Blogger Widgets




2 Μαρτίου 2014

Η σχολή της υπακοής 21. Η πίστη αποδέχεται


Η αποδοχή είναι κάτι παραπάνω από την προσδοκία. Πολλοί περιμένουν και ελπίζουν, και ποτέ δεν αποκτούν, γιατί δεν αποδέχονται. Προς όλους, όσοι δεν αποδέχθηκαν και πιστεύουν, ότι δεν είναι έτοιμοι ν’ αποδεχθούν: Προσδόκησε! Εάν η προσδοκία είναι από καρδίας και στρέφεται πραγματικά στον Θεό, τότε θα οδηγήσει την ψυχή σε αποδοχή.
Προς όλους, όσοι λένε, ότι προσδοκούν: Αποδέξου! Η πίστη έχει τη θαυμαστή, θεία δύναμη να πει:

«Αποδέχομαι, παραλαμβάνω, έχω».

Πολλές προσευχές είναι άκαρπες λόγω έλλειψης τέτοιας βέβαιης πίστης, η οποία χειρίζεται την πνευματική ευλογία, την οποία επιθυμούμε, και την αποκτά. Δεν είναι όλοι έτοιμοι για μια τέτοια πράξη πίστης. Όπου δεν υπάρχει αληθινός έλεγχος της αμαρτίας της ανυπακοής και όπου δυστυχώς δεν υπάρχει αληθινή λύπη γι’ αυτό, όπου δεν υπάρχει ο θερμός πόθος και η σταθερή πρόθεση να υπακούσουμε πραγματικά στον Θεό κατά πάντα, όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το μήνυμα της Αγίας Γραφής, ότι ο Θεός θέλει να μας καταστήσει ικανούς να εκτελούμε το θέλημά Του, ενώ Εκείνος ο Ίδιος ενεργεί μέσα μας το ευάρεστο σ’ Αυτόν, εκεί λείπει η πνευματική ικανότητα ν’ αποδεχθούμε την ευλογία. Αυτός ο χριστιανός αρκείται στο να είναι παιδί. Θέλει μόνο να ρουφάει το γάλα της παρηγοριάς. Δεν είναι ικανός ν’ αντέξει το δυνατό ψωμί, το οποίο έτρωγε ο Ιησούς, κάνοντας το θέλημα του Πατρός Του.

Και όμως ερχόμαστε σε όλους με την παράκληση: Αποδέξου την χάρη γι’ αυτή την θαυμαστή νέα ζωή υπακοής. Αποδέξου την τώρα. Χωρίς αυτή την πράξη σου της αγιότητας θα προέλθει λίγος καρπός. Χωρίς αυτήν θα πρέπει ν’ αποτύχει η πρόθεσή σου να γίνεις πιο υπάκουος. Μήπως δεν σου έδειξε ο Θεός, ότι καλείσαι να πάρεις μια εντελώς νέα θέση – μια εφικτή θέση απλής, παιδικής υπακοής, μέρα με τη μέρα, απέναντι σε κάθε διαταγή, την οποία απευθύνει η φωνή Του προς εσένα δια του Αγίου Πνεύματος: μια εφικτή θέση απλής, παιδικής εξάρτησης από την αρκούσα χάρη Του και την εμπειρία της μέρα με τη μέρα για κάθε αποστολή, την οποία σου δίνει;

Σε παρακαλώ ενθέρμως, λάβε τώρα αυτή τη θέση, εκτέλεσε την αφιέρωση, χρησιμοποίησε αυτή τη χάρη. Αποδέξου και είσελθε στην αληθινή ζωή υπακοής και μόνιμης υπακοής πίστεως. Όσο άπειρη και βέβαιη είναι η επαγγελία και η εξουσία του Θεού, μπορεί να είναι η πίστη σου. Όσο άπειρη είναι η πίστη σου, θα είναι η απλή, παιδική υπακοή σου. Ω, παρακάλεσε τον Θεό να σε βοηθήσει Εκείνος, και αποδέξου όλα όσα σου προσέφερε.
Συνεχίζεται… 
AMurray Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη