Blogger Widgets




19 Αυγούστου 2012

Ο προορισμός των νέων - μέρος 1

 Σπάνια ακούς από το στόμα των νέων τη λέξη προορισμός και ίσως είναι πολύ πιο σπάνιο να γνωρίζουν τι είναι ή ποιός είναι ο προορισμός στη ζωή ενός νέου ή έφηβου παιδιού.

Ο προορισμός είναι σαν την πορεία που χαράζει ο καπετάνιος πριν ξεκινήσει με το πλοίο του ένα ταξίδι. Χωρίς πορεία δεν θα φτάσει ποτέ εκεί που προγραμματίζει να βρεθεί.
Θα ήταν άδικο για τη ζωή σου να μην φθάσεις ποτέ στον προορισμό που έχει για σένα ο Θεός!
Ποιός όμως είναι ο προορισμός ενός νέου?
Πώς θα τον γνωρίσει?
Πώς θα αποφύγει λάθη που θα τον βγάλουν από την πορεία του?
Ποιός μπορεί να του δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει?
Πόσο σημαντικό είναι να αρχίσει, αλλά και να τελειώσει αυτή τη πορεία?
Ας προσπαθήσουμε να τα απαντήσουμε:
Αν ζεις χωρίς προορισμό τότε κανείς κύκλους γύρω από ένα συγκεκριμένο σημείο. Οι περισσότεροι νέοι κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους. Αυτό τους κάνει εγωκεντρικούς και ζουν χωρίς σκοπό, χωρίς προορισμό, ζουν σαν χαμένοι σε ωκεανό χωρίς πυξίδα.
Όμως στη ζωή πρέπει να υπάρχει ένας σκοπός για να ζήσεις.
 Τι οδηγεί τη ζωή σου?
Τι είναι εκείνο που σε κατευθύνει?
Σήμερα οι περισσότεροι νέοι ελκύονται από ευκαιριακές σχέσεις, σαρκική διασκέδαση, ψεύτικη ικανοποίηση, ουσίες, ναρκωτικά και άφθονο αλκοόλ, που όμως στο τέλος έχουν αφήσει ένα τεράστιο κενό στη ψυχή.
Πολλά νέα παιδιά έχουν μεγαλώσει με ένα γονιό ή χωρίς γονείς εξ αιτίας των χωρισμών που δημιουργούν πολλές και μεγάλες πληγές στις ευαίσθητες αυτές ηλικίες.
 Όμως υπάρχουν και οικογένειες που συνεχίζουν να συμβιώνουν κάτω από συνθήκες θυμού, απιστίας, ψέματος, γκρίνιας με αποτέλεσμα στις καρδιές των παιδιών να δημιουργείται αναστάτωση και φόβος για το μέλλον.
Πολλοί γονείς (οι περισσότεροι δυστυχώς) δεν γνωρίζουν τους υγιείς τρόπους ενθάρρυνσης, αποδοχής και ανατροφής των παιδιών με αποτέλεσμα τα παιδιά να τρέχουν γρήγορα στο κόσμο στην αρχή της εφηβείας ψάχνοντας για αποδοχή και αγάπη.
 Έτσι η ζωή των εφήβων βγαίνει από τη σωστή πορεία νωρίς με καταστροφικές συνέπειες τις περισσότερες φορές.
Ακόμη κι αν σου έλειψαν εκείνα που σαν παιδί ονειρευόσουνα να έχεις στην οικογένεια, ακόμα κι αν τα λόγια των γονιών σου σε απέρριψαν, ακόμη κι αν έζησες πολύ δύσκολες καταστάσεις, είναι άδικο για σένα να χάσεις τον προορισμό που ο Θεός σχεδίασε για τη ζωή σου.
Ποιός όμως είναι ο προορισμός ενός νέου κοριτσιού ή αγοριού?
Θα σου απαντηθεί στο επόμενο μέρος.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
 youthcenter.gr

Ο προορισμός των νέων - μέρος 2

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη