Blogger Widgets




1 Ιανουαρίου 2014

Τέλος του χρόνου

Βρισκόμαστε ήδη στην τελευταία μέρα του έτους 2013.
Ο χρόνος φεύγει γρήγορα. Φεύγωντας ο χρόνος αλλάζουν πολλά και στον περίγυρό μας.
Είμαι πεπεισμένος, ότι αυτό εγγίζει νέους ανθρώπους καθώς και ηλικιωμένους. Οι νεότεροι προσαρμόζωνται γρηγορότερα σε μεταβολές των συνθηκών. Οι πιο μεγάλοι δυσκολεύονται.

Είναι όμως πάντοτε καλό να προσαρμοζώμαστε; Είναι ανάγκη να εξετάζουμε προσεκτικά, πού η εκάστοτε προσαρμογή έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις, αν φέρνει πιο κοντά στο Λόγο του Θεού ή αν απωθεί. Ο Λόγος Του είναι σταθερός στους ουρανούς. Επειδή στον περίγυρό μας υπάρχει δραματική ηθική κατάπτωση, απαιτείται να έχουμε το σωστό μέτρο αξιών. Ο Θεός γι’ αυτό έδωσε το Λόγο Του.

Υπάρχουν διάφορα βοηθήματα, για να γνωρίσουμε καλύτερα την Αγία Γραφή. Σε μελέτες της Γραφής μπορεί κανείς να καταλάβει, πώς να μελετάει την Αγία Γραφή. Θέτοντας ερωτήματα μπορούμε να ελέγξουμε, αν έχουμε καταλάβει πράγματι όσα μελετήσαμε. Ωστόσο ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Ο έλεγχος βάσει της πρακτικής είναι ο πιο σπουδαίος. Συχνά είμαστε καλοί στη θεωρία, αλλά στην πράξη απέχουμε πολύ από τη θεωρία. Αυτή η διαφορά δεν αρκεί για τον Θεό. Ζητά την επιβεβαίωση της πίστης μας, η οποία φαίνεται μέσα από δοκιμασία. Συμβάλλει η επιβεβαίωση της πίστης μας στο δοξασμό του Κυρίου Ιησού και στο παρατηρήσουν οι άλλοι, ότι πράγματι θέλουμε ν’ αποδειχθούμε πιστοί μαθητές;

Στη ζωή του κριτή Σαμψών σε πολλές περιπτώσεις αυτό έλειπε. Δυστυχώς έχουν δημιουργηθεί έτσι πολλές ζημιές. Μια ζωή με τέτοιες αντιθέσεις δεν θα έπρεπε να είναι υπόδειγμα για μας.

Στο βιβλίο των Παροιμιών ο Θεός μάς έδωσε μια μεγάλη συλλογή αξιοσημείωτων κανόνων συμπεριφοράς. Ίσως τη θεωρούμε λίγο ατακτοποίητη. Ο Θεός όμως με τη σοφία Του έδωσε να γραφτεί μ’ αυτό τον τρόπο. Νομίζω, πως είναι καλό, μια φορά το χρόνο να διεισδύσουμε σ’ αυτό το μέρος του θησαυροφυλακίου του Θεού. Θα έχουμε να θυμόμαστε διάφορες χρήσιμες συμβουλές.

Rainer Möckel
Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr
 Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη