Blogger Widgets




9 Απριλίου 2015

Παράδοξες πασχαλινές παραδόσεις ανά τον κόσμο..

Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο αναβιώνουν με τον δικό τους τρόπο τα πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας. Ασυνήθιστες τελετές και παραδόσεις υπαγορεύουν αυτομαστιγώματα, αληθινές σταυρώσεις, πομπές μετάνοιας ακόμη και Ανάσταση ενός ...πλαστικού Ιησού κάθε 60 λεπτά.
Σταυρώσεις Χριστιανών στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες, Χριστιανοί τη Μεγάλη Παρασκευή σταυρώνονται σε αναπαράσταση του μαρτυρίου του Ιησού. Το τελετουργικό χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 και προσελκύει χιλιάδες πιστούς. Όσοι επιλέγουν να σταυρωθούν το κάνουν για να εξιλεωθούν από τις αμαρτίες τους, για να προσευχηθούν για μια καλύτερη ζωή ή για να ευχαριστήσουν το Θεό για κάποιο θαύμα που έχει συμβεί στη ζωή τους.
\

Ο 51 ετών ζωγράφος Ruben Enaje συμμετέχει στη σταύρωση επί 26 συνεχόμενα χρόνια. Την πρώτη φορά το έκανε για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του που επέζησε πέφτοντας από ένα κτήριο.


«Πομπές μετάνοιας» στην Ισπανία
Kαθολικοί από θρησκευτικές αδελφότητες στην Ισπανία πραγματοποιούν «πομπές μετάνοιας» κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας. Φορούν στολές διαφορετικού χρώματος για να ξεχωρίζουν και μεταφέρουν ομοιώματα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας, σε φυσικό μέγεθος, υπό τους ήχους τύμπανων που κτυπούν σε πένθιμο ρυθμό.



Η συγκεκριμένη παράδοση χρονολογείται από το Μεσαίωνα. Στη Σεβίλη συγκεντρώνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα εκατομμύριο επισκέπτες για να συμμετάσχουν στις «πομπές μετάνοιας».


Υπόγεια πομπή σε αλατωρυχείο στην Πολωνία
Στην Πολωνία, οι ανθρακωρύχοι δίνουν το δικό τους «χρώμα» στη Μεγάλη Παρασκευή. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, πραγματοποιούν μια ειδική πομπή γνωστή ως τον Υπόγειο Δρόμο του Τιμίου Σταυρού, στο Wieliczka Salt Mine, ένα από τα παλαιότερα αλατωρυχεία του κόσμου που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 1978. Οι ανθρακωρύχοι έχουν φτιάξει εκεί μια υπόγεια πόλη με διάφορα περάσματα και ένα εκκλησάκι, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες από όλη την υφήλιο.




Πιστοί αυτομαστιγώνονται στις Φιλιππίνες
Οι πιστοί στις Φιλιππίνες, τη Μεγάλη Πέμπτη συμμετέχουν σε τελετές αυτομαστίγωσης για να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους. Με τις πλάτες γυμνές και τα πρόσωπα καλυμμένα με κουκούλες περπατούν ξυπόλητοι στους δρόμους και αυτομαστιγώνονται, ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή. Κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν για να παρακολουθήσουν τις τελετές.



Η Καθολική Εκκλησία στη χώρα, πάντως, αποδοκιμάζει τις συγκεκριμένες τελετές και προειδοποιεί ότι τέτοιες εκφράσεις πίστης αποπροσανατολίζουν από το πραγματικό νόημα της Σαρακοστής.


Το πασχαλινό «μαστίγωμα» των γυναικών στη Σλοβακία
Καμία γυναίκα δεν θα ήθελε να είναι τις ημέρες του Πάσχα στη Σλοβακία, καθώς η λαϊκή παράδοση επιτάσσει τα θηλυκά να μαστιγώνονται με βέργες και στη συνέχεια να τις περιλούζουν με νερό ή ακόμη να τις ρίχνουν σε ποτάμια.



Το συγκεκριμένο έθιμο ξεκίνησε ως εξαγνισμός της ψυχής και του σώματος. Σε πολλές περιοχές ωστόσο έχει προσαρμοστεί σε μοντέρνα δεδομένα και το «μαστίγωμα» γίνεται με διακοσμημένα κλαδιά, ενώ ακολουθεί ψεκασμός με αρωματικό νερό.

Ο...πλαστικός Ιησούς που ανασταίνεται κάθε μία ώρα στην Αργεντινή
Ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον Ιησού και τη ζωή του δεσπόζει στην Αργεντινή. Εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται το πάρκο για να παρακολουθήσουν με ...κατάνυξη έναν πλαστικό Ιησού που ανασταίνεται κάθε μία ώρα, αναδυόμενος από ένα βράχο. Μάλιστα, το Σαββατοκύριακο του Πάσχα ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναπαραστήσουν το Θείο Δράμα. Χιλιάδες Λατινοαμερικάνικοι συρρέουν κάθε χρόνο στο θεματικό πάρκο του Ιησού.




iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη