Blogger Widgets




24 Μαΐου 2012

Τα δάκρυα της παναγίας

Ο τίτλος αυτός είναι απο ένα άρθρο που διάβασα, το οποίο θα δείτε παρακάτω.
Με μόνο σκοπό το εμπόριο και την εκμετάλευση, παρασύρουν τους ανθρώπους σε λατρείες, που ο Θεός ποτέ δεν άφησε!
 `Ας καταλάβουν πλέον οι ψυχούλες του Κυρίου την αλήθεια, ας ανοίξουν τα μάτια, και την καρδιά να δούν, και να ξεφύγουν απο αυτό το ψευδοθρησκευτικό σύστημα, και την κοροιδία που τους κάνουν.
Πρίν διαβάσετε το άρθρο αυτό, θέλω να σας δώσω  κάποια εδάφια μέσα από την Αγία Γραφή, όπου Ο  καλός Κύριος, για να μας προστατέψει από κάθε ψέμα, ρίχνει φως μέσα απ`αυτήν, που είναι η μόνη αλήθεια, ώστε να μην πλανηθούμε.
Τα συμπεράσματα μετά είναι δικά σας...
Κολ. 2:8 
Βλέπετε μη σας εξαπατήσει κάποιος διαμέσου τής φιλοσοφίας και της μάταιης απάτης, σύμφωνα με την παράδοση των ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία τού κόσμου, και όχι σύμφωνα με τον Χριστό. Κοιτάξτε εδώ τι λέει:
Μας προτρέπει  Ο Λόγος  Του Θεού, να προσέξουμε μην εξαπατηθούμε.
Απο τί να μην εξαπατηθούμε?
Απο τη φιλοσοφία, την μάταια απάτη της ανθρώπινης παράδοσης.
Προσέξτε το αυτό καλά, γιατι θα μας χρειαστεί αυτή η επισήμανση για το παρακάτω άρθρο που θα δούμε.
Λέει, της ανθρώπινης παράδοσης, το τονίζω πάλι, της <<ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΑΔΩΣΗΣ>>όχι της παράδοσης Του Θεού. 
Τα στοιχεία <<ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ>>. Κοσμικά στοιχεία. Πράγματα δηλαδή που το μυαλό του ανθρώπου επινόησε να κάνει, γιατί  θεωρούσε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλησιάσει κάποιος Το Θεό, αλλά Ο Θεός αυτό  ήθελε?
`Ενα άλλο εδάφιο μας λέει:
 1Τιμ. 1:3-4
........ σε παρακαλώ συνέχισε.... να παραγγείλεις σε μερικούς να μη διδάσκουν διδαχές διαφορετικές από τις αλήθειες του Ευαγγελίου ούτε να προσέχουν σε παραμύθια..... Αυτά προκαλούν ανώφελες συζητήσεις μάλλον, και δεν εξυπηρετούν το σχέδιο του Θεού, που στηρίζεται στην πίστη.
Tι μας παραγγέλλει Ο Λόγος Του Θεού?
Να μην διδάσκουμε διαφορετικά πράγματα απ`αυτά που λέει Το Ευαγγέλιο, διάφορα παραμύθια, που το αποτέλεσμα τους είναι να  μην εξυπηρετούν  το σχέδιο Του Θεού.
Και αν δεν εξυπηρετούν το σχέδιο Του Θεού αγαπητοί, τότε ποιο σχέδιο εξυπηρετούν?
Του σατανά φυσικά!
Γι`αυτό είναι ανάγκη, ότι και αν μας λένε, ότι και αν βλέπουμε, πρέπει να το εξετάζουμε αν είναι μέσα από Το Λόγο Του Θεού. Αν είναι, λέμε ναι. Αν όμως δεν είναι, τότε φύγε μακρυά να σωθείς...
 1Τιμ. 4:7 
Τους δε βεβήλους και γραώδεις μύθους παραιτού.....·Παραιτήσου λέει Ο Λόγος από τους μύθους...
Τίτ. 1:13 -14
Η μαρτυρία αυτή είναι αληθινή. Γι' αυτό να τους ελέγχεις αυστηρά για να διατηρούν ανόθευτη την πίστη και να μη δίνουν σημασία σε...μύθους και σε εντολές ανθρώπων οι οποίοι αποστρέφονται την αλήθεια.Να ελέγχουμε  αυτούς που δίνουν σημασία στους μύθους, ώστε να κρατήσουν ΑΝΟΘΕΥΤΗ την πίστη, δηλ.να μην προσθέτουν λάθος  διδαχές στην αλήθεια Του Ευαγγελίου.
Ο δέ Πέτρος μας λέει:
2Πέτ. 1:16 
Διότι σας εγνωστοποιήσαμεν την δύναμιν και παρουσίαν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ουχί μύθους σοφιστικούς ακολουθήσαντες, αλλ' αυτόπται γενόμενοι της εκείνου μεγαλειότητος.Σας κάναμε γνωστή την αλήθεια, τη δύναμη Του Θεού, και όχι μυθολογίες, και ψεύτικα πράγματα.
Αυτά και άλλα πολλά αγαπητοί λέει η Αγία Γραφή, τώρα δείτε το παρακάτω άρθρο, και εύχομαι να καταλάβετε.......

Πολλοί θα το θεωρούσαν υπερβολή .άλλοι ένα απίστευtο γεγονός άλλοι θα έσκυβαν με περίεργα που αμέσως θα μεταφράζονταν σε καχυποψία .                                                                                                      Η άγραφος όμως παράδοση   της εκκλησιάς μασ στην οποία δεν συναντά, αλλά ούτε και αναζητά κάνεις τεκμήρια λογικά και αποδείξεις, μια που το θαύμα έρχεται δυναμικά να αγγίξει την πραγματικότητα και η έννοια του αδύνατου χάνει την υπόσταση της μπροστά στην έννοια του δυνατού,για τον παντοδύναμο θεό θεώρει το γεγονός θαύμα διαχρονικά δωρεά του πολυεύσπλαχνου θεού και της Παναμώμου Αυτού Μητρός.                   

Ο λόγος γίνεται για τα λεγόμενα «Δάκρυα της Παναγίας» το κομπολόγι που σε λίγο θα θελήσετε και εσείς να πιάσετε στα χεριά σας .


Φτιάχνετε από Αγιορείτες Μονάχους και είναι και αυτό καρπός προσευχής και και θερμών δακρύων όπως όλα εξ άλλου τα εργόχειρα τους .

Τα όποια προσφέρουν με αγάπη ανυπόκριτη και πίστη στο Θεό και τη Μητέρα του που προστατεύει και σκέπει το Άγιο Όρος και όλους όσους προστρέχουν με πίστη κι ελπίδα στο επίγειο Περιβόλι Της.
Αυτό όμως το κομπολόγι έχει μια ιδιαιτερότητα η οποία το καθιστά μοναδικό και αξίας ανεκτίμητης για τον κάθε πιστό.                                                                                                                                                                                     
Οι χάντρες του είναι καρποί ενός φυτού το οποίο φέρει την ονομασία το Δάκρυ της Παναγίας.                                    Φύτρωσε θαυματουργικός κάτω από το Σταυρό Του Χριστού ,κατά την φρικτή εκείνη και μεγαλειώδη σύγχρονος Αγιασμένη ώρα της Σταυρικής θυσίας Του, εκ των εγχεόμενων δακρύων της Παναγίας τα οποία εκπήγασαν από τον ακατάβλητο Θειο πόνο και αγάπη της Μητέρας του θυσιασθέντος για την Σωτηρία του ανθρώπου, Υιού του Θεού.             Είναι δηλαδή στην ουσία μια θαυμαστή υποστατική μεταφορά της θλίψεως και του πόνου των δακρύων της Παναγίας μας ,Μητρός του κυρίου μας στους καρπούς αυτού του ευλογημένου μοναδικού φυτού .             Τόσο μεγάλη ήταν η ευλογία που άφησε στον άνθρωπο με τα δάκρυα της ώστε το ευλογημένο «κομπολόγι » ήρθε με έναν επιπλέων θαυμαστό σημείο ,να αναπληρώσει τη στέρηση του «δυνατού» κομποσκοινιού ,στα χέρια ενός ευλαβούς μοναχού ο οποίος δεν ηδύνατο να πλέξει κομποσκοίνι , για αυτό και παραποιούταν με συντριβή στη Παναγία για την άδικη αυτού αποστέρηση Εκείνη τότε ως Πολυεύσπλαχνος και καλή Μητέρα παρουσιάστηκε θαυματουργικός μπροστά του και τον ρώτησε : Για ποιο λόγο είσαι τόσο περίλυπος ;                                                                                                                   Εκείνος και πάλι με δέος και πόνο της απεκκρίθηκε : Γιατί δεν μπορώ κι εγώ να πλέκω κομποσκοίνι .Εκείνη τότε ως ευσυμπάθητος Μητέρα του έδωσε τους σπόρους αυτού του φυτού λέγοντας : Πάρε παιδί μου τα δάκρυα μου ,καλλιεργήσετε και κάμε κομπολόγια προσευχής με τα οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να λέγουν την μονολόγιστο καρδιακή Ευχή.

πηγη.dakrythspanagias
ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ...... ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙ`ΑΥΤΟ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη