Blogger Widgets




20 Ιουνίου 2014

Πού κοιτάς;

 Εάν κοιτάξεις προς τα μέσα ή στον εαυτό σου, τότε θʼ ασχολείσαι μόνο με τον εαυτό σου, πράγμα το οποίο φέρνει δυστυχία. Εάν κοιτάξεις προς τα έξω σε πράγματα, τα οποία σε περιβάλλουν, μπορεί νʼ απογοητευτείς. Εάν όμως κοιτάξεις προς τα πάνω στον Κύριο θα γίνεις ευτυχισμένος.

Κοιτάζοντας προς τα μέσα. Εάν κοιτάζουμε τους εαυτούς μας, μπορεί να γίνουμε πολύ δυστυχισμένοι. 
Ο συγγραφέας της επιστολής προς Ρωμαίους λέει: «Το θέλειν πάρεστιν εις εμέ, το πράττειν όμως το καλόν δεν ευρίσκω» και βγάζει το συμπέρασμα: «Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ! Τίς θέλει με ελευθερώσει από του σώματος του θανάτου τούτου;» (Ρωμ. 7:18.24). 
Αυτή η απάντηση θα είναι το συμπέρασμα του χριστιανού, ο οποίος κοιτάζει προς τα μέσα, για να βρει ηθική δύναμη. Το να κοιτάζουμε μέσα μας δεν φέρνει ποτέ χαρά ή δύναμη για ένα βίο ευάρεστο στον Κύριο. 
Εάν κοιτάζουμε μέσα μας, δίνουμε τόπο στο Σατανά να μας υπενθυμίσει τις παραβάσεις και τις αδυναμίες μας. 
Μολονότι πρέπει να μαθαίνουμε από τα περασμένα λάθη μας, δεν έπρεπε νʼ ασχολούμαστε μʼ αυτά. Δεν θα έπρεπε ούτε νʼ ασχολούμαστε με τις επιτυχίες μας, διότι αυτός ο τρόπος ασχολίας με τον εαυτό μας τρέφει την περηφάνεια. Θα έπρεπε νʼ ακολουθούμε το παράδειγμα του αποστόλου Παύλου, ο οποίος είπε: «Τα μεν οπίσω λησμονών, εις δε τα έμπροσθεν επεκτεινόμενος, τρέχω προς τον σκοπόν δια το βραβείον της άνω κλήσεως του Θεού εν Χριστώ Ιησού» (Φιλ. 3:13.14).
Εάν κοιτάζεις προς τα πάνω, δεν κοιτάζεις μέσα σου, όπου δεν βρίσκεις καλό. Εάν όμως επιτρέπουμε στο Άγιο Πνεύμα νʼ απασχολεί τις καρδιές και τις σκέψεις μας δια του Λόγου του Θεού με τον Κύριο Ιησού, τότε κοιτάζουμε τον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης.
Κοιτάζοντας προς τα έξω. Εάν κοιτάζουμε γύρω μας, βλέπουμε πολλά απογοητευτικά και λυπηρά πράγματα. Αυτό δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, διότι προαναγγέλλεται στο Β΄ Τιμόθεον 3:1-5. Εκεί πληροφορούμαστε, ότι οι άνθρωποι των εσχάτων ημερών θα είναι: φίλαυτοι, αλαζόνες, υπερήφανοι, απειθείς στους γονείς, συκοφάντες, ακρατείς, ανήμεροι, περισσότερο φιλήδονοι παρά φιλόθεοι.
Εφʼ όσον είμαστε στον κόσμο, δεν μπορούμε να εμποδίσουμε την ύπαρξη όλων αυτών των στοιχείων.
 Ο κίνδυνος υφίσταται για μας στο ότι εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση συχνά επαινούν τέτοιες αμαρτωλές συμπεριφορές,
και όταν ασχολούμαστε με τέτοιου είδους συμπεριφορές, θα παρατηρήσουμε, ότι η κοινωνία μας με τον Κύριο Ιησού επηρεάζεται αρνητικά απʼ αυτό. Ό,τι διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε συνήθως γίνεται περιεχόμενο των σκέψεών μας, και ό,τι σκεπτόμαστε επηρεάζει τη συμπεριφορά μας.
«Σπείρε μια σκέψη, θέρισε μια πράξη. Σπείρε μια πράξη, θέρισε μια συνήθεια. Σπείρε μια συνήθεια, θέρισε έναν χαρακτήρα. Σπείρε έναν χαρακτήρα, θέρισε μια τύχη»[i]. Όλα όσα διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε από το θείο φίλτρο (Φιλ. 4:8):
1.       Όσα είναι αληθή,
2.       Όσα σεμνά,
3.       όσα δίκαια,
4.       όσα καθαρά,
5.       όσα προσφιλή,
6.       όσα εύφημα,
7.       αν υπάρχη τις αρετή,
8.       εάν τις έπαινος,
«ταύτα συλλογίζεσθαι!».
Κοιτάζοντας προς τα πάνω. Το μυστικό μιας ευτυχισμένης, πνευματικής ζωής είναι το βλέμμα στον Κύριο Ιησού, πριν αρχίσει η νέα μέρα. Τί όμως σημαίνει να κοιτάζουμε στον Κύριο;
Σημαίνει, ότι έρχομαι στην προσευχή προς Αυτόν, με εξάρτηση απʼ Αυτόν. Μερικά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να συμπεριλάβω στην προσευχή μου είναι τα ακόλουθα: 1) Δοξολογία και ευχαριστία για τη μεγαλειότητα, αγάπη και χάρη Του (Ψαλμ. 92:1)
2) εξομολόγηση (Ψαλμ. 66:18), 
3) παράκληση για βοήθεια και δύναμη (Ψαλμ. 25:4.5), 
4) έκφραση της επιθυμίας για καθοδήγηση (Ψαλμ. 25:4.5), 
5) έκφραση της επιθυμίας να Τον τιμώ (Φιλ. 1:20.21).
Αυτό σημαίνει να προγραμματίζω κάποιο χρόνο στη γεμάτη ατζέντα, για να διαβάσω το Λόγο του Θεού και να συλλογιστώ πάνω σʼ αυτόν, διότι Εκείνος μιλάει προς εμάς δια του Λόγου Του, δια της Αγίας Γραφής. Εμείς μιλάμε προς Αυτόν στην προσευχή, Εκείνος όμως μιλάει προς εμάς δια του Λόγου Του! Εάν θέλω να φυλαχθώ από την αμαρτία, πρέπει να φυλάω το Λόγο Του στην καρδιά μου. Αυτό θα είναι για μένα ένα όπλο, για να νικήσω τον εχθρό, το Σατανά, όπως το έκανε ο Κύριος. Τότε θα λάβω χαρά και ευτυχία.
Εάν κοιτάζεις προς τα πάνω, περικλείεις τον Κύριο σε κάθε περίσταση. Τότε μπορούμε να βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας χωρίς νʼ απογοητευθούμε. Ο Θεός συνεχίζει να έχει τα πάντα στο χέρι Του! Γνωρίζουμε, ότι οι περιστάσεις θα χειροτερεύσουν μέχρι να έρθει ο Κύριος Ιησούς, για να κρίνει τον κόσμο με δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε επίσης, ότι πριν συμβούν αυτά, Εκείνος θα έρθει, για να πάρει στον ουρανό τους δικούς Του. Αυτό το μέλλον είναι η θαυμαστή ελπίδα του χριστιανού.
Κοίτα προς τα πάνω!
JDMcNeil
Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη