Blogger Widgets




27 Φεβρουαρίου 2015

Διαγωγή στον οίκο του Θεού

 Εάν θέλουμε να υπηρετήσουμε Εκείνον με ευάρεστο τρόπο, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε να σταματήσουμε τις ενέργειες κατά τη δική μας αντίληψη μέσα στον οίκο του Θεού. 

Δεν βρισκόμαστε στο δικό μας οίκο, δεν βρισκόμαστε στη δική μας εκκλησία, αλλά στη δική Του Εκκλησία, όπου όλα θα πρέπει ν’ αντιστοιχούν στο θέλημά Του. 

Ο Θεός προσέχει τί συμβαίνει μέσα στον οίκο Του. 

Το βλέπουμε στο Ναδάβ και Αβιούδ (Λευϊτικό 10:1-3). 

Λευ. 10:1 Και λαβόντες οι υιοί του Ααρών, Ναδάβ και Αβιούδ, έκαστος το θυμιατήριον αυτού, έβαλον πυρ εις αυτό, και επ' αυτό έβαλον θυμίαμα και προσέφεραν ενώπιον του Κυρίου πυρ ξένον, το οποίον δεν προσέταξεν εις αυτούς.

Λευ. 10:2 Και εξήλθε πυρ παρά του Κυρίου και κατέφαγεν αυτούς· και απέθανον έμπροσθεν του Κυρίου.

Λευ. 10:3 Τότε είπεν ο Μωϋσής προς τον Ααρών, Τούτο είναι το οποίον είπεν ο Κύριος, λέγων, Εγώ θέλω αγιασθή εις τους πλησιάζοντας εις εμέ, και έμπροσθεν παντός του λαού θέλω δοξασθή. Και ο Ααρών εσιώπησε.

Απ’ αυτούς μπορούμε να μάθουμε, ότι δεν είναι κάτι ασήμαντο να ξεφεύγουμε από τις οδηγίες του Θεού.   

Απλώς έφεραν άλλη, ξένη φωτιά ενώπιον του Κυρίου «το οποίον δεν προσέταξεν εις αυτούς. Και εξήλθε πυρ παρά του Κυρίου και κατέφαγεν αυτούς». Έχουμε να κάνουμε μ’ Αυτόν, θα πρέπει να το γνωρίζουμε, όταν Τον πλησιάζουμε, κι όταν ασχολούμαστε με τις υποθέσεις του οίκου Του. Γι’ αυτό μας προτρέπει η Γραφή: «Να λατρεύωμεν ευαρέστως τον Θεόν με σέβας και ευλάβειαν. Διότι ο Θεός ημών είναι πυρ καταναλίσκων» (Εβρ. 12:28.29). Μάλιστα, ο Θεός προσέχει λεπτομερώς! Καθετί ξένο, κάθε απόκλιση από το Λόγο Του, την οποία εισήγαγαν οι άνθρωποι «εν ταις βουλαίς, εν ταις ορέξεσι της πονηράς αυτών καρδίας», τα αποκαλεί «βδελύγματα» ο Θεός, τα οποία έθεσαν «εν τω οίκω εφ’ όν εκλήθη το όνομά μου» (Ιερ. 7:1-30, Ιεζ. 7:20, Αμώς 5:21-23). Εάν ο Θεός κρίνει έτσι, τότε πώς μπορούμε εμείς να ρωτήσουμε αν αυτό είναι κάτι κακό;

Πώς γίνεται τα παιδιά του Θεού να μην δίνουν προσοχή σ’ αυτά τα πράγματα και γιατί αντιμετωπίζονται σαν να ήταν δευτερεύοντα; 
Ω! μήπως συμβαίνει, γιατί έγιναν αυτόβουλοι μέσα στον οίκο του Θεού; 
Ακριβώς αυτό θέλει να μας μάθει ο Σατανάς, να ενεργούμε αυτόβουλα και ανεξάρτητα. 
Εάν το επιτύχει, είναι οι θύρες ανοικτές διάπλατα, για να εισέλθει η φθορά.

Α. v. d. K.
Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ
επιμέλεια κειμένου φωτ. xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη