Blogger Widgets




28 Οκτωβρίου 2015

Εθνική Αντίσταση- Και χριστιανική αντίσταση

`Ενας τίτλος με κοινό στοιχείο, ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
Το έπος της 28ης Οκτώβρη 1940-Εθνική Αντίσταση. Ένας σπουδαίος σταθμός για την παγκόσμια ιστορία.
Ο Ελληνικός λαός με τη σθεναρή του αντίσταση τόσο κατά την διάρκεια του αμυντικού πολέμου κατά των Ιταλών, όσο και κατά την διάρκεια της Γερμανικής ναζιστικής κατοχής έδειξε πως κάθε φορά που απειλείται η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας αποτελούν χρέος όλων η αντίσταση και ο αγώνας για την λευτεριά.
Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος στοίχισε
τη ζωή 70.000.000 ανθρώπων. Ένας πόλεμος που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί ποτέ η ανθρωπότητα και που τις συνέπειές του δυστυχώς βιώνουμε μέχρι σήμερα.
Ο περήφανος ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε την αριθμητική δύναμη και τη συντριπτική υπεροπλία του.
Ο ιταλικός στρατός πανικοβάλλεται μπροστά στην σθεναρή αντίσταση των φαντάρων και οπισθοχωρεί.
Ο εξευτελισμός του Μουσολίνι είναι χωρίς προηγούμενο.
Και όταν οι σιδερόφραχτες μεραρχίες του Χίτλερ κατέκλυσαν την Ελλάδα και η σημαία της ναζιστικής Γερμανίας βεβηλώνει το ιερό βράχο της Ακρόπολης, η ελληνική ψυχή παρέμεινε ελεύθερη και αδούλωτη.
Και η πρώτη ηρωική πράξη αντίστασης δεν άργησε να έρθει. « Όταν τα’ σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», δύο νέα παλληκάρια κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη μισητή γερμανική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό.
Ήταν το πρώτο μήνυμα πως αυτός ο λαός δεν θα πάψει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται για την λευτεριά του.
 Οι διωγμοί, τα βασανιστήρια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι εκτελέσεις, η πείνα, αντί να κάμψουν τη θέληση και την αντοχή του ελληνικού λαού αντίθετα θέριεψαν στην ψυχή του το πάθος για ελευθερία.
Ο λαός μας οργάνωσε στις πόλεις και στα χωριά το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Βγήκε στα βουνά, σχημάτισε αντάρτικες οργανώσεις.
Η Εθνική Αντίσταση απλώθηκε σε όλη τη χώρα και σύντομα στα βουνά. «Ο λαός της Ελλάδας έκανε ένα πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι.
 Δίπλα στο κύριο μέτωπο Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΗΤΑΝ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ… Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη ήταν νίκη της Ελλάδας και του λαού της».
Ο λαός ήταν αυτός που όρθωσε το ανάστημά του ενάντια στην εισβολή του ιταλικού φασισμού και στη συνέχεια, μετά την εισβολή και κατοχή από τους Γερμανούς οργάνωσε την ένδοξη αντίστασή του μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ.
Σήμερα λοιπόν που γιορτάζουμε την επέτειο του «ΟΧΙ» είναι επιτακτική η ανάγκη να εμπνεόμαστε από το «ΟΧΙ» των πατεράδων και παππούδων μας, που όρθωσαν το ανάστημα τους.
Να πούμε και εμείς ένα μεγάλο«ΟΧΙ» στους εχθρούς μας.
Κείμενο απο: Τσάτση Σπύρο, συν. εκπαιδευτικό

Καλούμαστε και εμείς αγαπητοί αδελφοί, αυτές τις μέρες, να κάνουμε τις δικές μας μάχες, να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για ελευθερία, και κυριαρχία, να σταθούμε, και να αντισταθούμε στους εχθρούς μας, και μάλιστα στον μεγάλο εχθρό μας τον διάβολο, που σαν στόχο έχει την δική μας υποδούλωση σ`αυτόν, την κυριαρχία του επάνω μας, για να μας κλέψει την ελευθερία, και τη σωτηρία μας.
H Aγία Γραφή λέει να αντισταθούμε!
Ο Λόγος Του Θεού μιλά για μια μεγάλη αντίσταση, μια αντίσταση όχι πλέον ενάντια σε ανθρώπινες σάρκες, ούτε σε όπλα σαρκικά.
Ας δούμε λοιπόν τι λέει ο Λόγος Του Θεού, γι`αυτή την αντίσταση, και αυτά τα όπλα.
2Κορ. 10:4 - 6 επειδή τα όπλα της εκστρατείας μας δεν είναι σαρκικά, αλλά δυνατά με το Θεό προς καθαίρεση οχυρωμάτων, και γκρεμίζουμε λογισμούς και κάθε ύψωμα που υψώνεται με αλαζονεία κατά της γνώσης του Θεού, και αιχμαλωτίζουμε κάθε διανόημα στην υπακοή του Χριστού, και είμαστε έτοιμοι να τιμωρήσουμε κάθε παρακοή, όταν γίνει πλήρης η υπακοή σας.
Τα όπλα μας λέει δεν είναι σαρκικά, αλλά είναι όμως πολύ δυνατά με το Θεό, για να γκρεμίζουμε οχυρά, και να αιχμαλωτίζουμε, δόξα το Θεό! Δόξα στον Παντοδύναμο Κύριο, γιατί στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι, αλλά Ο Κύριος είναι μαζί μας, και εκείνος θα πολεμήσει με εμάς.
Η μάχη μας είναι πνευματική, και πρέπει να είμαστε δυνατοί μαζί με τον Κύριο.
Στην προς Εφεσίους επιστολή λέει:
Εφεσ. 6:10 - 18 Τέλος, να ενδυναμώνεστε ενωμένοι με τον Κύριο και με την ισχυρή δύναμή του.
Ντυθείτε την πανοπλία του Θεού, για να δύναστε να σταθείτε ενάντια στα τεχνάσματα του διαβόλου.
Γιατί δεν είναι η πάλη μας ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στις αρχές, στις εξουσίες, στους κοσμοκράτορες του σκότους τούτου, ενάντια στα πνευματικά κακά όντα στα επουράνια.
Γι’ αυτό, λάβετε πάνω σας την πανοπλία του Θεού, για να δυνηθείτε να αντισταθείτε κατά την ημέρα την κακή και, αφού τα εκτελέσετε όλα, να μείνετε σταθεροί.
Σταθείτε σε παράταξη, λοιπόν, αφού ζωστείτε γύρω από τη μέση σας με την αλήθεια και αφού ντυθείτε το θώρακα της δικαιοσύνης.
Και να φορέσετε σαν υποδήματα στα πόδια την ετοιμασία για το ευαγγέλιο της ειρήνης.
Μέσα σε όλες τις περιστάσεις λάβετε μαζί σας την ασπίδα της πίστης, με την οποία θα δυνηθείτε να σβήσετε όλα τα βέλη του Πονηρού τα φλογισμένα.
Και δεχτείτε την περικεφαλαία της σωτηρίας και τη μάχαιρα του Πνεύματος, που είναι ο λόγος του Θεού.
Με κάθε προσευχή και δέηση να προσεύχεστε σε κάθε καιρό μέσω του Πνεύματος. Και σ’ αυτό να αγρυπνείτε με κάθε επιμονή καρτερικά και με κάθε δέηση για όλους τους αγίους.
Πρέπει κάθε μέρα να είμαστε σε ετοιμότητα, και επαγρύπνηση, ντυμένοι με την πνευματική πανοπλία μας, ώστε να αντιστεκόμαστε στον εχθρό.
Λέει λοιπόν:
Εφεσ. 6:13 Γι' αυτό, πάρτε στα χέρια σας την πανοπλία του Θεού για να μπορέσετε να αντισταθείτε μέσα στην πονηρή εποχή.
Και ο Ιάκωβος λέει:
Ιακ. 4:7 αντισταθείτε στο Διάβολο και θα φύγει από εσάς.
Nα λοιπόν πως θα νικηθεί, πως θα φύγει ο εχθρός, με την αντίσταση.
Δεν πρέπει να καθόμαστε απαθείς, αλλά να αντισταθούμε.
Πρέπει να πάρουμε μέρος όλοι σ`αυτή την αντίσταση!
Ο ελληνικός λαός τότε δεν φοβήθηκε την αριθμητική δύναμη και τη συντριπτική υπεροπλία του εχθρού.
Εμείς τώρα είμαστε περισσότεροι αριθμητικά, και οπλικά.
Ας ανοίξουν τα μάτια μας να δούμε τις δυνάμεις Του Κυρίου δίπλα μας, και τα όπλα που έχουμε, ότι περισσότεροι είναι αυτοί που είναι μαζί μας, απ`αυτούς που είναι εναντίον μας.
Ο ιταλικός στρατός τότε πανικοβλήθηκε μπροστά στην σθεναρή αντίσταση των φαντάρων και οπισθοχωρούσε.
`Ετσι θα οπισθοχωρούν και οι εχθροί μας στην δική μας αντίσταση.
`Οπως κατέβασαν τη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό από την ακρόπολη, έτσι και εμείς θα κατεβάσουμε τη σημαία του εχθρού, και θα υψώσουμε τη σημαία με το όνομα Του Ιησού χριστού στον τόπο μας.
`Οπως στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές των διωγμών, των βασανιστηρίων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων, στις εκτελέσεις, αντί να το βάλουν κάτω και να τα παρατήσουν συνέχισαν, μ`αυτό το μεγάλο πάθος για την ελευθερία, έτσι και εμείς αδελφοί, παρ`όλες τις δοκιμασίες γύρω μας, τους διωγμούς, τους μαρτυρικούς θανάτους, θα προχωρήσουμε, και θα σταθούμε για Το όνομα Του Κυρίου.
Όπως ο λαός μας οργάνωσε στις πόλεις και στα χωριά το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, και βγήκε στα βουνά, και σχημάτισε αντάρτικες οργανώσεις, ώστε η Εθνική Αντίσταση απλώθηκε σε όλη τη χώρα, έτσι και εμείς, με τη χάρη Του Θεού, και τη δική του οδηγία, θα βγούμε με δύναμη στις πόλεις και τα χωριά μας, και θα απλωθεί, θα κηρυχτεί το Ευαγγέλιο της σωτηρίας, το Ευαγγέλιο της αλήθειας, με σημεία και τεράστια και θα σωθεί ο λαός μας.
Όλοι μαζί στον αγώνα, όλοι οι πιστοί ανεξαιρέτως δόγματος ενωμένοι, με τον ίδιο Θεό τον Κύριο Ιησού χριστό, με ένα κοινό στοιχείο, τη σωτηρία του λαού, με ενωμένη προσευχή και αγάπη, η νίκη θα είναι σίγουρη!
Η Νίκη θα είναι δική μας!
Η χριστιανική αντίσταση κατά του εχθρού θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.
Ο Κύριος Ιησούς χριστός είναι μαζί μας!
Από: Λυκοπάντη Γιώργο
Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6947344054 - 6906883258 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
                                                   Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί!
Icon
Επισκεφτείτε τον άλλο σύνδεσμο μας κλικ => Δέξου Τον Ιησού στη ζωή σου!

Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη