Blogger Widgets
17 Νοεμβρίου 2014

Ο Ιησούς σε ψάχνει, σε αναζητά!


Λουκ. 15:3 Είπε δε προς αυτούς την παραβολήν ταύτην, λέγων·

Λουκ. 15:4 Τις άνθρωπος εξ υμών εάν έχη εκατόν πρόβατα και χάση εν εξ αυτών, δεν αφίνει τα ενενήκοντα εννέα εν τη ερήμω και υπάγει ζητών το απολωλός, εωσού εύρη αυτό;

Λουκ. 15:5 Και ευρών αυτό, βάλλει επί τους ώμους αυτού χαίρων.

Λουκ. 15:6 Και ελθών εις τον οίκον, συγκαλεί τους φίλους και τους γείτονας, λέγων προς αυτούς· Συγχάρητέ μοι, διότι εύρον το πρόβατόν μου το απολωλός.

Λουκ. 15:7 Σας λέγω ότι ούτω θέλει είσθαι χαρά εν τω ουρανώ διά ένα αμαρτωλόν μετανοούντα μάλλον παρά διά ενενήκοντα εννέα δικαίους, οίτινες δεν έχουσι χρείαν μετανοίας.

Σ`αυτό το σημείο  θα διαβάσουμε μια πολύ συγκινητική ιστορία, ενός άρρωστου αγοριού , με το γιατρό του.                                                                                                                                                                       Κάποιο αγοράκι μπήκε επειγόντως στις Πρώτες Βοήθειες ενός νοσοκομείου.
 Ύστερα από επείγουσες εξετάσεις, ο γιατρός διαπίστωσε τα εξής: «Θα ανοίξω την καρδιά σου του είπε...»
Το αγοράκι τον διέκοψε απότομα: «Μέσα στην καρδιά μου θα βρείτε το Χριστό»
Ο χειρουργός τον κοίταξε περίεργα και καθώς δεν πίστευε, σούφρωσε τα φρύδια του και του είπε: «Θα ανοίξω την καρδούλα σου για 
να διαπιστώσω τις βλάβες που σου προκάλεσε η αρρώστια σου…»«Ναι, αλλά όταν ανοίξετε την καρδιά μου, θα βρείτε το Χριστό.»
Ο γιατρός έριξε ένα βλέμμα περίεργο προς τους γονείς του που κάθονταν ήρεμοι πλάι του και συνέχισε: «Όταν διαπιστώσω τις βλάβες, θα κλείσω την καρδιά και το στήθος σου και θα αποφασίσω τι θα κάνω.»
«Σύμφωνοι, αλλά θα βρείτε το Χριστό μέσα στην καρδιά μου, γιατί η  Αγία Γραφή λέει, πως ο Χριστός κατοικεί εκεί μέσα, και  όλοι  οι εκκλησιαστικοί ύμνοι λένε, πως ο Χριστός κατοικεί εκεί, μέσα στην καρδιά μας. 
Εσείς θα τον βρείτε μέσα στη δική μου καρδιά.»
Ο καρδιοχειρουργός απάντησε: «Θα σου πω τι ακριβώς θα βρω μέσα στην καρδιά σου. 
Θα βρω ένα φθαρμένο καρδιακό μυ, μια μειωμένη κυκλοφορία αίματος και εξασθενημένα αιμοφόρα αγγεία. Και τότε θα μπορώ, αν ξέρω, αν έχω τη δυνατότητα να σε κάνω καλά.»
Ο μικρός πάλι του είπε: «Και θα βρείτε επίσης και το Χριστό, που βρίσκεται εκεί…»
Ο γιατρός βγήκε από την αίθουσα εξετάσεως ενοχλημένος. Καημένο παιδί είπε κουνώντας το κεφάλι του…!
Όπως τα είχε προβλέψει, προέβη στη χειρουργική επέμβαση…Οι βλάβες, ήταν πολύ σημαντικές, σύμφωνα με την εικόνα των εξετάσεων. 
Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα…
Όταν τελείωσε το χειρουργείο, κάθισε στο γραφείο του για να καταγράψει στο τετράδιο του χειρουργείου τις σημειώσεις του σχετικά με την επέμβαση: κατεστραμμένη αορτή, κατεστραμμένη πνευμονική φλέβα, εκτεταμένη μυϊκή εκφύλιση. Καμιά ελπίδα μεταμόσχευσης. Καμιά ελπίδα ίασης. 
Ο θάνατος θα επέλθει μέσα στο χρόνο…
Άφησε τον Η/Υ και σηκώθηκε…
Απευθύνθηκε στο Χριστό του μικρού: ¨Γιατί, αναφώνησε, γιατί το έκανες αυτό; 
Το έστειλε εδώ. Το έστειλε μ΄αυτό το κακό. Το καταδίκασε να πεθάνει μικρό απ’ αυτό το κακό. Γιατί; Γιατί;»
Τότε στο βάθος του, μέσα στο  είναι του, άκουσε μια φωνή να του απαντά: «Αυτό το παιδί δεν είναι προορισμένο να ζήσει μακροπρόθεσμα στο δικό σας ποίμνιο. Αυτό το παιδί ανήκει στο δικό μου ποίμνιο και έτσι θα είναι για πάντα. Εδώ, στο δικό μου ποίμνιο, δεν υπάρχει κανένας πόνος. Θα ανακουφιστεί τόσο, όσο δε φαντάζεσαι. Κάποια μέρα, οι γονείς του θα το συναντήσουν εδώ και θα γνωρίσουν την ειρήνη. Το ποίμνιό μου θα συνεχίσει να αυξάνεται.»
Δάκρυα έτρεχαν στα μάτια του καρδιοχειρουργού. Όμως τα αισθήματά του ενάντια στο Θεό, γεμάτα εγωισμό, αντιδρούσαν μέσα του: «Έπλασες αυτό το πλάσμα, έπλασες αυτή την καρδιά. Είναι καταδικασμένο να πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες…γιατί;»
Η φωνή μέσα του απάντησε: «Το παιδί πρέπει να επιστρέψει στο δικό μου ποίμνιο γιατί έχει εκτελέσει το καθήκον του. Δεν έπλασα το παιδί μου στη γη για να το χάσω, αλλά για να ξαναβρεθεί ένα άλλο χαμένο πρόβατο.»
Ο γιατρός κατάλαβε πως αυτό το παιδί δεν ήρθε εκεί τυχαία…ήρθε γι’ αυτόν…Ο ίδιος είχε λάβει μια χριστιανική μόρφωση…Οι αναμνήσεις χόρευαν μέσα στο νου του. Εξ αιτίας των πολλών επαγγελματικών του επιτυχιών, η ψυχή του είχε γίνει η τελευταία του φροντίδα.
Μπήκε στο θάλαμο του παιδιού, κάθισε πάνω στο κρεβάτι του, έχοντας απέναντί του τους γονείς του.
Το αγοράκι ξύπνησε και ψέλλισε: «Ανοίξατε την καρδιά μου;» «Ναι!»,απάντησε συγκινημένος ο γιατρός. «Και τι βρήκατε;», ρώτησε ο μικρός.
« Βρήκα το Χριστό», απάντησε ο χειρουργός, κλαίγοντας σαν το μικρό παιδί που ήταν ο ίδιος, πριν από πενήντα χρόνια…
Βρήκα το χριστό μέσα από εσένα!
Αυτή ήταν η όμορφη συγκινητική μας ιστορία.
Πιστεύω να άγγιξε την καρδιά σου αγαπητέ αναγνώστη.
`Ισως να είσαι και εσύ, όπως ο γιατρός στο παράδειγμα αυτής  της ιστορίας μας. `Ισως να είσαι  ένας άνθρωπος από τη μερίδα εκείνων που είχαν γνωρίσει το Θεό, αλλά ενοχλημένος από τα παχιά λόγια των θρησκευόμενων  ανθρώπων, από λόγια που έλεγαν αλλά ποτέ να μην έπρατταν, με αποτέλεσμα να έλθει επάνω σου απογοήτευση, και απομάκρυνση από το Θεό, να πικράθηκες  με το Θεό, όμως σου λέω ότι ο Θεός δεν έχει καμία σχέση μ`αυτό, αν  οι άνθρωποι  δεν θέλουν οι ίδιοι να αλλάξουν, και βαδίζουν  κατά τις επιθυμίες της καρδιά τους.
`Ισως να είσαι από την άλλη μερίδα των ανθρώπων, οι οποίοι δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση  με Το Θεό, να μην ήθελαν καν να ακούσουν γι`αυτόν.
Και ίσως να είσαι, απ`αυτούς που ασθενούν, που υποφέρουν από μια ανίατη ασθένεια, ίσως να είσαι απ`αυτούς που η ψυχή τους είναι τραυματισμένη, ταλαιπωρημένη, ταραγμένη, καταθλημένη.
`Ισως πάλι να είσαι  απ`αυτούς που τους εγκατέλειψαν, και είναι μόνοι, χωρίς γονείς, χωρίς σύζυγο, χωρίς παιδιά, χωρίς κανέναν να τους φροντίζει, να τους αγαπά, να νοιάζεται, δίχως σπίτι, μπλεγμένοι στα ναρκωτικά, δοσμένοι στην πορνεία, στην απάτη, στον υπόκοσμο.
Μπορούμε να πούμε τόσα ίσως, και ίσως, και ίσως, όμως δεν έχει σημασία αυτή την ώρα που είσαι, και ποιος είσαι, αγαπητέ μου, σημασία έχει ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός νοιάζεται για σένα, ναι  νοιάζεται αληθινά για σένα, που βρίσκεσαι ίσως σε ένα από όλα αυτά, ή ίσως σε όλα,  τα παραπάνω  που διάβασες, νοιάζεται, και σε ψάχνει!
Σε ψάχνει απεγνωσμένα, είναι άγρυπνος, δεν κοιμάται, όχι γιατί δεν μπορεί, αλλά γιατί θέλει να τελειώσει με σένα πρώτα, θέλει να σε  φέρει κοντά του, και σου λέω δια του Πνεύματος Του Κυρίου αυτή την ώρα αγαπητέ μου φίλε, ότι δεν θα ησυχάσει,  εάν δεν σε σώσει.
Πρέπει όμως να τον βοηθήσεις και εσύ. Θα μου πεις, ποιόν Το Θεό? Ναι Το Θεό.
Χρειάζεται τη δική σου συνεργασία.
Χρειάζεται το δικό σου ΝΑΙ. Τη δική σου συμφωνία, για να έχει το πλήρες δικαίωμα στη ζωή σου.
Τι λες αγαπητέ μου, θέλεις Τον Ιησού? Θέλεις την ελευθερία Του?, Θέλεις την θεραπεία Του? Θέλεις το άγγιγμα Του?
Θέλεις να ζήσεις ελεύθερος?
`Άκου τη φωνή Του σήμερα, αυτή τη στιγμή, αυτή τη στιγμή, μιλά σε σένα, σε ψάχνει, έλα, έλα τώρα και ανταποκρίσου στο κάλεσμά Του. Ο Ιησούς είναι ο καλός βοσκός, και περιμένει εσένα το χαμένο πρόβατο για να Του πιάσεις το χέρι.
Σ`αγαπά!
Του Γ.Λ. απο xristianikanea.gr
Για οτιδήποτε, μπορείς να εποικινωνήσεις μαζί μας στα τηλ. 6906883258  - 6947344054 
email : geoliko@windowslive.com
Δημοσίευση σχολίου
Η δύναμη Του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ιστορία
Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη

Ξύπνα εκκλησία και αγρύπνησε στην προσευχή!