Blogger Widgets




6 Ιουλίου 2013

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΜΑΣ


Ξέρουμε ότι με το Λόγο έγιναν όλα.
Με το Λόγο έγιναν η γη και ο ουρανός και τα πάντα.
Με το Λόγο έγινε ο άνθρωπος, που αναφέρεται πάλι στην έκφραση του Θεού προς τη δημιουργία.
Λέει στο κατά  ΙΩΑΝ.Α’1 (κείμενο) "…κα θες ν λόγος."
Αυτός ο Λόγος έρχεται να φανερωθεί σε μας.
Άρα, η κύρια έκφραση μέσα στα ευαγγέλια, πού είναι, όσον αφορά το πρόσωπο του Χριστού;
Πού δίδεται η έμφαση;
 Στο Λόγο. Και ιδιαίτερα, ο Ιωάννης είναι που μένει σ’ αυτό το πράγμα, για να μας δείξει το ποιόν του Χριστού, ότι είναι (O)Θεός που φανερώθηκε εν σαρκί.
Λέει στην     
ΕΒΡ.Α’1-2  Ο Θεός, αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,
2 εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας·  
Και λέει ο Λόγος του Θεού, με το ρήμα του Θεού έγιναν οι ουρανοί.   
ΕΒΡ.Α’3 (κείμενο)  "… φέρων τε τ πάντα τ ήματι τς δυνάμεως ατο..." 
Όταν λέει στην ΕΒΡ.Α’2  "… δι ου έκαμε και τους αιώνας.", ο Υιός, πριν την ύπαρξή του ως άνθρωπος, πώς ήταν;
Ως Λόγος, ως ρήμα. Και λέει ότι με το ρήμα του Θεού έγιναν οι αιώνες.  Eπίσης βλέπουμε στην ΕΒΡ.Α’3  "… όστις ων απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού..."
Λέει στο κείμενο στην ΕΒΡ.Α’3 "…όστις ων…". Μιλάει τώρα για το πώς είναι ο Χριστός.  "… απαύγασμα της δόξης και χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού...". Αλλά πιστεύω και τότε, ότι έτσι ήταν ο Χριστός και πριν και μετά.
Μας τον ονομάζει "… απαύγασμα της δόξης…" που θα πει, ακτινοβολία της δόξας του Θεού, ο Υιός. Όπως είναι η ακτινοβολία του ήλιου. Έχεις τον ήλιο, δεν μπορείς να το δεις, αλλά βλέπεις όμως την ακτινοβολία, το φως, την διάχυση αυτή του φωτός που γίνεται, τις ακτίνες και ξέρεις ότι είναι ο ήλιος εκεί. Ακριβώς αυτό το πράγμα, η ίδια σχέση είναι.
 Γι’ αυτό και φανερώνει Θεόπνευστο ο απ. Παύλος τη σχέση αυτή του Υιού με τον Πατέρα.
Επίσης τον ονομάζει, λέει στους ΕΒΡ.Α’3 "… χαρακτήρ της υποστάσεως αυτού...". Το αποτύπωμα της υποστάσεως του Θεού, είναι ο Χριστός. Αυτό που δεν μπορούσαμε εμείς από τον αόρατο να δούμε, ο Θεός το έκανε ορατό και έκανε το αποτύπωμα της εικόνας του σε μας. Αυτό είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Θεός εν σαρκί.
ΚΟΛ.Β’9  διότι εν αυτώ κατοικεί παν το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς.      
Μέσα στο σώμα του Χριστού, κατοικεί, φανερώνεται και ενεργεί όλο το πλήρωμα του Θεού μέσα από τον Υιό. Ο Θεός εκφράζεται, μιλάει ενεργεί μέσα από τον Υιό. Κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για μας, για το σύμπαν, για οτιδήποτε χρειαζόμαστε, τα κάνει όλα ο Θεός δια μέσω του Υιού. Και μέσα σ’ αυτόν κατοικεί, είναι η σωματική οικία του Θεού. Μέσα στο σώμα του Χριστού κατοικεί όλη η Θεότητα.
Δεν ήταν άγγελος ο Χριστός. Δεν ήταν κάποια άυλη μορφή όπως έλεγαν οι Γνωστικιστές, ή και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μέχρι και σήμερα. Είχε πραγματική σάρκα, πραγματικό αίμα, έφαγε, ήπιε, πόνεσε, πέθανε σαν άνθρωπος όπως όλοι εμείς.
Αυτή είναι η ομορφιά και το μεγαλείο.
Γι’ αυτό το ονομάζει Α’ΤΙΜ.Γ’6  (κείμενο)"… μέγα στν τ τς εσεβείας μυστήριον…"  
Αυτό είναι μυστήριο. Και ο Κύριος μας το αποκάλυψε. Το, πως ο Θεός εφανερώθει εν σαρκί.
Β’ΚΟΡ.Δ’6  Διότι ο Θεός ο ειπών να λάμψη φως εκ του σκότους, είναι όστις έλαμψεν εν ταις καρδίαις ημών προς φωτισμόν της γνώσεως της δόξης του Θεού διά του προσώπου του Ιησού Χριστού.
Ο Θεός λοιπόν, λέει στο Δ’6 "…έλαμψεν εν ταις καρδίαις ημών προς φωτισμόν της γνώσεως της δόξης του Θεού…" . Να μας φωτίσει, δηλαδή, να καταλάβουμε τη δόξα του Θεού.
 Πώς μπορεί εμείς να αντιληφθούμε, να καταλάβουμε, να έρθουμε σε επαφή με τη δόξα του Θεού; Τι λέει στη Β’ΚΟΡ.Δ’6 "… δια του προσώπου του Ιησού Χριστού. " Αυτός είναι ο Ιησούς. Δια μέσω Εκείνου είναι που ερχόμαστε μέσα στη δόξα του Θεού, δεν γίνεται διαφορετικά.
Xristianikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη