Blogger Widgets




16 Μαρτίου 2014

Η σχολή της υπακοής 22


 Η πίστη εμπιστεύεται κατά πάντα στον Χριστό

«Διότι πάσαι αι επαγγελίαι του Θεού είναι εν αυτώ το ναι και εν αυτώ το αμήν, προς δόξαν του Θεού δι’ ημών» (Β΄ Κορ. 1:20). 
Είναι πιθανό κατά τη μελέτη της ζωής της υπακοής να προέκυψαν ερωτήσεις και δυσκολίες, στις οποίες δεν μπορείς ν’ απαντήσεις αμέσως. Ίσως νιώθεις, πως δεν μπορείς να καταλάβεις όλα αμέσως ή να τα φέρεις σε αρμονία με τις παλιές συνήθειες στις σκέψεις, στα λόγια και στις πράξεις. Φοβάσαι πως δεν θα είσαι σε θέση να υποτάξεις τα πάντα στην ακόλουθη ανώτατη και κυρίαρχη θεμελιώδη αρχή:
«Κάνε όλα κατά το θέλημα του Θεού, ως υπακοή απέναντι στον Θεό».
Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις υπάρχει μια μοναδική απάντηση, μια μοναδική δυνατότητα απελευθέρωσης απ’ όλες αυτές τις επιφυλάξεις: ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός Σωτήρας, γνωρίζει τα πάντα και σε καλεί να εμπιστευθείς σ’ Αυτόν όσοον αφορά τη σοφία και δύναμη για μια πορεία με υπακοή πίστεως.
Εκείνος μας δίνει το πνεύμα της υπακοής ως πνεύμα της νέας ζωής μας. Αυτό το πνεύμα διαχέεται δι’ Αυτού προς εμάς σε κάθε στιγμή. Εκείνος ο Ίδιος μεριμνά για την υπακοή μας. Δεν υπάρχει κάτι υπό την ήλιο, το Οποίο Εκείνος δεν έχει και δίνει και ενεργεί. Εκείνος προσφέρεται ως εγγυητής για την διατήρηση της υπακοής, και μας καλεί να Τον εμπιστευόμαστε γι’ αυτό. 
Στον Ιησού τον Ίδιο όλες οι επιφυλάξεις μας παραμερίζονται, σ’ Αυτόν βρίσκουμε ανταπόκριση για όλες τις ανάγκες μας, απαντάται ο πόθος μας. Έτσι όπως Εκείνος ως ο δίκαιος είναι η δικαιοσύνη μας, έτσι Εκείνος ως ο υπάκουος είναι η υπακοή μας.

Δεν θέλεις να Τον εμπιστευθείς γι’ αυτό; Η πίστη μπορεί θαρραλέως να εμπιστεύεται στον Χριστό, ότι Εκείνος θα του δώσει και θα ενεργήσει ό,τι βλέπει, επιθυμεί, προσδοκά και αποδέχεται.

Δεν θέλεις σήμερα να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία και να δώσεις τη δόξα στον Θεό και  εμπιστευόμενος σ’ Αυτόν, για να σε εισάγει στην γη της επαγγελίας; Ανάβλεψε στον δοξασμένο Κύριό σου στον ουρανό και ανενέωσε – με τη δική Του δύναμη και νέο κίνητρο – την εγγύηση της πιστότητάς σου, την υπόσχεσή σου, ποτέ με γνώση ή θέληση να κάνεις κάτι, το οποίο Τον ατιμάζει. 
Εμπιστεύσου σ’ Αυτόν, ότι Εκείνος θα σου δώσει την πίστη να πάρεις πάνω σου την υπόσχεση, το θάρρος να την τηρήσεις και τη δύναμη να την εκτελέσεις. 
Εμπιστεύσου σ’ Αυτόν, τον ζωντανό, ώστε μέσω της ζωντανής παρουσίας Του να εξασφαλίσει και τα δυο: πίστη και υπακοή. 
Εμπιστεύσου σ’ Αυτόν και τόλμησε με τη βεβαιότητα, ότι Εκείνος δεσμεύεται να είναι το «ναι» και το «αμήν» – προς δόξαν Θεού εκ μέρους μας.
Συνεχίζεται… AMurray Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη