Blogger Widgets




20 Ιανουαρίου 2016

Το Όραμα του Θεού για την Εκκλησία των τελευταίων ημερών! (α`μέρος)

Του David Wilkerson
Θέλω να συμμεριστώ μαζί σας ό,τι πιστεύω πως είναι το όραμα του Θεού για την εκκλησία Του των τελευταίων ημερών.
Είναι ένα όραμα που βασίζεται στον αποκαλυμμένο Λόγο του Θεού – διότι η Βίβλος καθαρά περιγράφει πώς θα είναι η εκκλησία του Ιησού Χριστού ακριβώς πριν απ’ τον ερχομό Του.
Βεβαίως η εκκλησία στην Αμερική είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι ο Θεός προόριζε να είναι. Πράγματι, τα περισσότερα από ό,τι βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα στο όνομα του Χριστού είναι
βδέλυγμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν υπολειπόμενες εκκλησίες διασκορπισμένες σ’ όλο το έθνος και γύρω σ’ ολόκληρο τον κόσμο που ζουν σύμφωνα με τα άγια πρότυπα που ο Θεός καθόρισε. Διάγουν άγιες ζωές, κηρύττουν δικαιοσύνη, πιστεύουν σε υπερφυσικά έργα.
Αυτές οι εκκλησίες είναι ζωντανές, γεμάτες με το Πνεύμα του Θεού, η ζωή τους επηρεάζει το περιβάλλον τους και ολόκληρες οι εκκλησίες αυτές ζουν για τον Ιησού.

Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους σήμερα, ολόκληρες εκκλησιαστικές δογματικές αποχρώσεις ενεργούν χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Στερούνται της παρουσίας του Ιησού, φτωχές και χρεοκοπημένες από κάθε πνευματικό χάρισμα. Εφαρμόζουν μια μορφή θρησκείας χωρίς καμία δύναμη, έλεγχο ή σωτηριακό μήνυμα. Έχουν ξετρελαθεί με τον κόσμο και ανακατεύονται περισσότερο με την πολιτική παρά με τα πνευματικά πράγματα του Θεού.
Ικανοποιούν την αμαρτία,  παραβλέπουν τα διαζύγια, γελοιοποιούν οτιδήποτε το υπερφυσικό, περιφρονούν κάθε διδασκαλία για τον ουρανό, την κόλαση, τη μετάνοια και την κρίση.

Τέτοιες εκκλησίες αναρωτιούνται εάν ο Θεός είναι ακόμα και ζωντανός. Είναι τόσο ψυχρές, αδύναμες και δειλές, που ο κόσμος τις κοροϊδεύει! Δεν έχουν καμιά επιρροή, δεν τις σέβονται, δεν επηρεάζουν την κοινωνία με κανέναν τρόπο.

Αλλά η εκκλησία της Καινής Διαθήκης έκανε τους δαίμονες να τρέμουν!
 Έδιωξε λεγεώνες δαιμονίων στην Άβυσσο, προσευχήθηκε για να ανοίξουν οι πόρτες των φυλακών, έκανε άρχοντες να ζαρώνουν από φόβο. Κανένα όπλο δεν μπορούσε να υπερισχύσει εναντίον της! Αυτοί οι πρώτοι πιστοί είχαν τέτοια πίστη και δύναμη, ώστε οι χωλοί σηκώνονταν χοροπηδώντας, ζητιάνοι γίνονταν ευαγγελιστές. Πίστευαν στο υπερφυσικό στοιχείο – και άνοιγαν τα μάτια των τυφλών, τα αυτιά των κουφών και θεράπευαν κάθε είδος ασθένειας. Ακόμη, ανάσταιναν και νεκρούς!

Δεν ισχυρίζομαι ότι η εκκλησία του Θεού των τελευταίων ημερών θα είναι μια επανάληψη ή αντίγραφο της εκκλησίας του πρώτου χριστιανικού αιώνα. Όχι. Ισχυρίζομαι πως θα είναι σπουδαιότερη από εκείνη! Θα είναι ισχυρότερη, δυνατότερη, έχοντας ακόμη μεγαλύτερη αποκάλυψη του Ιησού. Θα έχει μεγαλύτερο χρίσμα από το Πνεύμα, περισσότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ στο παρελθόν – μεγαλύτερο και απ’ αυτό της Πεντηκοστής! Ο Θεός πάντοτε διατηρεί το καλύτερο κρασί του για το τέλος!

Ο προφήτης Δανιήλ το επιβεβαιώνει. Είπε πως μερικές προφητικές αλήθειες ήταν σφραγισμένες για να αποκαλυφτούν τις έσχατες ημέρες: … ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΤΟΥ ΕΣΧΑΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ … ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΟΗΣΕΙ. ΑΛΛ’ ΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΝΟΗΣΕΙ . (Δανιήλ 12:9-10).
Ο λαός του Θεού πρόκειται να αρχίσει να καταλαβαίνει νέα πράγματα μέσα απ’ το Λόγο Του! Αυτά τα πράγματα βρίσκονται ήδη μέσα στη Βίβλο. Απλά δεν έχουν αποκαλυφτεί σε όλη τους την έκταση. Και ο Δανιήλ είδε αυτά τα πράγματα, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει παρόλη τη σοφία του: ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΚΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΝΟΗΣΑ … (εδ. 8).
Αλλά σήμερα το Άγιο Πνεύμα αποκάλυψε αυτά τα πράγματα σε πνευματικούς αγίους με διάκριση! …ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ: ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΩΤΙΟΝ ΔΕΝ ΗΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΗΤΟΙΜΑΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ. ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΔΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕΝ ΑΥΤΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (Α’Κορ. 2:9-10).
Το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα μας, για να αποκαλύψει αυτά τα κρυμμένα πράγματα σ’ εμάς!
Ακριβώς τώρα ο Κύριος ετοιμάζει έναν ισχυρό και ταπεινό στρατό  «κατά την καρδία Του».
Επίσης ετοιμάζει ένα μικρό ποίμνιο πεινασμένων προβάτων που απομακρύνθηκαν από την παράλυση και την αμαρτία του σημερινού εκκλησιαστικού κατεστημένου. Το σκηνικό προετοιμάζεται γι αυτήν την εκκλησία ενάντια στην οποία οι πύλες του Άδη δε θα υπερισχύσουν. Θα είναι μια εκκλησία ζεστή, όχι χλιαρή – και θα ταρακουνήσει τα ίδια τα θεμέλια της κόλασης. Καμιά δύναμη πάνω στη γη δε θα είναι ικανή να την αγνοήσει ή να την περιφρονήσει!
Εδώ σας μεταφέρω αυτό που βλέπω στις Γραφές ως θεϊκό όραμα γι αυτήν την εκκλησία του υπολείμματος των τελευταίων ημερών:
Συνεχίζεται......

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη