Blogger Widgets




26 Ιουνίου 2014

Ποιός είναι με το μέρος Του Κυρίου? (3ον)

Έξ. 32:25 -26  Και ιδών ο Μωϋσής τον λαόν ότι ήτο αχαλίνωτος, διότι ο Ααρών είχε αφήσει αυτούς αχαλινώτους προς καταισχύνην, μεταξύ των εχθρών αυτών, εστάθη ο Μωϋσής παρά την πύλην του στρατοπέδου και είπεν, Όστις είναι του Κυρίου, ας έλθη προς εμέ. Και συνήχθησαν προς αυτόν πάντες οι υιοί του Λευΐ.
Βλέπουμε λοιπόν ότι η αιτία που ο λαός είχε πέσει σ`αυτήν την αμαρτία, είναι ότι ο Ααρών τους είχε αφήσει αχαλίνωτους.
Αυτή η συγκεκριμένη λέξη (Αχαλίνωτους) που χρησιμοποιεί  Ο Λόγος Του Θεού, αναφέρεται κυρίως σε άλογα στα οποία δε φόρεσαν χαλινάρι. 
Δηλαδή για ανθρώπινες τάσεις, ορμές ή ιδιότητες που είναι υπερβολικά έντονες, ώστε να μην μπορούν να συγκρατηθούν, να περιοριστούν μέσα σε ορισμένα θεμιτά όρια·
Ο Ααρών τους
είχε αφήσει να βαδίζουν κατά τις τάσεις τους,  κατά τις ορμές τους, μήπως και σήμερα  δεν υπάρχουν άνθρωποι που ηγούνται σε ένα λαό, σε ένα εκκλησίασμα, και η ηγεσία τους είναι κατά τα <<Ααρωνικά πρότυπα>>?
Μήπως αφήνουν τους ανθρώπους να βαδίζουν όπως θέλει ο καθένας, και να κάνουν ότι είναι αρεστό εις τους οφθαλμούς στους, χωρίς έλεγχο?.......... 
Ο Μωυσής, ο δούλος Του Θεού, στάθηκε στην πύλη και βροντοφώναξε: Όστις - είναι - του - Κυρίου, ας έλθη προς εμέ.
`Ετσι στέκεται και σήμερα ο Κύριος στη πύλη της εκκλησίας Του και φωνάζει: Ελάτε σε μένα! Βγείτε από τα ανθρώπινα συστήματα, από τα ανθρώπινα σχέδια, από τους ανθρώπινους χειρισμούς, από τα αχαλίνωτα, τα χλιαρά.
Βγείτε από εκεί που σας οδηγούν μακριά από μένα, από εκεί που δεν είναι Το Πνεύμα Μου, το χρίσμα Μου, πατάτε πάνω στο Λόγο Μου, στην αλήθεια Μου, που θα σας οδηγήσει στη σωστή Λατρεία, και όχι  σε κάποια λατρεία <<μόσχου>>.
-Κάποιοι άκουσαν τον Μωυσή, κάποιοι που αγαπούσαν Τον Κύριο, που είχαν ζήλο γι`αυτόν, κάποιοι που ήθελαν να ακολουθήσουν την αλήθεια Του, και όχι άλλους ανθρώπινους  <<Ααρωνικούς >> χειρισμούς, και αυτοί ήταν οι Λευίτες, απο τους οποίους προήλθε το ιερατείο.
Δόξα Το Θεό για τους πνευματικούς Λευίτες σήμερα!
Ποιοι είναι?  Ας μη βιαστούμε να πούμε λόγο.....
Ο Θεός ξέρει.
`Eντεκα από τις φυλές δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Μην σου φαίνετε παράξενο, αν λίγοι, μέσα σε ένα σύνολο της εκκλησίας είναι άνθρωποι σαν τους Λευίτες.
Συνέχισε ο Μωυσής να λέει στους Λευίτες
Έξ. 32:27-28  Και είπε προς αυτούς, Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός του Ισραήλ· Ας βάλη έκαστος την ρομφαίαν αυτού επί τον μηρόν αυτού· και διέλθετε και εξέλθετε από πύλης εις πύλην διά του στρατοπέδου, και ας θανατώση έκαστος τον αδελφόν αυτού και έκαστος τον φίλον αυτού και έκαστος τον πλησίον αυτού. Και έκαμον οι υιοί του Λευΐ κατά τον λόγον του Μωϋσέως· και έπεσαν εκ του λαού εκείνην την ημέραν περίπου τρεις χιλιάδες άνδρες.
Ο Θεός καλεί ένα εκλεκτό σύνολο ανθρώπων να στρέψουν τα νώτα τους προς τον κόσμο, την αμαρτία, να σταθούν  με την ρομφαία Του Λόγου ενάντια σε κάθε πειρασμό, ενάντια σε κάθε ψεύδος, να σταθούν στην αλήθεια με παρησία χωρίς συμβιβασμούς, ακόμα και αν δεν ακολουθήσουν τα ποιό κοντινά τους πρόσωπα, είτε είναι αδέλφια τους, είτε γονείς, είτε παιδιά, είτε σύζηγοι.
Πρέπει να σταθείς για Τον Κύριο, και την αλήθεια Του!
-Η ανταπόκριση των Λευιτών στο ερώτημα του Μωυσή έγινε σημείο στροφής στον προορισμό τους σαν φυλή.
Εξ αιτίας της ολοκληρωτικής αφιέρωσής τους στον Κύριο, άσχετα με το τι θα τους κόστιζε, ο Θεός τους διάλεξε να γίνουν το ιερατείο.
Αγαπητοί μου, η εκκλησία είναι πλέον σε έναν πόλεμο.
Ο καιρός του παιχνιδιού τελείωσε.                                                                                                    Τώρα πρέπει να υπολογίσουμε το κόστος και να αποφασίσουμε: <<Είμαι με το μέρος Του Κυρίου?>>
Ο Ιησούς χριστός πήρε μια απόφαση, έκανε μια ολοκληρωτική παράδωση στο σταυρό. Δεν μίλησε απλά γι`αυτό, το έκανε!
Δεν ήθελε να πάει, αλλά πήγε ούτως ή άλλως.
Σαν εκκλησία Του πρέπει να γίνει τόσο αμήλικτοι εναντίον της αμαρτίας, όσο ήταν και Εκείνος επάνω στο σταυρό.
Οι εκτρεμιστές Μουσουλμάνοι, δεν έχουν πρόβλημα με φανατισμένη θρησκευτική μαχητικότητα.
Πόσο περισσότερο θα πρέπει οι πιστοί στον αληθινό Θεό να είναι μαχητικοί για την πίστη τους?
Εμείς σαν Χριστιανοί πρέπει να κάνουμε μια ολοκληρωτική αφιέρωση στον πόλεμο εναντίον του διαβόλου και των σκοτινών δυνάμεών του.
Πρέπει να αναλάβουμε ευθήνη και υποχρέωση, να προσευχόμαστε και να διαθέσουμε τους εαυτούς μας, και τις πηγές μας, στον αγώνα Του Χριστού για την σωτηρία των ψυχών, ακόμη και μέχρι θανάτου.
Η γη είναι μπλεγμένη σε μια πνευματική διαμάχη.
Ο διάβολος και οι δυνάμεις του είναι ολοκληρωτικά αποφασισμένοι να καταστρέψουν την εκκλησία, ενώ πολλοί από εμάς είμαστε απασχολημένοι με <<παιχνιδάκια>>.
 Που είναι η προσευχή?
Μάλλον, που είναι οι άνδρες εκείνοι, και οι γυναίκες εκείνες της προσευχής?
Που βρίσκονται όταν η εκκλησία συνεχώς  κάνει κάλεσμα για προσευχή? 
                 Είμαστε απασχολημένοι.......
Αγαπητοί αδερφοί, πρέπει να νικήσουμε τον εχθρό <<δια του αίματος του αρνίου, δια του στόματος της ομολογίας μας, και  με τον να μήν αγαπήσουμε τις ψυχές μας ακόμη και μέχρι θανάτου>>.
Ας εγερθούμε λοιπόν με θάρρος και ας διακηρύξουμε:<<Είμαστε με το μέρος Του Κυρίου!!>>.

πηγη. xristianikanea.gr


Ποιός είναι με το μέρος Του Κυρίου? (1oν)

Ποιός είναι με το μέρος Του Κυρίου? (2ον)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη