Blogger Widgets




14 Νοεμβρίου 2013

Η σχολή της υπακοής 6. Το μυστικό αληθινής υπακοής

«Έμαθε την υπακοήν» Εβρ. ε΄ 8.
Η καθαρή και στενή προσωπική σχέση με τον Θεό είναι το μυστικό αληθινής υπακοής. Όλες οι προσπάθειες μας για πλήρη υπακοή θ’ αποτύχουν ενόσω δεν βρισκόμαστε σε κοινωνία μαζί Του. Παραμένοντας συνειδητά στην αγία παρουσία του Θεού, φυλαγόμαστε από την ανυπακοή.
Η ελλιπής υπακοή είναι πάντοτε αποτέλεσμα εσφαλμένου τρόπου ζωής. Είναι καλό ν’ αφυπνίζουμε και να κινητοποιούμε αυτό τον εσφαλμένο τρόπο ζωής με επιχειρήματα και κίνητρα, αλλά η κύρια ευλογία θα πρέπει να είναι, ότι νιώθουμε την αναγκαιότητα μιας άλλης ζωής, μιας ζωής υποταγμένης πλήρως στην εξουσία του Θεού, ώστε η υπακοή να είναι μια φυσική συνέπεια. Ο λανθασμένος τρόπος ζωής με διακεκομμένη και άρρυθμη κοινωνία με τον Θεό πρέπει να θεραπευτεί, για να δώσει τόπο σε μια τέλεια και υγιή ζωή. Τότε θα καταστεί δυνατή μια πλήρης υπακοή. Το μυστικό αληθινής υπακοής είναι η επιστροφή στη στενή και σταθερή κοινωνία με τον Θεό.
«Έμαθε την υπακοήν» (Εβρ. ε΄ 8). Γιατί ήταν αναγκαίο αυτό;
 Και ποια ευλογία επιφέρει αυτό; Άκου: 
 «Έμαθε την υπακοήν αφ’  όσνω έπαθε, και γενόμενος τέλειος, κατεστάθη αίτιος σωτηρίας αιωνίου εις πάντας τους υπακούοντας εις αυτόν» (Εβρ. ε΄ 8.9).
Τα παθήματα δεν είναι φυσιολογικά για μας και γι’ αυτό χρειάζεται να παραδώσουμε τη θέλησή μας.
Ο Χριστός χρειαζόταν τα παθήματα. Είχε ανάγκη να τελειοποιηθεί, για να μπορέσει να είναι ο μέγας Αρχιερέας μας. Ήταν υπάκουος μέχρι θανάτου. Έγινε αίτιος αιώνιας σωηρίας, για να σώσει όσους υπακούν σ’ Αυτόν. Ο Χριστός στη γη ήταν μαθητής στη σχολή της υπακοής. Τώρα είναι στον ουρανό και διδάσκει στους μαθητές Του στη γη την υπακοή. Σ’ έναν κόσμο, όπου κυριαρχεί η ανυπακοή μέχρι θανάτου, είναι η αποκατάσταση της υπακοής στα χέρια του Χριστού. Επιχείρησε να την διατηρήσει μέσα μας καθώς και στη δική Του επίγεια ζωή. Την διδάσκει και ενεργεί μέσα μας.
Ας συλλογιστούμε, τί και πώς διδάσκει. Ίσως διακρίνουμε, πόσο λίγο κοπιάσαμε έως τώρα να είμαστε μαθητές αυτής της σχολής, όπου μοναδικά διδάσκεται η υπακοή. Εάν σκεφθούμε μια συνηθισμένη σχολή, τότε αναζητάμε βασικά στοιχεία: α) το δάσκαλο, β) τα διδακτικά βιβλία, γ) τους μαθητές.
Συνεχίζεται…
A. Murray Μετ.: Ιωνάς Ζάϊντελ για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη