Blogger Widgets




6 Ιανουαρίου 2015

Ο Θεός-δίνει Πίστη

Διαβάστε το Εβραίους 11: 1-11.                                     Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για όλους τους θησαυρούς του Θεού, και αυτός είναι ο τρόπος της πίστης.  Όλες οι υποσχέσεις του είναι Ναι και Αμήν σε αυτούς που πιστεύουν.  
 Ο Θεός θα μας κάνει  να έρθουμε σ 'Αυτόν με το δικό του τρόπο. Αυτό είναι μέσα από την ανοιχτή πόρτα της χάρης. Είναι ένας όμορφος τρόπος, για  όλους τους αγίους  του, να εισέλθουν και να βρουν ανάπαυση. Ο Θεός έχει ορίσει ότι η δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως. 
Θεωρώ ότι,  είναι αποτυχία εάν  δεν έχεις  τη βάση σου στην πιστη,  στον βράχο που είναι ο Ιησούς Χριστός. 

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. 
Ο δρόμος της πίστης  στο Χριστό.                                        
Καθώς κοιτάζω στο 12ο κεφάλαιο των Πράξεων, θεωρώ ότι οι άνθρωποι προσεύχονταν όλη τη νύχτα για τον Πέτρο για να βγει από τη φυλακή. Είχαν ζήλο, αλλά φαίνεται να έχουν έλλειψη πίστης. Θα μπορούσε  να τους επαινέσει κάποιος για το ζήλο τους,  στο χρόνο που  ξόδεψαν στην προσευχή αδιάλειπτα, αλλά η πίστη τους, προφανώς, δεν ήταν αυτή που θα  έπρεπε να είχαν. Όταν  χτυπησε η πόρτα εκεί που ηταν μαζεμένοι, έτρεξαν να δούν ποιος είναι, και όταν ακουσαν τη  φωνή του Πέτρου, δεν το πίστευαν.
Ο Ζαχαρίας και η Ελισάβετ ήθελαν  σίγουρα έναν γιο, αλλά ακόμη και όταν ήρθε ο άγγελος και είπε στο  Ζαχαρία, ότι θα έχει ένα γιο, ήταν γεμάτος απιστία. Και ο άγγελος του είπε, «θα είσαι μουγκός, γιατί εσύ δεν επίστευσας  στα λόγια μου." 
Αλλά κοιτάξτε τη  Μαρία. Όταν ο άγγελος ήρθε σε αυτήν, η Μαρία είπε, «Να γίνει  σε μένα σύμφωνα με το λόγο σου." Η Μαρία είπε Αμήν στο θέλημα του Θεού. Ετσι ο Θεός μας θέλει, με ένα Αμήν στη ζωή μας,  ένα  εσωτερικό  Αμήν, ένα ισχυρό  Αμήν, επειδεί , μόνο και μόνο το έχει πει ο Θεός.                                                     
Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Είναι αδύνατο να  γίνει  διαφορετικά. 
                                                                                                                                                                           
 Υπάρχουν δύο είδη πίστης. Υπάρχει η φυσική πίστη. Αλλά και  η υπερφυσική πίστη είναι το δώρο του Θεού.                                                                                                       
Στις Πράξεις 26:18, ο Παύλος λέει  διά να ανοίξης τους οφθαλμούς αυτών, ώστε να επιστρέψωσιν από του σκότους εις το φως και από της εξουσίας του Σατανά προς τον Θεόν, διά να λάβωσιν άφεσιν αμαρτιών και κληρονομίαν μεταξύ των ηγιασμένων διά της εις εμέ πίστεως. Αυτή είναι η πίστη του Παύλου; Όχι, είναι η πίστη που το Άγιο Πνεύμα δίνει. Είναι η πίστη που Αυτός μας φέρνει.  Θέλω να θέσω ενώπιόν σας αυτή τη διαφορά ανάμεσα στην πίστη μας και την πίστη του Ιησού. Η πίστη μας έχει ένα τέλος. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο έχουν έρθει στο σημείο όπου έχουν πει, «Κύριε, δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο. Έχω πάει μέχρι εκείνο το σημείο, και τέλος.  Έχω χρησιμοποιήσει όλη την πίστη που έχω.                                                                                     
Θυμάμαι πηγα μια μερα στο Lancashire,  να δούμε κάποια άρρωστα άτομα. Με πήγαν σε ένα σπίτι όπου υπήρχε μια νεαρή γυναίκα ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι, ήταν πολύ ανήμπορη. Συνέβηκαν πολλές σατανικές  εκδηλώσεις.   Ο σύζυγος της γυναίκας αυτής  ήταν αρκετά νεαρός άνδρας  και ήρθε με το μωρό.  Εσκυψε να φιλήσει τη γυναίκα του,  και τη στιγμή εκείνη που το έκανε, η ίδια γυρισε από την άλλη πλευρά σαν τρελή. Αυτό ήταν πολύ συνταρακτικό. Στη συνέχεια, ο άντρας πήρε το μωρό και έβαλε τα χείλη του στη μητέρα. Και πάλι μια άλλη άγρια κατάσταση  συνέβηκε. Ρώτησα κάποιον ο οποίος την παρακολουθεί, "μπορεί  κανείς να τη  βοηθήσει;" "Ω", είπαν, "Κάναμε τα πάντα.»                                            «Αλλά», είπα, «δεν έχετε  καμία πνευματική βοήθεια;» Ο σύζυγός της  τότε είπε, «Βοήθεια;  Νομίζεις ότι έχουμε τη δύναμη  να πιστεύουμε στον Θεό, αφού υποφέρουμε  εδώ  και επτά εβδομάδες από την αϋπνία και κάτω από τις μανιακές αυτές συνθήκες? "
Στη συνέχεια, με όλη την πίστη μου άρχισα να διεισδύω  και να προσεύχομαι από τους ουρανούς.                                                                                                                                                                           
Θα σας πω κάτι, ποτέ δεν είδα  κάποιον να πάρει κάτι από τον Θεό ο οποίος προσευχήθηκε από τη γη. Αν θέλετε να λάβετε κάτι από τον Θεό, θα πρέπει να προσευχεστε από τον ουρανό, γιατι είναι όλα εκεί. Αν ζείτε στη σφαίρα της γης και περιμένετε πράγματα από τον ουρανό, δεν  θα έρθουν  ποτέ. Και όπως είδα, στην παρουσία του Θεού,  στους περιορισμούς της πίστης μου, ήρθε μια άλλη πίστη, μια πίστη που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, μια πίστη που πήρε την υπόσχεση, μια πίστη που πίστευε το Λόγο του Θεού. Και από αυτή την παρουσία, ήρθα πάλι πίσω στη γη, αλλά δεν ειμαι ο ίδιος άνθρωπος. Ο Θεός έδωσε μια πίστη που θα μπορούσε να κλονίσει την κόλαση και οτιδήποτε άλλο.                                                                                                                                                                                        Είπα, «Βγές  έξω από αυτήν, στο όνομα του Ιησού!» Και αυτή αποκοιμήθηκε και ξύπνησε σε δεκατέσσερις ώρες απόλυτα υγιής και τελείως ελεύθερη.                                          
Υπάρχει ένα πράγμα που κάνω από τοτε που ήμουν νέος. Δεν εχω διαβάσει άλλο βιβλίο εκτός από τη βίβλο μου. Μπορώ να πω ενώπιον του Θεού, ποτέ δεν έχω διαβάσει ένα άλλο  βιβλίο,  οπότε δεν ξέρω τίποτα για άλλα βιβλία. Ξέρω όμως για ένα βιβλίο, που είναι  το βιβλίο των βιβλίων, που πρέπει να πάρετε και να έχετε για να τρεφετε την ψυχή σας, για την ενίσχυση της πίστης σας, και την οικοδόμηση του χαρακτήρα σας στο Θεό, έτσι ώστε όλο το χρόνο  να περπατάτε με το Θεό, όπως ο Ενώχ.
«Χωρίς πίστη είναι αδύνατο να τον ευαρεστήσεις. Αυτός που προσέρχεται στον Θεό, πρέπει να πιστέψει ότι είναι, και ότι αυτός είναι που ανταμείβει αυτούς που τον εκζητούν. "Ότι  δεν γίνεται  δια της πίστεως, είναι αμαρτία. Ο Θεός, μας θέλει να δούμε  ότι το σχέδιο της πίστης είναι το ιδανικό, και η  αρχή του Θεού. Στο πλαίσιο αυτό, μου αρέσει να κρατάω  στο μυαλό μου τα όμορφα λόγια στο 2ο στίχο του 12ου κεφαλαίου των Εβραίων. Εβρ. 12:2 αποβλέποντες εις τον Ιησούν, τον αρχηγόν και τελειωτήν της πίστεως, όστις υπέρ της χαράς της προκειμένης εις αυτόν υπέφερε σταυρόν, καταφρονήσας την αισχύνην, και εκάθησεν εν δεξιά του θρόνου του Θεού. Αυτός είναι ο αρχηγός της πίστης. Ο Θεός εργάστηκε μέσω αυτού για τη δημιουργία του κόσμου. "Όλα έγιναν από Αυτόν, και χωρίς αυτόν δεν μπορούσε να φτιαχτεί τίποτα που έγινε.» Και λόγω της εξαιρετικά άφθονης  χαράς , της παροχής  σε  μας τόσο μεγάλης σωτηρίας, που έγινε από τον αρχηγό  της ζωντανής πίστης, και μέσα από αυτή την αρχή της ζωντανής πίστης, κοιτάζοντας προς Εκείνον που είναι ο αρχηγός  και ο τελειωτής της πίστης μας, μας αλλάζει  μέσα στην ίδια εικόνα από δόξης εις δόξαν, ακόμη και από το Πνεύμα του Κυρίου.
Ο Θεός έχει κάτι καλύτερο για εσάς από ό, τι είχατε ποτέ στο παρελθόν. Ελατε λοιπόν μεσα  σε όλο το πλήρωμα της πίστης και της δύναμης, και  η ζωή και η νίκη θα είναι μεγάλη σε εσάς.

Του smith wigglesworth 
Μετάφραση Λ. Γ. απο xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη