Blogger Widgets




26 Οκτωβρίου 2014

Άκου τον Θεό κατά λέξη (7) Μια καρδιά για τον Χριστό

Η γυναίκα με το αλάβαστρο
Αυτή η γυναίκα παρουσιάζεται με ολοφάνερη διαφορά προς όλους τους υπολοίπους:
-Ενώ οι αρχιερείς, πρεσβύτεροι και γραμματείς συνωμοτούσαν εναντίον του Χριστού στην αυλή του αρχιερέα Καϊάφα, εκείνη άλειψε το σώμα Του στον οίκο του Σίμωνα του λεπρού.
-          Ενώ ο Ιούδας διαπραγματευόταν με τους αρxιερείς, για να τους πουλήσει τον Ιησού για 30 αργύρια, εκείνη εξέχυσε το πολύτιμο περιεχόμενο από το αλάβαστρο, για να Τον αλείψει.
Μια συναρπαστική αντίθεση! Εκείνη ήταν εντελώς προσηλωμένη στον Χριστό. Όσοι δεν γνώριζαν την αξία και τη δόξα του προσώπου Του, χαρακτήρισαν σπατάλη τη θυσία της. Εκείνος, ο οποίος ήθελε για 30 αργύρια να Τον πουλήσει, πρότεινε να δοθεί το αντίτιμο του μύρου στους φτωχούς. 
Η Μαρία όμως δεν έδωσε προσοχή στους κριτικούς. Η αντιπάθεια και οι γογγυσμοί των παριστάμενων δεν την επηρέασαν. Γι’αυτή ο Ιησούς Χριστός ήταν τα πάντα. 
Οι άλλοι ναι μεν γόγγυζαν, εκείνη δε αινούσε και προσκυνούσε. Ο Κύριος Ιησούς είχε μεγαλύτερη αξία απ’ όλους τους φτωχούς του κόσμου. Εκείνη δεν θεώρησε σπατάλη ό,τι αφιερωνόταν σ’ Αυτόν. Ο Κύριος ίσως είχε αξία 30 αργυρίων για όποιον έχει καρδιά για το χρήμα. Εκείνος είχε άπειρα μεγαλύτερη αξία γι’ αυτήν, γιατί είχε μια καρδιά για τον Χριστό.
Ας μιμούμαστε αυτή την ευτυχή γυναίκα! Θέλουμε πάντοτε να παίρνουμε τη θέση μας στα πόδια του Κυρίου Ιησού, για ν’ αγαπάμε, θα θαυμάζουμε, να δοξάζουμε και να προσκυνούμε το ένδοξο πρόσωπό Του. Θέλουμε να δαπανήσουμε και να δαπανηθούμε πλήρως για την υπηρεσία Του, ακόμη και αν ομολογητές με ψυχρές καρδιές θεωρήσουν απλά σπατάλη την ενέργεια μας.
Ο καιρός πλησιάζει, στον οποίο δεν θα μετανιώσουμε τίποτε απ’ όσα κάναμε για το όνομά Του. Εάν είχαμε ευκαιρία στον ουράνιο προορισμό να λυπηθούμε για κάτι, τότε αυτό θα ήταν, ότι στην υπόθεση του Κυρίου δεν υπηρετήσαμε αρκετά και δυναμικά. Εάν εκείνο το πρωινό χωρίς συννεφιά ντραπούμε για κάτι, τότε αυτό θα είναι ότι δεν αφοσιωθήκαμε στη γη περισσότερο στην υπηρεσία Του.
Ας παρακαλούμε τον Θεό και Πατέρα, να μας δώσει μια καρδιά για τον Χριστό!
Συνεχίζεται…
CHMackintosh
Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη