Blogger Widgets




24 Αυγούστου 2013

Η Δικτατορία της Μόδας (Διαβάστε προσεκτικά)

Εδώ και κάποιες μέρες γίνεται ένα πανηγύρι κοντά στην περιοχή που μένω. Είναι ένα  παραθαλάσσιο μέρος όπου σφύζει από ζωή και τώρα περισσότερο που καταφθάνουν από παντού επισκέπτες για τη γιορτή. Η βόλτα ήταν αρκετά μεγάλη και περπατήσαμε ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Υπήρξαν πολλά για τα οποία θα μπορούσα να μιλήσω αλλά θα διαλέξω κάτι που αυτή τη στιγμή με βασανίζει και αυτό είναι το θέμα της μόδας.

Με προσπερνούσαν κορίτσια όχι πάνω από 13 χρονών και αν δεν γύριζαν να δω το πρόσωπό τους, θα πίστευα πως πρόκειται για 20 άχρονες κοπέλες. Έχω τόσες απορίες επί του θέματος. Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί στα σοβαρά να επιχειρηματολογήσει υπέρ της κατάστασης αυτής. Θα θελα πολύ να ρωτήσω: «Ποιος σας είπε πως το να προκαλείτε με το ντύσιμο είναι ομορφιά; Ποιος σας δίδαξε να αρέσκεστε στα πονηρά βλέμματα ανθρώπων που θα μπορούσαν να είναι πατέρες σας; Παππούδες σας; Ποιος σας είπε πως για να είστε αποδεκτές στις παρέες θα πρέπει να αποζητάτε την ερωτική πράξη με κάθε τρόπο;» Η απάντηση βρίσκεται παντού, είναι μόνο μια λέξη: Η Μόδα.
Η μόδα κόβει επιταγές και όποιος θέλει να «πλουτίσει» σε κοινωνικότητα  τρέχει να τις εισπράξει. Αν τυχόν εμφανιστεί κανείς εκτός των επιταγών της τον πετάνε στην άκρη σαν λεπρό. Αηδιάζουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Αυτοί, οι κοινωνικοί, το σύνολο, το πλήθος. Ένα άτομο ντυμένο με προπέρσινη μόδα το προσπερνούν αδιάφορο, το ίδιο άτομο μόλις εμφανιστεί στην παρέα με το φετινό στυλ αισθάνεται μέρος τους. Λες και δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα στα ρούχα. Λες και τα ρούχα υπάρχουν, συναναστρέφονται.  Αυτό είναι η ζωή. Το στυλ, τα αξεσουάρ, τα αγόρια. Υπάρχουν δηλαδή παιδιά που μεγαλώνουν και έχουν γνωρίσει αυτό για πραγματικότητα. Ποιος θα καταλάβει τι συμβαίνει εδώ; Τι έχουμε κάνει; Τι επιτρέψαμε να συμβεί;
Ποιος λογικός άνθρωπος θα έκανε ποτέ παρέα με κάποιον έμπορο λευκής σαρκός; Ποιος θα ήθελε μέσα στην οικογένεια του να μιλάνε και να έχουν για πρότυπα σαδιστές, ανώμαλους, πόρνους και πόρνες; Ποιός σώφρων θα καλούσε στο σπίτι του έναν από αυτούς για να διδάξει στην οικογένεια του πώς να ντύνεται, πώς να συμπεριφέρεται, τι είναι ωραίο και τι αποδεκτό; Αποδεκτό σε ποιούς; Σε αυτούς που ζουν μέσα σε σκοτεινά όργια; Από πότε ο παιδεραστής έγινε το μέτρο του φυσιολογικού; Νομίζετε ότι υπερβάλω; Πότε ψάξατε να δείτε ποιοι είναι αυτοί που δημιουργούν το στυλ που αντιγράφετε; Πότε ψάξατε να δείτε ποιος είναι αυτός που επέβαλε στα κορίτσια να ξυρίζουν το μισό κεφάλι; Ποιος είναι αυτός που ορέχτηκε να βλέπει όλα τα μικρά κοριτσάκια να κυκλοφορούν με «καυτά» σόρτς; Πότε σκεφτήκατε ποιανού ορέξεις εκπληρώνετε εσείς και η οικογένειά σας;
Διάβασα τις προάλλες πως ένα κορίτσι αυτοκτόνησε επειδή μέσω facebook  του είπαν πως δεν ήταν όμορφη και θα ήταν καλύτερα να μην υπάρχει. Ξέρετε πόσα κορίτσια έχουν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν επειδή δεν είναι όπως η μόδα επιτάσσει; Η ζωή είναι κατώτερη της μόδας. Η ζωή είναι ασήμαντη μπροστά της. Δεν υπάρχουν προσωπικότητες, δεν υπάρχουν απόψεις. Παντού κυριαρχεί η προσωπικότητα και η άποψη των δημιουργών της μόδας. Με ποιο δικαίωμα επιτάσσουν; Με ποιο δικαίωμα επιβάλλονται; Έχουν γίνει δικτάτορες, έχουν πάρει την εξουσία από τα χέρια κάθε σπιτικού και διοικούν ασύστολα.
Έχουν μετατρέψει τις τελευταίες γενιές σε έναν στρατό έτοιμο να εκπληρώσει κάθε επιθυμία τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στα ανήλικα κορίτσια αλλά και σε γυναίκες κάθε ηλικίας. Ακούω τις γυναίκες να λένε πως απολαμβάνουν να είναι ποθητές. Και αν δεν το λένε το δείχνουν. Αν μια γυναίκα έβλεπε τις σκέψεις των αντρών που εκείνη περήφανα προσπερνάει θα ούρλιαζε για βοήθεια. Η μόδα επιβάλλει στη γυναίκα να είναι επιθυμητή. Ας το μεταφράσω στην γλώσσα που καταλαβαίνω. Η μόδα επιβάλλει στη γυναίκα να ντύνεται όπως οι ιερόδουλες. Να βάφεται όπως εκείνες, να περπατάει όπως εκείνες. Έχετε αντιληφθεί τι σημαίνει επιθυμητή;  Σας έχει περάσει ποτέ από το νου ότι διεγείρετε το πάθος σε όλους; Μπορείτε να το μεταφράσετε αυτό; Γνωρίζετε τι κακό κάνετε στο νου των ανηλίκων και ενηλίκων της οικογένειάς σας; Νομίζετε η επιθυμία βαστιέται μέσα στα όρια της λογικής; Αυτό που την προκαλεί είναι λογικό; Ποιά γυναίκα γνωρίζει πως το κραγιόν το έφτιαξαν οι ιερόδουλες για να αναπαριστούν μόνιμα την φλόγωση της ηδονής την ώρα της πράξης; Ποια έψαξε να μάθει πως το βάψιμο των ματιών το εφάρμοζαν για να φαίνονται τα μάτια μόνιμα μισόκλειστα όπως την ώρα της πράξης; Ναι, η γυναίκα επειδή η μόδα της το επιτάσσει κυκλοφορεί συνεχώς με τα στοιχεία της μόνιμης ηδονής πάνω της. Και η ζωή δεν έχει αξία χωρίς αυτά. Και το πλήθος δεν θα συγχωρήσει ποτέ να κυκλοφορήσει κάποιος ανάμεσα τους που δεν θα προκαλεί την επιθυμία του, τα ζωώδη ένστικτα του.
Στην πατρίδα μας πριν 1900 περίπου χρόνια έκαναν δημόσιες προσευχές για να αυξηθούν οι ιερόδουλες, ιέρειες των ναών, οι οποίες εξασκούσαν την πορνεία ως μέσω λατρείας των θεών. Ήταν η μόδα εκείνης της εποχής να στέλνουν τα κορίτσια τους σε αυτό το «ιερό» καθήκον. Ήταν οι ορέξεις ορισμένων όρνεων που ξέσκιζαν τις ψυχές των κοριτσιών για να χορτάσουν τις κτηνώδης και αρρωστημένες ορέξεις τους. Πιστεύετε πως υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν τις κτηνωδίες; Αυτοί είναι οι «άνθρωποι» που σχεδιάζουν, προβάλλονται ως πρότυπα και διδάσκουν μια νέα «ηθική».
Τώρα θα μου πείτε αφού όλοι έτσι είναι, ποιος να πάει αντίθετα; Τι τα θες τι τα γυρεύεις. Δεν πρόκειται για αντίθετη πορεία. Αλλά για ελευθερία. Ο άνθρωπος που ξεφεύγει από τα νύχια των αρπακτικών αυτών παύει να ζει κάτω από την επιρροή τους. Ντροπή δεν θα νιώσω εγώ που επιλέγω να ζω ως σκεπτόμενο ων με χαρακτήρα και υπόσταση αλλά εσύ και κάθε εσύ που επιβάλλεις την αρρώστια στην ψυχή των ανθρώπων. Φτάσαμε στο σημείο να νιώθει ντροπή ο ηθικός, ο νοήμων. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το κακό όποιας φύσεως και να είναι, είναι κακό. Βαπτίστε το όπως θέλετε. Πείτε το σάπιο φρέσκο, αυτό θα μυρίζει από χιλιόμετρα.
Η ζωή έχει αξία και όχι τα ρούχα και τα αξεσουάρ και η μόδα και τα χτενίσματα. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας πληγώνει επειδή δεν ακολουθείτε την μόδα. Επειδή δεν είστε αδύνατες, επειδή δεν έχετε αγόρι, επειδή οι γονείς σας δεν είναι στιλάτοι. Όσοι τολμούν να σας κρίνουν και να σας ειρωνεύονται για αυτά και τα παρόμοια τους δεν αξίζουν την σημασία σας. Νομίζουν πως είναι δημοφιλείς μα είναι αξιολύπητοι, γιατί όταν γυρνούν σπίτι και βγάζουν τα ρούχα τους μαζί κρεμάνε και την ψυχή τους στην κρεμάστρα. Επιλέξτε ανθρώπους που η καρδιά τους χτυπάει…αξίζει να ψάξετε να τους βρείτε. Και θα τους βρείτε.
Αν σκέφτεστε να υποκύψετε σε κάποια σχέση επειδή και μόνο το επιβάλει η μόδα μην το κάνετε.  Καμιά μόδα δεν έχει κλίσει ποτέ πληγές, δεν έχει βοηθήσει ποτέ σε τίποτα. Αντίθετα πληγώνει, σκοτώνει είναι ανήλεη σε όποιον  τολμήσει να μην την υπακούσει. Η ζωή δεν είναι η άποψη της παρέας. Η παρέα είναι εδώ σήμερα που είσαι καλά και αύριο θα σε παρατήσει πληγωμένη στη μέση του δρόμου. Κανένα άτομο δεν μπορεί να γίνει κριτήριο για τη ζωή σου, για την αξία σου. Όποιος σου επιβάλλεται δεν ζητά το καλό σου. Ο αληθινός φίλος απλώνει το χέρι και περιμένει να το απλώσεις κι εσύ. Σου δείχνει έναν δρόμο που πάντοτε οδηγεί στην ασφάλεια, στην αρετή, στην ηθική. Στην ελευθερία από κάθε είδους αλαζονείας, κακεντρέχειας και ειρωνείας.
Η δικτατορία της μόδας εξουσιάζει μόνο πάνω σε όσους έχουν δηλώσει υποτέλεια. Για τους υπόλοιπους είναι ένα τίποτα, ένα μηδέν. Η ψυχή σας είναι ένας πολύτιμος θησαυρός που έχετε μόνον μια ζωή για να τον ανακαλύψετε, αλλιώς θα τον χάσετε για πάντα. 
 saveabrokenlife
Στάλθηκε απο: Θωμάς - Αλίκη για τα Xristianikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη