Blogger Widgets




21 Οκτωβρίου 2015

Γιατί τόσο κακό?


Ιωήλ 2:13 Και σχίστε την καρδιά σας, και όχι τα ιμάτιά σας, και επιστρέψτε στον Κύριο τον Θεό σας· επειδή, είναι ελεήμονας και οικτίρμονας, μακρόθυμος και πολυέλεος, και ο οποίος μεταμελείται για το κακό.
Ακούμε σήμερα  πάρα πολλούς ανθρώπους να λένε: Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο κακό στον κόσμο? 
Και δυστυχώς την ευθύνη όλη που τη ρίχνουν? Στο Θεό. 
Είναι όμως έτσι?

-Θέλω να σας θυμίσω για ένα μεγάλο σεισμό που έγινε στο Κάιρο τον Οκτώβριο του 1992, ήμουν τότε 26 ετών όταν συνέβηκε αυτό το γεγονός.
Εκατοντάδες θύματα,  αμέτρητοι άστεγοι, πανικόβλητοι όλοι τότε στον κόσμο, κινητοποιούνται για να προσφέρουν τη δική τους φροντίδα, τη δική τους συμπαράσταση, και βοήθεια.
`Ενας άλλος μεγάλος φονικός σεισμός 8,8 Ρίχτερ έγινε το Φεβρουάριο του 2010 στη Χιλή, και οι καταστροφές δεν έχουν τέλος.
Χάρις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκόσμια, βλέπουμε όλος ο κόσμος να αντιδρά με τον ένα η με τον άλλο τρόπο.
Κάποιοι να κατηγορούν  Το Θεό για όλα αυτά, και κάποιοι άλλοι ευτυχώς είναι ποιο σοφοί, και προσεκτικοί στα λόγια τους.
Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι: άραγε δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταματήσουμε  και να συλλογιστούμε την αστάθεια της ζωής, την προσωρινότητα των υλικών αγαθών?
Να σκεφτούμε και τα δικαιώματα Του Θεού, που τόση αχαριστία και αγνωμοσύνη έχουμε δείξει στην αγάπη Του και στη φροντίδα Του για μας?
Μήπως είναι ο μόνος τρόπος για να καταλήξουμε να πούμε, ότι για να ταρακουνάει τη γη, μήπως θέλει να μας βγάλει από την αδράνεια και την αδιαφορία, για να  μας κάνει να τον σκεφτούμε, και να στραφούμε σ`αυτόν για να ζήσουμε πραγματικά?
Ο άνθρωπος συνήθως θέλει να κάνει το δικό του θέλημα, αψηφώντας Το Θεό και ζώντας μόνο για την προσωπική του ικανοποίηση, για τις γήινες, και σαρκικές του επιθυμίες.
`Οταν όμως έρχονται δύσκολες καταστάσεις όπως οι παραπάνω, και άλλες πολλές, τότε αρχίζει εγωιστικά, και με ένα πνεύμα επιθετικό, και κακόβουλο, να παραπονιέται: Που είναι άραγε Ο Θεός? Υπάρχει? Γιατί να συμβαίνουν όλα αυτά τα κακά γεγονότα? Αν υπάρχει γιατί δεν κάνει  κάτι να τα σταματήσει?
`Έτοιμος να ρίξει τις ευθύνες στο Θεό, μ`αυτή τη γλώσσα τη μεγαλορρήμωνα.
Ω άνθρωπε, τι νομίζεις ότι είσαι ώστε να ρίχνεις ευθύνες στον Παντοδύναμο? Σκόνη της γης, γνωρίζεις τι κάνεις?
Είναι ποτέ δυνατόν Αυτός ο `Αγιος Θεός, ο καλός Θεός και Πατέρας, να θέλει να καταστρέψει τα πλάσματα Του?
Η Αγία γραφή μας λέει γι`αυτό Το Θεό ότι είναι απείραστος κακών.

Ιακ. 1:13 - 14 Κανένας, όταν πειράζεται, ας μη λέει ότι: Από τον Θεό πειράζομαι· επειδή, ο Θεός είναι απείραστος κακών, κι αυτός δεν πειράζει κανέναν.

Πειράζεται, όμως, κάθε ένας, από τη δική του επιθυμία, καθώς παρασύρεται και δελεάζεται.

Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι η αιτία των πειρασμών και των καταστάσεων στη ζωή του, γιατί έχει παραδοθεί στην αμαρτία, είναι δούλος της σάρκας, και των επιθυμιών του.
Τα έργα του είναι σαρκικά. Κοιτάξτε τι λέει ο Λόγος Του Θεού.


Γαλ. 5:19 - 21 Είναι δε φανερά τα έργα τής σάρκας· τα οποία είναι: Μοιχεία, πορνεία, ακαθαρσία, ασέλγεια, ειδωλολατρεία, φαρμακεία, έχθρες, φιλονικίες, ζηλοτυπίες, θυμοί, διαπληκτισμοί, διχοστασίες, αιρέσεις, φθόνοι, φόνοι, μέθες, γλεντοκόπια, και τα παρόμοια μ' αυτά· για τα οποία σας λέω από πριν, όπως και σας είχα προείπει, ότι αυτοί που τα πράττουν αυτά βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσουν.


Βλέπουμε λοιπόν εδώ ποια είναι τα έργα της σάρκας που πράττει ο άνθρωπος. Και έτσι λοιπόν ανοίγει πόρτες στον διάβολο τον εχθρό της ψυχής του, και εκείνος πλέον φέρνει την καταστροφή και τον όλεθρο.  `Οχι  Ο Θεός.


`Ακουσε κάτι αγαπητέ μου φίλε.
Αν ο Θεός ήθελε πραγματικά να τιμωρήσει αυτή τη γη, ποιος θα το άντεχε?
`Οχι λοιπόν, Ο Θεός μας είναι καλός, και δεν υπάρχει σκοτάδι μέσα Του, δεν θέλει το κακό κανενός αλλά να επιστρέψει ο άνθρωπος από τα σκοτεινά, και σαρκικά του έργα Σ`εκείνον!
Ο Κύριος θέλει απλά και μόνο να μας ξυπνήσει από το λήθαργο γιατί μας αγαπά.
Με υπομονή και μακροθυμία περιμένει, για να μην χαθεί κανείς αιώνια.
Περιμένει να επιστρέψουμε σ`εκείνον με όλη μας την καρδιά.
Ας μην εκμεταλλευόμαστε την ανοχή και την αγάπη Του.
Είναι προκλητικό και ανόητο να απορρίπτουμε  έναν τέτοιο Θεό, και να γυρίζουμε την πλάτη σε μια τέτοια αγάπη, σε μια τέτοια ματωμένη θυσία του Σταυρού!
Ποιος άλλος θα πέθαινε για σένα?
Ο Ιησούς το απέδειξε έμπρακτα. Εκείνος το έκανε. Για σένα!
Τι λες λοιπόν τώρα?  
Μετά από τόση μεγάλη αγάπη, που έδειξε ο χριστός, μπορείς ακόμα να τον κατηγορείς, για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο μας?
Φυσικά όχι.
Αν μέσα στην καρδιά σου υπάρχει ακόμα αυτή η άσχημη εντύπωση για Το Θεό, ότι Εκείνος ευθύνεται για το κακό γύρω μας, έλα τώρα και μετανόησε μπροστά Του, ζήτα συγχώρεση για τα λόγια που είπες, και εκείνος θα σε συγχωρέσει.
Αν επίσης δεν έχεις παραδώσει τη ζωή σου στο χριστό, και βρίσκεσαι κάτω από την εξουσία της σάρκας, είναι ώρα να το κάνεις τώρα.
Να παραιτηθείς από την αμαρτία, και να παραδώσεις τη ζωή σου στο χριστό, να τη σκεπάσει με την άγια θυσία Του, και να γίνεις

ένα αληθινό παιδί Του.
Να γνωρίσεις την αλήθεια Του Ευαγγελίου Του, και να προχωρήσεις μπροστά μαζί με άλλα δικά Του παιδιά αυτόν τον όμορφο δρόμο της ζωής Του χριστού, για την αιωνιότητα.
Φίλε μου η απόφαση είναι δική σου!
πηγή. Δέξου τον Ιησού στη ζωή σου


Αν έχεις απορίες, η οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις, η αν ακόμα θέλεις να έρθεις να ακούσεις ένα κήρυγμα μέσα από την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας στα τηλ. 6947344054 - 6906883258 η με email κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα.
                                                   Ο Κύριος Ιησούς να σας ευλογεί!

Icon
Επισκεφτείτε τον άλλο σύνδεσμο μας κλικ => Δέξου Τον Ιησού στη ζωή σου!

Διεύθυνση εκκλησίας Νικηφόρου Βρεττάκου Ασγούρου Ρόδος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη