Blogger Widgets




23 Μαΐου 2013

ΗΠΑ: Η επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας δηλώνει ότι ο Απόστολος Παύλος ήταν «φανατικός» και ότι οι «γάμοι» των ομοφυλοφίλων οδηγούν στη Βασιλεία του Θεού


Ο Απόστολος Παύλος είναι ένας «φανατικός» κατά την επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ Katharine Jefferts Schori.


Η Katharine Jefferts Schori είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής τηs
αμερικανικής επισκοπικής εκκλησίας και η πρώτη γυναίκα που εξελέγη προκαθήμενος της Αγγλικανικής Κοινωνίας.


Μιλώντας στη Βενεζουέλα, η Katharine Jefferts Schori κατήγγειλε τον Απόστολο Παύλο! Επιτέθηκε
στον απ. Παύλο ως υπερασπιστή της δουλείας (!) και ενάντιο της ομοφυλοφιλίας. Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι όλοι οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο είναι «ίσοι», υποτιμώντας έτσι τον Χριστιανισμό.


Είπε ότι «η μόνη οδός προς τη βασιλεία του Θεού» είναι για τον άνθρωπο να αλλάξει τρόπο σκέψης του και να δεχτεί τους «γάμους» των ομοφυλοφίλων και την πολυπολιτισμικότητα.


Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το "κήρυγμα".


Και ύστερα σου λένε γιατί οι Επισκοπικές και οι Αγγλικανικές εκκλησίες αδειάζουν συνεχώς από μέλη και πνέουν τα λοίσθια..


Από το Anglican Ink


Η προεδρεύουσα επίσκοπος της Επισκοπικής Εκκλησίας κατήγγειλε τον Απόστολο Παύλο ως κακεντρεχή (mean-spirited) φανατικό για το γεγονός ότι ελευθέρωσε μια σκλάβα από δαιμονικά δεσμά (!), όπως αναφέρεται στις Πράξεις 16:16-34.

- Είπε επί λέξει: Υπάρχουν μερικά αξιοσημείωτα παραδείγματα αυτού του είδους της τύφλωσης στα κείμενα που ακούσαμε σήμερα το πρωί, και η δουλεία είναι τυλιγμένη σε πολλά από αυτά. Ο Παύλος ενοχλείται από την σκλάβα που τον ακολουθάει συνεχώς, λέγοντας στον κόσμο ότι αυτός και οι σύντροφοί του είναι δούλοι του Θεού. Έχει απόλυτο δίκιο. Λέει την ίδια αλήθεια που ο Παύλος και άλλοι ισχυρίζονται για τον εαυτό τους. Αλλά ο Παύλος είναι ενοχλημένος, ίσως επειδή πήρε τη θέση του, και αυτός της ανταποκρίνεται στερώντας την από το δώρο της πνευματικής ευαισθητοποίησης (Η κοπέλα - σύμφωνα με το κείμενο - ήταν δαιμονισμένη!). Ο Παύλος δεν μπορεί να διατηρήσει κάτι που δεν βλέπει σαν όμορφο ή ιερό, έτσι προσπαθεί να το καταστρέψει. Αυτό τον οδηγεί στη φυλακή. Εκεί λίγο πολύ οδηγείται από τη δική του άρνηση να αναγνωρίσει ότι εκείνη, επίσης, έχει συμμετοχή στη φύση του Θεού, όπως ακριβώς και ο ίδιος - ίσως και περισσότερο! 

Στο κήρυγμά της που έκανε στην All Saints Church στο Κουρασάο στην επισκοπή της Βενεζουέλας, η επίσκοπος Katharine Jefferts Schori καταδίκασε όσους δεν συμμερίζονται τις απόψεις της ως «εχθρούς του Αγίου Πνεύματος».


Η επίσκοπος ξεκίνησε με μια παρατήρηση σχετικά με την εμπόριο σκλάβων από τους Ολλανδούς κατά το παρελθόν. «Η ιστορία αυτού του τόπου λέει κάποιες τραγικές ιστορίες σχετικά με την αδυναμία ορισμένων να δουν την ομορφιά σε άλλα χρώματα δέρματος ή το θησαυρό των πολιτισμών που υποτιμούσαν ή δεν καταλάβαιναν», είπε.


Συνέχισε δηλώνοντας: "Τα ανθρώπινα όντα έχουν μια μακρά ιστορία μείωσης και υποτίμησης του διαφορετικού, βρίσκοντάς το προσβλητικό ή ακόμη και κακό. Αυτό το είδος της τύφλωσης είναι αυτό που οδηγεί στην καταπίεση, τη δουλεία, και συχνά, στον πόλεμο. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μια ιερότερη ώθηση στη ζωή του ανθρώπου προς την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την πλήρη άνθηση εκείνων που έχουν παραμείνει εκτός ή στο περιθώριο των ανθρώπινων κοινοτήτων. "


Δεν σώζει ο Χριστός, αλλά η «διαφορετικότητα»…
Ακριβώς όπως οι δυνάμεις του ιστορικά αναπόφευκτου οδήγησαν στον τερματισμό της βιομηχανικής σκλαβιάς, ίδια θα είναι η πορεία της προόδου προς μια αλλαγή στη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία, υποστήριξε.


"Ζούμε με τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ των ιερότερων ερεθισμάτων που μας ενθαρρύνουν να δούμε την εικόνα του Θεού σε όλα τα ανθρώπινα όντα και την πραγματικότητα ότι μερικοί από μας επιλέγουν να μην βλέπουν αυτή τη βιαστική ματιά του θείου, και αντίθετα να χρησιμοποιούν τους άλλους ανθρώπους ως μέσο για κάποιο σκοπό. Βλέπουμε κάτι παρόμοιο τώρα στη στάση και τους νόμους που αλλάζουν σχετικά με σχέσεις ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς πολλοί άνθρωποι έρχονται να αναγνωρίσουν ότι το διαφορετικό δεν είναι το ίδιο πράγμα με το λάθος. Για πολλούς ανθρώπους, μπορεί να είναι δύσκολο να δουν τον Θεό να εργάζεται στον κόσμο γύρω μας, ιδιαίτερα αν ο Θεός κάνει κάτι αναπάντεχο. "


Τελείωσε το κήρυγμά της δηλώνοντας ότι δεν δικαιωνόμαστε από την πίστη μας, αλλά από το σεβασμό στη διαφορετικότητα.


"Ψάχνοντας για την αντανάκλαση της δόξας του Θεού γύρω μας σημαίνει ότι αλλάζουμε τους φακούς μας, ή αφήνουμε τα λέπια στα μάτια μας να πέσουν. Αυτού του είδους η αλλαγή δεν είναι εύκολη για κανέναν, αλλά είναι η μόνη οδός προς τη βασιλεία του Θεού. "


Διάβασε σχετικά: 




ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

apla diavazontas oles avtes tis anoisies pragmatika thavmazo tin xari k tin ipomoni toy theoy pou akoma den erikse tin krisi toy pano stin amartia k aytoys poy akoloythoyn k tin ipostirizoyn i omofilofilia ine amartia k den odigi ston oyrano! oso thetika na skeyti kapios i kales skepsis den apazoyn tin zoi mas alla o logos toy theoy monon mpori na alaksi k na odigi ton anthropo stin eonia zoi!!!

Stelios Fellas είπε...

Η ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΣΑΝ ΑΚΡΑΙΟΣ ΦΙΛΕΥΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΌΤΑΧΤΟΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Stelios Fellas είπε...

Η ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΠΑΝΤΟΤΕ ΗΣΑΝ ΑΚΡΑΙΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΤΧΤΟΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

amhn

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη