Blogger Widgets




2 Μαρτίου 2014

Η σχολή της υπακοής 20 (Η πίστη προσδοκά)

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ επιθυμίας και προσδοκίας. Συχνά μια ψυχή έχει μεγάλη επιθυμία να σωθεί, έχοντας μικρή ελπίδα να την αποκτήσει. Είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου, όταν η επιθυμία γίνεται προσδοκία και η ψυχή αρχίζει να λέει για μια πνευματική ευλογία:

«Είμαι σίγουρος, αυτή είναι για μένα. Μολονότι δεν τη βλέπω, πόσο επιθυμώ με πεποίθηση να την αποκτήσω».

Η ζωή της υπακοής δεν είναι πλέον ένα ανέφικτο ιδανικό, δοσμένο από τον Θεό, για να το επιδιώκουμε, ώστε τουλάχιστον να το πλησιάσουμε λιγάκι, αλλά γίνεται πραγματικότητα, προορισμένη για μια ζωή με οστά και αίμα εδώ στη γη. 
Προσδόκησέ την ως απόλυτα βέβαιη, προορισμένη για σένα. Προσδόκησε να την πραγματοποιήσει ο Θεός.

Πραγματικά υπάρχουν πολλά τα οποία μπορούν να κλονίσουν αυτή την προσδοκία. 
Τα σφάλματά σου στο παρελθόν, η μειονεκτική νοοτροπία σου, οι αντίξοες συνθήκες, η αδύναμη πίστη, η δυσκολία σου, για την οποία χρειάζεται αφοσίωση σε βαθμό υπακοής μέχρι θανάτου, η συνειδητή έλλειψη δύναμής σου – όλα αυτά προκαλούν μέσα σου τα λόγια:

«Αυτό ίσως ισχύει για άλλους. Φοβάμαι πως όχι για μένα».
 Σε παρακαλώ, μη μιλάς έτσι. Παραβλέπεις τον Θεό. Προσδόκησε πολύ απλά να την αποκτήσεις. Στρέψε το βλέμμα σου στην εξουσία και αγάπη Του και πες: «Προορίζεται για μένα».

Ο Gerhard Tersteegen εκζητούσε από τα νιάτα του τον Κύριο και Τον υπηρετούσε. Μετά από ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο είχε χάσει τη συναίσθηση της χάριτος του Θεού, κατά τη διάρκεια πέντε ετών ήταν σαν ένας ναύτης στον ωκεανό, όπου δεν φαινόταν ούτε ήλιος ούτε αστέρια. «Αλλά η ελπίδα μου ήταν στον Ιησού». Ξαφνικά τον επισκίασε φως, το οποίο δεν τον εγκατέλειψε ποτέ, και έγραψε με αίμα από τις φλέβες του την ακόλουθη επιστολή προς τον Κύριο Ιησού:
Αυτή ήταν η υπακοή του μέχρι θανάτου.
Στρέψε την καρδιά σου σ’ αυτό και προσδόκησέ το. Ο ίδιος Θεός συνεχίζει να ζει. Στήριξε την ελπίδα σου σ’ Αυτόν. Εκείνος θα το εκτελέσει.

Συνεχίζεται…
AMurray
Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη