Blogger Widgets




26 Δεκεμβρίου 2015

Ζούμε μέσα!


Κολ. 1:16 επειδή δι' αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι' αυτού και εις αυτόν εκτίσθησαν·

Λέει ένα παραμύθι, πως κάποτε τα ψάρια μίας λίμνης είχαν μία απορία. 
Είχαν ακούσει ότι εξαρτούν την ύπαρξη τους από το νερό, αλλά δεν ήξεραν τι είναι <<νερό>>. Αποφάσισαν τότε να ζητήσουν την γνώμη ενός σοφού γερο-ψαριού.  <<Ανόητα>>, τους είπε εκείνο, <<ζείτε και κινείστε μέσα στο νερό και δεν το καταλαβαίνετε!>>.
Πάρα πολύ απλό, αλλά διδακτικό παράδειγμα του τρόπου που κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται. <<Εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και υπάρχομεν>> υπογράμμιζε ο Απόστολος Παύλος στους δύσπιστους της Αρχαίας Αθήνας. 

Αυτό που είναι αυτονόητο και απλό, που και ένα μικρό παιδί το καταλαβαίνει, ίσως το ανάγουμε σε επιστήμη απιστίας γι’αυτό και απορρίπτουμε τον Θεό. 
Είναι όμως κρίμα να καλλιεργούμε την  απιστία στην καρδιά, όταν είμαστε ανήμποροι οι άνθρωποι  να φτιάξουμε ένα τόσο δα λουλουδάκι, με την ειδική χημεία του και τη χάρη του.
Η τελειότητα της φύσης, ο μηχανισμός της ζωής, όλα μαρτυρούν την ύπαρξη του Θεού. 

Αγαπητοί μου φίλοι, ζούμε μέσα στην πλάση του, κινούμαστε μέσα στους νόμους που όρισε, υπάρχουμε επειδή εκείνος το θέλησε. 
Ας σκεφτούμε τον Κύριο του σύμπαντος με ταπείνωση, με διάθεση αναγνώρισης, κι ας πάψουμε επιπόλαια να λέμε πως όλα έγιναν στην τύχη, ή πως η <<φύση>> φρόντισε για το ένα και για το άλλο. 
Ας πάρουμε θέση ανταπόκρησης και επιστροφής στον ζωντανό Θεό της Αγίας Γραφής. 
Ας του ζητήσουμε να μας αναγεννήσει, να μας φτιάξει <<νέα κτίσματα>>, να φωτίσει το μυαλό μας για να τον γνωρίσουμε προσωπικά και να τον αγαπήσουμε. 

Επιμέλεια κειμένου: Νεφέλη Λυκοπάντη για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη