Blogger Widgets
14 Αυγούστου 2013

H μητέρα ποιό σπλαχνική απο τον υιό?

η Παναγίας της Παραμυθίας
H Παναγία της Παραμυθίας.
 Διάβασα το παρακάτω  άρθρο σε μια ιστοσελίδα στο οποίο είχε τον τίτλο:

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ

Λέει λοιπόν: Ανεβαίνοντας τη σκάλα που βρίσκεται στα αριστερά της κεντρικής πύλης
του καθολικού της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στην Παναγία την Παραμυθία. Μέσα σ’ αυτό μεταφέρθηκε μετά την τέλεση του θαύματος, που θα περιγράψουμε, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τοιχογραφία του 14ου αι. που βρισκόταν άλλοτε στη δεξιά άκρη του εξωνάρθηκα.
Παλαιά υπήρχε η συνήθεια, βγαίνοντας οι πατέρες από το Καθολικό, μετά το τέλος της ακολουθίας του Όρθρου, να ασπάζονται την εικόνα της Παναγίας που υπήρχε στον εξωνάρθηκα. Εκεί ο Ηγούμενος έδινε τα κλειδιά της κλεισμένης για τις βραδυνές ώρες πύλης της Μονής στον θυρωρό για να ανοίξει.
Κάποια χρονιά, αρχές του 14ου αι., στις 21 Ιανουαρίου, τελείωσε ο Όρθρος. Οι πατέρες αποσύρθηκαν στα κελλιά τους για να αναπαυθούν, μέχρι να αρχίσουν τα καθημερινά τους διακονήματα. Τότε θα ανοιγόταν και η πύλη της Μονής. Δεν γνώριζαν ότι έξω από αυτήν παραμόνευαν πειρατές τότε ήταν μάστιγα στο Αιγαίο πέλαγος που την είχαν περιλυκλώσει, έτοιμοι να εισβάλλουν για να καταστρέψουν τα πάντα.
Στο ναό βρισκόταν μόνος ο Ηγούμενος, αφοσιωμένος στην προσευχή του. Πετάχτηκε ξαφνικά ακούοντας μια φωνή, που δεν έμοιαζε με φωνή ανθρώπου. Έντρομος κοίταξε γύρω του. Δεν είδε κανένα. Εξάλλου κανένας δεν ήταν μέσα στό ναό. Και όμως κάποιος μίλησε. Συγκέντρωσε την προσοχή του και γεμάτος φόβο κατάλαβε ότι η φωνή προερχόταν από την εικόνα της Θεομήτορος. Με ευλάβεια τέντωσε το αυτί του για να ακούσει.
 Άκουσε τότε τη φωνή της Παναγίας να λέει: «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές».
Κατάπληκτος ο Ηγούμενος προσήλωσε τα μάτια του στην εικόνα της Θεοτόκου. Αντίκρυσε τότε ένα εκπληκτικό θαύμα.
Η μορφή της Παναγίας ήταν ζωντανή. Το βρέφος Ιησούς που κρατούσε στα χέρια της πήρε και αυτό ζωή. Κίνησε το δεξί του χέρι και έκλεισε το στόμα της αγίας Μητέρας του, στρέφοντας προς αυτήν το φωτεινό πρόσωπό του. Μια γλυκιά παιδική φωνή ακούστηκε να λέει:
– «Μη, Μητέρα μου, μην τους το λες. Άφησε τους να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει, γιατί αμελούν τα μοναχικά τους καθήκοντα».
Τότε η Κυρία Θεοτόκος με μεγάλη μητρική παρρησία προς τον μονογενή Υιόν της, σήκωσε ελαφρά το χέρι, συγκράτησε το χεράκι του, έκλινε λίγο προς τα δεξιά το θείο της πρόσωπο και επανέλαβε πιο έντονα: – «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές… Και να μετανοήσετε, γιατί ο Υιός μου είναι λυπημένος μαζί σας επειδή αμελείτε τα μοναχικά σας καθήκοντα».
Επανέλαβε δε και για τρίτη φορά την προειδοποίηση:
-«Σήμερα, μην ανοίξετε την πύλη της Μονής…».
Ο Ηγούμενος γεμάτος θαυμασμό συγκάλεσε όλους τους Πατέρες, διηγήθηκε σ’ αυτούς τα υπερφυσικά γεγονότα που συνέβησαν και τους επανέλαβε τα λόγια που είχε ακούσει από τα χείλη της Παναγίας και του Θείου Βρέφους προς την Μητέρα του.
Όλοι με κατάπληξη στράφηκαν προς το μέρος της θαυματουργού εικόνας. Και η κατάπληξη τους αυξήθηκε. Η παράσταση της εικόνας ειχε μεταμορφωθεί. Η σύνθεση μεταβλήθηκε ολοκληρωτικά και δεν έμοιαζε καθόλου με την παλαιά εικόνα. Διατηρήθηκε η μορφή όπως φαίνεται σήμερα. Η Παναγία να κρατά το χέρι του Χριστού κάτω από το στόμα της και να κλίνει το κεφάλι της δεξιά για να το αποφύγει.  
Η έκφραση του προσώπου της είναι γεμάτη απέραντη επιείκεια, αγάπη, συμπάθεια και μητρική στοργή.
 Ο Χριστός παρόλο που παριστάνεται ως βρέφος έχει αυστηρό πρόσωπο ως Κριτής.
Η εικόνα αυτή είναι πράγματι αχειροποίητος, διότι κατασκευάστηκε στη μορφή που είναι σήμερα, όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τη Χάρη του Θεού, μετά τη θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας μας για τη διάσωση της Μονής.
Ονομάστηκε «Παναγία Παραμυθία», δηλαδή Παρηγορήτρια.
Και δικαίως• διότι όπως λένε οι προσκυνητές της Μονής, που δεν χορταίνουν να την βλέπουν, η θέα της γλυκιάς έκφρασης του προσώπου της Παναγίας ξεκουράζει, αναπαύει, γαληνεύει και παρηγορεί τη ψυχή του ανθρώπου.
(Σχόλιο απο Xristianikanea.gr)
Πολύ ωραία ιστοριούλα ακούγεται.
Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες σαν αυτή.
`Ομως αγαπητοί Η Αγία Γραφή, Ο Λόγος Του Κυρίου μα λέει να προσέχουμε, και να μην πιστεύουμε σε κάθε πνεύμα αλλά να εξετάζουμε αν κάτι είναι από τον Θεό, η όχι.
Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό?
Ο καθρέφτης είναι Ο Λόγος Του Θεού.
Λέει λοιπόν:
1ον)   ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ
 (1Ιωάν. 4:1)
Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εαν ήναι εκ του Θεού·....

2ον)  ΘΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ
(2Τιμ. 4:3-4)
Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή.

Οι άνθρωποι αρέσκονται στους μύθους, αγαπάνε την πλάνη!
 (Ιερ. 14:10)
Ούτω λέγει Κύριος προς τον λαόν τούτον· Επειδή ηγάπησαν να πλανώνται και δεν εκράτησαν τους πόδας αυτών, διά τούτο ο Κύριος δεν ηυδόκησεν εις αυτούς· τώρα θέλει ενθυμηθή την ανομίαν αυτών και επισκεφθή τας αμαρτίας αυτών.

 Πείτε μου σας παρακαλώ, έγινε η μητέρα ποιο σπλαχνική από τον γιο?
Παράκουσε την εντολή του γιου, για να κάνη εκείνη αυτό που νόμιζε ποιο σωστό? 
Δεν είναι εγωιστικό?
Ποιος είναι ανώτερος σε εξουσία? Ο άνθρωπος Μαρία, η Ο Ιησούς Ο Θεός?

Μήπως κάτι δεν πάει καλά εδώ?
Προσέξτε  παρακάτω:
Είναι η περίπτωση στο γάμο της Κανάς, και ενώ το κρασί τελείωσε η μητέρα του Ιησού του λέει:
 (Ιωάν. 2:1 -5)
Και την τρίτην ημέραν έγεινε γάμος εν Κανά της Γαλιλαίας, και ήτο η μήτηρ του Ιησού εκεί.
Προσεκλήθη δε και ο Ιησούς και οι μαθηταί αυτού εις τον γάμον.
Και επειδή έλειψεν ο οίνος, λέγει η μήτηρ του Ιησού προς αυτόν· Οίνον δεν έχουσι.


Και η απάντηση που έρχεται δεν είναι όπως αυτή που μας δίνουν στην ιστοριούλα που διαβάσαμε ποιο πάνω,  είναι εντελώς διαφορετική.
Ο Ιησούς στάθηκε, δεν την άκουσε, και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, και της μιλά με την ανώτερη εξουσία που είχε και της λέει:
Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς· Τι είναι μεταξύ εμού και σου, γύναι; 
δεν ήλθεν έτι η ώρα μου.
Λέγει η μήτηρ αυτού προς τους υπηρέτας· ό,τι σας λέγει, κάμετε.

Και εκείνη σαν ταπεινή γυναίκα που ήταν, κατάλαβε τη θέση της ποιά ήταν και είπε:
`Oτι σας λέει αυτός κάνετε. `Οχι εγώ, ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ, ΑΥΤΟΣ!
Και ποιός δεν το καταλαβαίνει αγαπητοί?
`Αρα λοιπόν συμπεραίνουμε, βάζοντας τις ιστορίες δίπλα δίπλα, και συγκρίνοντας τες με την Αγία Γραφή βλέπουμε ότι η παραπάνω ιστορία δεν συμφωνεί με τον καθαρό Λόγο Του Κυρίου
Η πρώτη ιστορία που διηγήθηκαν άνθρωποι δείχνει τον Χριστό το Μεσσία Τον Σωτήρα Τον Λυτρωτή να είναι κάτω από έναν άνθρωπο.
Ενώ η δεύτερη ιστορία, που είναι μέσα από τη Αγία Γραφή μας δείχνει καθαρά την αλήθεια ότι ο Ιησούς είναι υπεράνω πάντων.
Γι`αυτό  αγαπητοί μην πιστεύεται σε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από Τον Θεό.
Xristianikanea.gr
Δημοσίευση σχολίου
Η δύναμη Του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ιστορία
Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη

Ξύπνα εκκλησία και αγρύπνησε στην προσευχή!