Blogger Widgets




13 Νοεμβρίου 2014

Προσευχή με πίστη όπως του Ιαβή

Από τον Aσμ. ασμ.β:14  Ω περιστερά μου, ήτις είσαι εν ταις σχισμαίς του βράχου, εν τοις αποκρύφοις των κρημνών, δείξόν μοι την όψιν σου, κάμε με να ακούσω την φωνήν σου·

Ο Κύριος ζητάει να ακούσει την φωνή μας , την φωνή της προσευχής μας , μας  καλεί να βγούμε από τις σχισμές των βράχων και να φέρουμε θυμίαμα προσευχής σε εκείνον, και τότε θα μας απαντήσει αυτό που γράφει στο Λευιτικό κς:9  Και θέλω επιβλέψει εις εσάς και θέλω σας αυξήσει και θέλω σας πληθύνει και θέλω στερεώσει την διαθήκην μου με σας.

Δεν τον νοιάζει αν είσαι σαν τον Αβραάμ ή σαν τον Ισαάκ  ή σαν οποιονδήποτε θεωρείς μέσα σου πνευματικά ανώτερο από εσένα
Ο Κύριος ζητάει να ακούσει την δική σου προσευχή , το δικό σου θυμίαμα χειλέων και τότε θα σε ιππεύσει στους υψηλούς τόπους , θα σε γεμίσει με ευλογίες.
Κάναμε  πολλά βήματα πίστης , το πρώτο ήταν πως  πιστέψαμε πως ο Ιησούς  είναι αναστημένος και περιμένει να γίνουμε παιδιά Του, αμέσως μετά αρχίσαμε να μελετάμε τον λόγο Του και να πιστεύουμε πως είναι αληθής και ζωντανός, τέλος  προσευχόμαστε και ξέρουμε πως ο Κύριος απαντάει πάντα στις προσευχές μας. Ή μήπως όχι
Γιατί άραγε  κάποιες φορές δεν ακούγεται η φωνή μας?
Μήπως δεν προσευχόμαστε από καρδιάς  ή μήπως  επειδή όπως λέει στην Ιακώβου επιστολή, Ιακωβος 4:3  ζητείτε και δεν λαμβάνετε, διότι κακώς ζητείτε.
Τι μας λείπει για να λαμβάνουμε
Πίστη πως ο Θεός μας ακούει, μας ακούει αδέρφια μου
Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, σε κάθε λέξη που θα πούμε , μας ακούει, αλλά αν δεν το πιστέψουμε αυτό πως θα λάβουμε?
Ας κάνουμε πράξη αυτό που λέει στο κατά Ματθαίου κα:22 πάντα όσα αν ζητήσητε εν τη προσευχή έχοντες πίστιν θέλετε λάβει.
Πόσο άραγε να το πιστεύουμε αυτό? 
Υπήρξαν άνθρωποι που το πίστεψαν πραγματικά και ο Κύριος  τους ευλόγησε σε όλα, ναι σε όλα, και  θέλω να σας διαβάσω μια προσευχή πίστης χωρίς μεγάλα και τρανταχτά λόγια, χωρίς μεγάλη διάρκεια αλλά με μεγάλη πίστη, απόλυτη πίστη. 
Αυτή είναι η προσευχή ενός ανθρώπου που ακόμα και το όνομα του παρέπεμπε σε πρόβλημα, τον έλεγαν σε μετάφραση Υιό θλίψης, και ας ήταν ο ενδοξότερος όλων των αδελφών του όπως λέει στην Γραφή , επίσης αυτός ο άνθρωπος αρχικά δεν βρισκόταν μεταξύ του λαού του Θεού, άνηκε στην φυλή των Κενναίων  και αργότερα ενσωματώθηκε με την φυλή του Ιούδα, όπως  δηλαδή εμείς ενσωματωθήκαμε με τον λαό του Θεού, και ας μην ξεχνάμε πως  όπως λέει στους Εφεσίους β:13  Τώρα όμως διά του Ιησού Χριστού σεις οι ποτέ όντες μακράν εγείνετε πλησίον διά του αίματος του Χριστού.
Έτσι και αυτός ο άνθρωπος πίστεψε πως δεν ήταν υιός θλίψης αλλά υιός ευλογίας και θέλησε να αλλάξει την ζωή του με τον μόνο τρόπο που ήξερε, με πίστη πως ο Θεός τον ακούει ,και θα σας διαβάσω  αυτήν την προσευχή που απαντήθηκε όπως ακριβώς ζητήθηκε αλλά δεν θα σας την διαβάσω όπως είναι γραμμένη αλλά στο δεύτερο πρόσωπο γιατί θέλω να την πω σε εσάς σαν ευχή. Με πίστη λοιπόν σας εύχομαι  ο Κύριος με ευλογία να σας ευλογήσει και να απλώσει τα όρια σας, και  το χέρι Του να είναι μαζί σας και να σας φυλάει από κακό ώστε να μην έχετε λύπη.
Αυτή ήταν η προσευχή του Ιαβή στην Α χρονικών κεφ.4 εδ΄10 και τελειώνει λέγοντάς μας πως ο Θεός χάρισε σε αυτόν όσα ζήτησε, απλά με αυτές τις τρεις  σειρές  προσευχή, μόνο και μόνο γιατί την ζήτησε με πραγματική πίστη, ας αποκτήσουμε αυτή την πίστη αδερφοί και ας  πάρουμε τις ευλογίες του Κυρίου που είναι εκεί και μας περιμένουν να τις διεκδικήσουμε. Δεν παιζει ρόλο αν είσαι παλιός πιστός, νέος πιστός, αν έχεις χαρίσματα ή όχι, πίστεψε στον λόγο του Θεού που λέει πως  2Χρονικων Ις:9  διότι οι οφθαλμοί του Κυρίου περιτρέχουσι διά πάσης της γης, διά να δειχθή δυνατός υπέρ των εχόντων την καρδίαν αυτών τελείαν προς αυτόν·
Αμήν.

 Tης Μ.Π. για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη