Blogger Widgets




15 Μαρτίου 2014

Ο χαρακτήρας του Νεεμία

Στο Νεεμία βλέπουμε μια καρδιά, η οποία θλιβόταν βαθιά για τα παθήματα του λαού του, πράγμα το οποίο είναι πάντοτε ένα πολύτιμο σημείο της χάριτος του Θεού. 
Εκείνος ο Οποίος αφύπνισε αυτή τη συναίσθηση μέσα του, οδήγησε και την καρδιά του βασιλέα Αρταξέρξη να χορηγήσει στο Νεεμία όλα όσα χρειαζόταν για το καλό του λαού και της Ιερουσαλήμ. 

Βλέπουμε επίσης, ότι καρδιά του είχε κοινωνία με τον Θεό, ώστε εκεί ζητούσε τη δύναμή του ξεπερνώντας τα μεγαλύτερα εμπόδια. 
Οι μέρες, στις οποίες ο Νεεμίας ενεργούσε για το καλό του λαού του, δεν ανήκαν στις λαμπρές εποχές, οι οποίες θα ενθαρρύνουν την δυναμικότητα της πίστης ή ακόμη του ανθρώπου προς δράση. 
Ούτε πρόκειται να υποσχεθούν λαμπρές επιτυχίες. 
Ήταν εποχή η οποία ζητούσε μια επιμονή, η οποία πηγάζει μόνο από αληθινό ενδιαφέρον για το λαό του Θεού. 
Μια επιμονή, η οποία ακολουθεί πιστά το σκοπό της ακριβώς επειδή είναι λαός Του, ανεξάρτητα από κάθε πάθημα, το οποίο συνδέεται με το φαινομενικά μικρό έργο. Συνεχίζει όμως να είναι το έργο του Θεού. Αυτή η επιμονή προχωρά παρά το μίσος και την αντίσταση των εχθρών και παρά την απογοήτευση των συνεργατών (κεφ. 4:8.10.11), αφοσιώνεται πλήρως στο έργο, ξεπερνάει όλες τις παγίδες του εχθρού και παρακάμπτει κάθε εμπόδιο, ενώ ο Θεός περιφρουρεί όσους Τον εμπιστεύονται.
 Άλλη μια όμορφη ιδιότητα του χαρακτήρα του Νεεμία είναι, ότι ανεξάρτητα από την υψηλή θέση του είχε στην καρδιά του κάθε λεπτομέρεια της διακονίας, καθώς και όλα όσα αφορούσαν την ειλικρινή πορεία του λαού.
Η ιστορία του αρχικά δείχνει, ότι όπου ο Θεός ενεργεί η πίστη χαρακτηρίζει όλους, όσοι συγκεντρώνονται γύρω Του. 
Οι Ιουδαίοι οι οποίοι εγκατέλειψαν έρημη την Ιερουσαλήμ επί τόσα χρόνια ήταν εντελώς πρόθυμοι να εργαστούν μαζί με το Νεεμία.
 Η καρδιά του Ιούδα απογοητεύτηκε εν όψει των δυσκολιών.
 Ύστερα όμως φανερώθηκε η υπομονή, η οποία πάντοτε χαρακτηρίζει την πίστη, όταν το έργο είναι εκ Θεού, ακόμη κι αν είναι το παραμικρό. 
Η καρδιά είναι παρούσα, επειδή είναι μια υπόθεση του Θεού. 
Αναζωογονημένος από την ενέργεια του Νεεμία αποδείχθηκε ο λαός πρόθυμος να οικοδομήσει και να πολεμήσει.
Η πίστη ποτέ δεν χωρίζει τον Θεό από το λαό Του. Σε δύσκολες εποχές η πίστη δεν φανερώνεται με τη δόξα της επιτυχίας, αλλά αφʼ ενός στην αγάπη για το έργο του Κυρίου, όσο μικρό κι αν είναι, αφʼ ετέρου δε με την υπομονή με την οποία εκτελείται το έργο παρά όλες τις δυσκολίες, μάλιστα μαζί τους. 
Οι δυσκολίες πάντοτε είναι χαρακτηριστικές για μια κατάσταση μεγάλης αδυναμίας.
 Η πίστη ασχολείται με την πόλη και το έργο του Θεού. 
Αυτά τα πράγματα έχουν πάντοτε την ίδια αξία, όποιες κι αν είναι οι περιστάσεις.
Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη