Blogger Widgets




14 Απριλίου 2014

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΞΕΣΠΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΓΗ

Africa revivalΜια χριστιανική αναζωπύρωση αγγίζει τα βορειότερa όρια της Αφρικής. Σε μια περιοχή που πριν ήταν εχθρική προς το Ευαγγέλιο, τώρα δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι ακολουθούν τον Ιησού.
Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, μουσουλμάνοι σε όλη τη Βόρεια Αφρική μεταστρέφονται σε πιστούς στον Ιησού Χριστό σε αριθμούς ρεκόρ.
"Αυτό που κάνει ο Θεός στη Βόρεια Αφρική, σε όλη τη διαδρομή από την Μαυριτανία μέχρι τη Λιβύη πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των ιερααποστολών», δήλωσε ο Tino Qahoush, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Regent και σκηνοθέτης. Έχει αφιερώσει χρόνια ταξιδεύοντας στην περιοχή για να καταγράψει τη μεταμόρφωση.
«Έχω το προνόμιο της καταγραφής μαρτυριών και να ακούσω από πρώτο χέρι τις ιστορίες ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιών, όπου μπορούν να κάθονται σε ένα δωμάτιο και να βλέπουν να εμφανίζεται η παρουσία του Θεού σ' αυτούς στην πραγματικότητα, σαν όραμα, κάποιοι από αυτούς μου μετέδωσαν ιστορίες για το πώς συνέχιζαν μια συνομιλία. Δεν ήταν απλά ένα φως που εμφανίζεται "προσθέτει ο Qahoush. Λέει, επίσης, ότι μερικές φορές αισθάνεται ζήλεια, «πώς έρχεται ο Ιησούς και επισκέπτεται τον μουσουλμανικό κόσμο αυτή τον καιρό και αυτή τον αιώνα και δεν ακούμε αυτά να συμβαίνουν στην παραδοσιακή χριστιανική κοινότητα."
Οι συνεντεύξεις του επιβεβαιώνουν αυτό που λένε οι ειδικοί ότι είναι μια βαθιά κίνηση του Θεού στις κυρίως μουσουλμανικές χώρες της Μαυριτανίας, της Δυτική Σαχάρας, του Μαρόκου, της Αλγερίας, της Λιβύης και της Τυνησίας.
Από τις ακτές της Καζαμπλάνκα του Μαρόκου μέχρι την Τρίπολη της Λιβύης, οι ειδικοί λένε ότι η ανάπτυξη του Χριστιανισμού, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έχει προηγούμενο. Και τώρα αυτή η αύξηση είναι επίσης εμφανής στο Βορειο-αφρικανικό έθνος της Αλγερίας.
Ο ποιμένας Salah οδηγεί μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στην Αλγερία. Κάπου 1.200 πιστοί πηγαίνουν στην εκκλησία, και το 99 τοις εκατό του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι.
"Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι η αλγερινή εκκλησία θα αυξανόταν τόσο πολύ», λέει ο Salah. Λέει ότι κάθε νέος Χριστιανός στην εκκλησία του έχει έρθει από μουσουλμανικό υπόβαθρο. Από τότε που άνοιξε η εκκλησία, έχουν βαφτιστεί κατά μέσο όρο 150-160 πιστοί ανά έτος.
Ο Zino, ένας πρώην μουσουλμάνος, προσκαλέστηκε από έναν φίλο να πάει στην εκκλησία του ποιμένα Salah. Αυτό που είδε, τον μεταμόρφωσε. «Είδα Αλγερινούς να λατρεύουν τον Θεό με όλη την καρδιά τους και αυτό με άγγιξε."
Άλλοι, όπως ο Farhat ο οποίος είναι επίσης πρώην μουσουλμάνος, μιλούν για θαυματουργές συναντήσεις. Λέει ότι ήταν αγράμματος και δεν μπορούσε να διαβάσει την Αγία Γραφή, όταν δέχτηκε τον Κύριο. Τότε ο Θεός έκανε μια αλλαγή. "Από τότε διαβάζω την Αγία Γραφή και καταλαβαίνω τον Λόγο του Θεού. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του τι έχει κάνει ο Θεός στη ζωή μου και αυτή είναι η ιστορία πολλών ανθρώπων εδώ στην Αλγερία."
Παρόλο που η Αλγερία είναι συντριπτικά μουσουλμανική, η κυβέρνηση έχει δώσει στις προτεσταντικές εκκλησίες την ελευθερία να ιδρύσουν τις εκκλησίες τους.
«Είναι η πρώτη μουσουλμανική αραβική κυβέρνηση που αναγνωρίζει επισήμως εκκλησίες εκτός από το Ισλάμ», λέει ο Youssef Qurahmane, ένας εξέχων ποιμένας της Αλγερίας. Λέει ότι η κυβέρνηση θα παρενοχλεί και θα εκφοβίσει τους Χριστιανούς κατά καιρούς, αλλά το επίπεδο του διωγμού δεν είναι καθόλου όπως ήταν πριν από 20 χρόνια.
Στην πραγματικότητα, ο Qurahmane βλέπει ο Θεός να ανοίγει πρωτοφανείς πόρτες, "Ο Θεός μας έχει δώσει πολλές ευκαιρίες για να ομολογήσουμε σε αστυνομικά τμήματα, στα δικαστήρια, και στην πραγματικότητα μία φορά πήγα στο αστυνομικό τμήμα και μου έδωσαν 45 λεπτά για να μιλήσω για τον Ιησού! Απλά φαντάσου τον εαυτό σου να είναι όλοι Μουσουλμάνοι να κάθονται και να μου λένε, «Πες μας για τον Ιησού!"
Όμως, η Αλγερία και οι χώρες της Βόρειας Αφρικής δεν ήταν πάντα ανοιχτές στο Ευαγγέλιο.
Ένας βετεράνος ιεραπόστολος στην περιοχή, λέει ότι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά πριν από μερικά χρόνια. Θα τον ονομάσουμε "Πέτρο" για λόγους ασφαλείας. Ο Πέτρος χρησιμοποιεί την Αγία Γραφή για να περιγράψει το τοπίο, "Ξέρετε, υπάρχει αυτή η παραβολή. Ο σπορέας βγήκε για να σπείρει και οι σπόροι έπεσαν σε πετρώδες έδαφος. Αυτή είναι η Βόρεια Αφρική. Εκείνες τις ημέρες ήταν τελείως αδιαπέραστη και πετρώδης. Η θρησκεία και η κουλτούρα δεν συμπαθούσε τίποτα που ήταν ξένο και ο Χριστιανισμός θεωρούνταν η θρησκεία των Ευρωπαίων."
Ο Πέτρος πιστεύει ότι η άφιξη της δορυφορικής τηλεόρασης και το διαδίκτυο έχουν αλλάξει δραστικά την αντίληψη των ανθρώπων για τον Χριστιανισμό.
"Σήμερα, στη Βόρεια Αφρική στην τηλεόραση μπορείτε να ακούσετε ντόπιους ’ραβες Χριστιανούς να μιλούν για την πίστη τους, οι οποίοι είναι ώριμοι Χριστιανοί,να απαντούν ερωτήσεις, να συμμετέχουν σε συζητήσεις. Μπορείτε να ακούσετε διαφορετικές απόψεις, τη χριστιανική άποψη στο σαλόνι σας ή στην ιδιωτικότητα του υπνοδωματίου σας."
Παίρνοντας θάρρος από τη δύναμη του Θεού, οι Χριστιανοί της Αλγερίας είναι τώρα σε αποστολή να φέρουν το Ευαγγέλιο στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
"Ο Θεός έχει βάλει στην καρδιά μας να μπορέσουμε να στείλουμε 1.000 ιεραποστόλους μέχρι το έτος 2025. Πραγματικά πιστεύω ότι ίσως μια μέρα η Αμερική θα καταλήξει με ιεραποστόλους που ήταν πρώην Μουσουλμάνοι που θα έρθουν να προσεγγίσουν τους Μουσουλμάνους εκεί καθώς και σε άλλα μέρη" λέει ο ποιμένας Qurahmane.
Δείτε το σχετικό βίντεο: http://cbn.com/tv/3431929627001
Πηγή: http://www.charismanews.com/world/43406-revival-breaks-out-in-land-once-hostile-to-christianity
Απο:e-jesus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη