Blogger Widgets




27 Οκτωβρίου 2015

Γίγαντας με πήλινα πόδια


Δαν. η κεφάλαιο
Όπως είναι γνωστό από το ομώνυμο βιβλίο του προφήτη Δανιήλ (βρίσκεται στην Παλαιά Διαθήκη), ό βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ είδε μια νύκτα ένα όνειρο, που τον συγκλόνισε τόσο βαθιά, ώστε το ξέχασε ολότελα.
Αυτό που είδε ο Ναβουχοδονόσορ
ήταν ένας παράξενος γίγαντας. 
Ενας τεράστιος άνθρωπος που το κεφάλι του και οι ώμοι του ήταν από ΧΡΥΣΑΦΙ, τα χέρια και ο θώρακας του από ΑΡΓΥΡΟ, η κοιλιά του και οι μηροί του από ΧΑΛΚΟ, οι κνήμες του ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ και τα πόδια του ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ!
Καθώς απολάμβανε αυτή τη μεγαλειώδη εικόνα, εκσφενδονίστηκε ένας λίθος άνευ χειρών (=δεν τον πέταξε άνθρωπος δηλ.) από ένα όρος, που κτύπησε τον γίγαντα στο οστράκινο μέρος του και τον συνέτριψε με μια γρηγοράδα απροσδόκητη.
(Βέβαια, η εξήγηση που έδωσε ο προφήτης Δανιήλ στο όνειρο αυτό είχε ιστορικό χαρακτήρα).
Αυτός ο γίγαντας που "κτίσθηκε" με όλα τα είδη των ευγενών και απλών μετάλλων μπορεί θαυμάσια να μας δώσει το είδωλο του Εγώ που δεσπόζει στη ψυχική περιοχή μιας εγωκεντρικής προσωπικότητος!
Το κεφάλι του ακτινοβολεί την εκτυφλωτική λάμψη του καθαρού χρυσού.
Οι βραχίονες κι ο θώρακας του γοητεύουν με την ευγένεια του ασημιού που λάμπει, η κοιλιά του και οι μηροί του εντυπωσιάζουν με τη σιγουριά του αλύγιστου χαλκού και οι σιδερένιες κνήμες του εμπεδώνουν στο πνεύμα την πεποίθηση μιας ακλόνητης βάσης!
Όλα όμως αυτά υπό τον όρον ότι απολαμβάνει κανείς την εικόνα αυτή, χωρίς να βλέπει τα πόδια της!
Γιατί τα πόδια της είναι οστράκινα!
Όταν έχεις την πεποίθηση -κρυφή ή φανερή- ότι "όλα τα ξέρεις", ότι "πάντα έχεις δίκιο", ότι "ποτέ δεν φταις", όταν έχεις αρχή στη ζωή σου "πρώτα εσύ κι ύστερα οι άλλοι", όταν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου, όταν ο εαυτός σου λατρεύει μυστικά και εκστατικά τον … εαυτό σου με το λιβάνι του ναρκισσισμού και με τους ύμνους μιας "θρησκευτικής" αλαζονείας, έχεις κτίσει ένα μεγαλειώδες Εγώ! 
Όλα τα ευγενή και απλά μέταλλα του εγωκεντρισμού έχουν χρησιμοποιηθεί με ιδιαίτερη τέχνη για να στηθεί ο γίγαντας της μυστικής και ανομολόγητης λατρείας σου. 
Αυτός ο γίγαντας είναι πράγματι "ονειρώδης"! 
Είναι ένα γοητευτικό όνειρο "θερινής" και "χειμωνιάτικης" νυκτός, δηλ. ένα μόνιμο και συνεχές όνειρο της νύκτας της … ζωής! 
Γιατί αυτό το όνειρο το βλέπουν μόνο όσοι "κοιμούνται". Οι "ξύπνιοι" άνθρωποι δεν βλέπουν ποτέ τέτοια όνειρα!
Μέχρις ότου αποκοπή "από όρος" ένας λίθος "άνευ χειρών" και συντρίψει το μεγαλειώδες Εγώ μας. 
Τότε μόνο, όταν το γιγαντιαίο αυτοείδωλό μας σωριαστεί σε ερείπια, μπορούμε να ξυπνήσουμε και να παραδεχθούμε τον ετοιμόρροπο χαρακτήρα του προσωπικού μας ειδώλου.
"Η Μεταμόρφωση", Ιωαν. Κορναράκης, Αφοί Κυριακίδη, 1982
πηγή Δημήτρης Παπαδημητρίου


Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6947344054 - 6906883258 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
                                                   Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί!
Icon
Επισκεφτείτε τον άλλο σύνδεσμο μας κλικ => Δέξου Τον Ιησού στη ζωή σου!

Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη