Blogger Widgets




21 Ιουνίου 2014

`Eθεσεν ο Θεός?


1Κορ. 12:28 Και άλλους μεν έθεσεν ο Θεός εν τη εκκλησία……Εφεσ. 4:12 προς την τελειοποίησιν των αγίων, διά το έργον της διακονίας, διά την οικοδομήν του σώματος του Χριστού.
Τι ωραία που τα τοποθετεί εδώ ο Παύλος!
Θα λέγαμε ότι μας δίνει μια οδηγία για το πώς μπορεί να υπηρετηθεί το σώμα του Χριστού, που είναι η εκκλησία Του, ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της, που είναι ο ουρανός.
Μας λέει ότι, για να τελειοποιηθεί το σώμα(η εκκλησία), να οικοδομηθεί, είναι ανάγκη να υπάρχουν τα χαρίσματα, οι διακονίες που εκείνος δίνει!
Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται όμως είναι το εξής:
ΕΘΕΣΕ Ο ΘΕΟΣ?
Πάρα πολύ σημαντικό αυτό!
Για να δούμε όμως τι σημαίνει η λέξη θέτω: βάζω - τοποθετώ.
Mε άλλα λόγια, στην υπηρεσία του έργου Του Θεού που βρίσκετε κάποιος, τον έχει βάλει ο Θεός? Τον έχει τοποθετήσει  Εκείνος?
Αν κάποιος βρίσκετε μέσα στο έργο της διακονίας, που τον έχει τοποθετήσει Ο Θεός,  φέρνει οικοδομή στο σώμα, φέρνει ευλογία, είναι ο ίδιος ήδη μια ευλογία για το λαό Του Θεού, και εκείνος που υπηρετείτε από τον άνθρωπο αυτό τελειοποιείται, γιατί είναι από Τον Θεό.
Υπάρχουν όμως και εκείνοι που δεν τους έθεσε Ο Θεός, αλλά άνθρωπος, εκεί τώρα βλέπουμε να συμβαίνουν παράξενα πράγματα….ακριβώς τα αντίθετα απ`αυτά που αναφέραμε ποιο πάνω.
Δεν υπάρχει οικοδομή στο λαό Του Θεού, δεν υπάρχει ευλογία, βλέπουμε ακαταστασία, ψυχρότητα, απομάκρυνση, αντί να ελκύεται ο άνθρωπος προς Τον Θεό, και την εκκλησία…..
Και όλα αυτά γιατί άνθρωπος θέτει άνθρωπο!
Τι κρίμα!  Τι λυπηρό!
Ας αφήσουμε επιτέλους Το Θεό, να κάνει το έργο Του!
Ας δώσουμε σ`αυτόν το δικαίωμα της εκλογής!
Ας εκλέξουν τα μάτια Του Θεού, και όχι τα δικά μας, όχι τα συναισθήματα μας, όχι η συμπάθειά μας, όχι η καρδιά μας, αλλά ΕΚΕΙΝΟΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ!!
Μην ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό!
Ο άνθρωπος βλέπει και εκλέγει από το εξωτερικό, αλλά ο Κύριος βλέπει την καρδιά!
Τι ωραίο παράδειγμα αυτό του Σαμουήλ στον οίκο του Ιεσσαί!
1Σαμ. 16:7 Και είπε Κύριος προς τον Σαμουήλ, Μη επιβλέψης εις την όψιν αυτού ή εις το ύψος του αναστήματος αυτού, επειδή απεδοκίμασα αυτόν· διότι δεν βλέπει ο Κύριος καθώς βλέπει ο άνθρωπος· διότι ο άνθρωπος βλέπει το φαινόμενον, ο δε Κύριος βλέπει την καρδίαν.
Αγαπητοί, όπου είναι Το Πνεύμα Του Θεού, εκεί υπάρχει ευλογία, ελευθερία, οικοδομή!
`Όπου ο άνθρωπος και μόνο  διοικεί εκεί καταστροφή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη