωποι  που τους μίλησες το λόγο Του Θεού δεν ανταποκρίθηκαν, ώστε να έλθουν και να ζητήσουν Τον Κύριο, αν λυπάσαι για τη συμπεριφορά τους απέναντί σου, χλευάζοντας σε, μειώνοντας σε, απορρίπτοντας σε, αν θλίβεσαι μέσα στην καρδιά σου, και λες μήπως φταίει το ένα ή το άλλο, μήπως  κάτι δεν πάει καλά με μένα και γεμίζεις με
αυτοκατάκριση τον εαυτό σου, και ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις την αιτία και αυτό σε πάει πίσω, αντί να συνεχίζεις να προχωράς μπροστά ομολογώντας το όνομα Του Κυρίου, και τη σωτηρία Του, αν όλα αυτά συμβαίνουν αγαπητέ αδελφέ σε σένα, γνώρισε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Ο διάβολος θέλει να σε γεμίσει μ`αυτά τα αρνητικά συναισθήματα για να σε κουράσει, να σε κάνει να παρατήσεις, να εγκαταλείψεις αυτό το μεγάλο, και ευλογημένο έργο της σωτηρίας των ψυχών των ανθρώπων.
Ο διάβολος ψάχνει να βρει ερείσματα για να σε ξεγελάσει και να κάνει αυτό που εκείνος θέλει.
Επιδιώκει να σε σταματήσει από το να μιλάς για Το Θεό σου, Το Θεό το ζωντανό, που δίνει ζωή, αιώνια ζωή και λύτρωση.
Θέλει να σε γεμίσει με ψέματα ώστε να αποκάμεις και να πεις τέρμα.  Κουράστηκα να μιλώ πλέον και να μην υπάρχει ανταπόκριση……
Ξέρεις, κάποιος προφήτης Του Θεού, είπε κάποτε τα ίδια πράγματα, αλλά κοίταξε  στο τέλος  τι βγήκε από το στόμα του.
Ιερ. 20:7- 9   Κύριε, έγινα χλευασμός όλη την ημέρα· όλοι με εμπαίζουν. επειδή, αφού άνοιξα το στόμα, βοώ, φωνάζω βία και αρπαγή· γι' αυτό, ο λόγος τού Κυρίου έγινε σε μένα για ονειδισμό και για χλευασμό όλη την ημέρα.  Και είπα: Δεν θα αναφέρω γι' αυτό ούτε θα μιλήσω πλέον στο όνομά του.
Κοίτα, τα ίδια ακριβώς που λες και εσύ.
Και εκείνος απορούσε, και εκείνος περνούσε τον ίδιο προβληματισμό, την ίδια απόρριψη με σένα απο τους ανθρώπους.  `Όμως είπε κάτι πολύ σημαντικό.
Πρόσεξε τι είπε στη συνέχεια του παραπάνω εδαφίου μας, και πάρε θάρρος και δύναμη.
εδ. 9 Όμως, ο λόγος του ήταν στην καρδιά μου σαν φωτιά που έκαιγε, περικλεισμένη μέσα στα κόκαλά μου……
Τι είπε? `Όμως ο Λόγος Του ήταν φωτιά μέσα μου….
Παρόλο τις δύσκολες καταστάσεις που περνούσε, η φωτιά Του Λόγου Του Θεού μέσα στην καρδιά του, του έδινε τη δύναμη να συνεχίσει το άγιο έργο Του Θεού. `Έκαιγε κυριολεκτικά μέσα του, και δεν μπορούσε να τον κρατήσει, έπρεπε να συνεχίζει να Τον βγάζει έξω στις ψυχές των ανθρώπων, ώστε αυτή η φωτιά, αυτό το κάψιμο, να μεταδοθεί, και να ανάψει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Αδελφέ μου, μην χάνεις το στόχο σου, και το χρόνο σου, ψάχνοντας  να βρεις αιτίες ώστε να κατηγορείς και να κατακρίνεις τον εαυτό σου το τι είναι αυτό που φταίει, και κάποιοι άνθρωποι δεν ακολουθούν Τον Κύριο ενώ τους μιλάς. Σταμάτησε να ασχολήσε μ`αυτό. 
Κάνε εκείνο που έκανε και ο Ιερεμίας. Στάσου έτσι όπως στάθηκε και αυτός.
Συνέχιζε με  Το Λόγο που είναι φωτιά μέσα σου να μιλάς στους ανθρώπους είτε σε ακούσουν, είτε δε σε ακούσουν. Κοίτα τι λέει ο Λόγος Του Κυρίου.
Ιεζ. 2:3-5   Και μου είπε: Γιε ανθρώπου, εγώ σε εξαποστέλλω προς……αποστατικά έθνη, που αποστάτησαν από μένα· αυτοί και οι πατέρες τους στάθηκαν εναντίον μου παραβάτες μέχρι τούτη τη σημερινή ημέρα·
 και είναι γιοι σκληροπρόσωποι και σκληρόκαρδοι. Εγώ σε στέλνω σ' αυτούς· και θα τους πεις: Έτσι λέει ο Κύριος ο Θεός.
Και είτε ακούσουν είτε απειθήσουν, επειδή είναι οίκος αποστάτης, θα γνωρίσουν όμως ότι στάθηκε ανάμεσά τους προφήτης.
Μίλησε εσύ. Είτε σε ακούσουν, είτε όχι. `Όμως θα γνωρίσουν ότι ο Θεός έβαλε κάποιο παιδί Του να τους μιλήσει, και δεν θα έχουν δικαιολογία ενώπιόν Του.
Δεν θα μπορούν να πουν, μα εμείς Κύριε δεν ακούσαμε, δεν ξέραμε.
Ο Λόγος ο ίδιος θα είναι κριτής τους.
Αυτή είναι η δική σου, και η δική μου<<δουλειά αδελφέ μου.>> Να κηρύξουμε τα καλά νέα. Τα υπόλοιπα ανήκουν στο Θεό.
Ο άνθρωπος ο ίδιος επιλέγει η τη ζωή η το θάνατο, η το φως, η το σκοτάδι.
Η Γραφή λέει:   Ιωάν. 3:19 Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά.
Να γιατί οι άνθρωποι δεν έρχονται στο χριστό. Για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά. 
 Και Ιερ. 14:10 Επειδή αγάπησαν να πλανιούνται, και δεν κράτησαν τα πόδια τους…. Μακρυά από την αμαρτία.
Γι`αυτό  Ρωμ. 1:27 …..και απολαμβάνουν  την πρέπουσα αντιμισθία τής πλάνης τους.
Θα πάρουν την αντιμισθία τους, το μισθό τους.
Ποιος είναι αυτός ο μισθός?
Ρωμ. 6:23……ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου τού Ιησού Χριστού τού Κυρίου μας.
Κλείνοντας, θέλω να καλέσω εσένα φίλε μου, ο οποίος διάβασες το μήνυμα αυτό, η εσένα που έχεις ακούσει το μήνυμα Του Ευαγγελίου από κάποιον άνθρωπο Του Θεού και δεν έχεις Πάρη την απόφαση να ακολουθήσεις Το χριστό.
Σε παρακαλώ κάνε το βήμα αυτή τη στιγμή και έλα στο χριστό, έλα στη σωτηρία Του, μπες και εσύ μέσα στο σώμα της εκκλησίας Του, Τώρα.
Δέξου Το χριστό σωτήρα σου, και ακολούθησε Τον.
Δέξου το δικό Του μισθό που όπως διάβασες ποιο πάνω είναι αιώνια ζωή, και είναι δώρο.
Μην <<δουλεύεις>> άλλο για το μισθό της αμαρτίας που είναι ο αιώνιος θάνατος.
Και σε σένα καλέ μου αδελφέ  ο οποίος έχεις δεχτεί τη χάρη, και έχεις αναγγενηθεί, ο οποίος έχεις πάρει Το Λόγο Του Θεού στα χέρια. Σου λέω, συνέχισε να μεταδίδεις Το Λόγο Του Θεού, συνέχισε, να σκορπάς γύρω σου τη χαρά Του Ευαγγελίου, συνέχισε, συνέχισε, είτε ακούσουν, είτε απειθήσουν. `Όμως θα ξέρουν όσο εκείνοι που έχεις μιλήσει, τόσο και εσύ, ότι στάθηκε κάποιος άντρας, η γυναίκα Του Θεού, και μίλησε.
Ο Κύριος Ιησούς να χρίει το στόμα των ευαγγελιζομένων Του!
Και σου υπενθημίζω τον λόγο του Απόστολου Παύλου: Ρωμ. 10:8 Αλλά, τι λέει; «Κοντά σου είναι ο λόγος, στο στόμα σου, και στην καρδιά σου»· δηλαδή, ο λόγος τής πίστης που κηρύττομε·
                       Kήρυξε Τον λοιπόν!
Απο: Λυκοπάντη Γιώργο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη