Blogger Widgets




28 Απριλίου 2012

Ιησούς ο φάρος μας!

Ψαλ. 107:28-31 
Τότε κράζουσι προς τον Κύριον εν τη θλίψει αυτών, και εξάγει αυτούς από των αναγκών αυτών.  Κατασιγάζει την ανεμοζάλην, και σιωπώσι τα κύματα αυτής. Και ευφραίνονται, διότι ησύχασαν· και οδηγεί αυτούς εις τον επιθυμητόν λιμένα αυτών.  Ας υμνολογώσιν εις τον Κύριον τα ελέη αυτού και τα θαυμάσια αυτού τα προς τους υιούς των ανθρώπων·

Δώδεκα χρόνια διήρκεσε η οικοδόμηση του, και για 13 αιώνες έμεινε στημένος εκεί ο φάρος της Αλεξάνδρειας, πάνω στο μικρό νησάκι, φάρος έξω από το λιμάνι της.
Δίκαια λοιπόν το θαύμα αυτό της αρχαιότητας που έδειχνε για αιώνες την πορεία στους ναυτικούς, πήρε το όνομά του απ`αυτό το νησάκι, και από τότε τα φωτεινά αυτά σινιάλα στις θάλασσες, στα λιμάνια, και στις βραχονησίδες, ονομάστηκαν φάροι.
Ο Χριστιανός καλείται σαν τον φάρο, να δείχνει σε καλοκαιρίες, και σε κακοκαιρίες, σε χαρές και σε λύπες, νύχτα και ημέρα ότι υπάρχει λιμάνι.
Είναι το θαύμα Του Θεού που στήθηκε  επάνω στο λόφο του Γολγοθά σαν ένας φάρος, για να δείχνει στον αμαρτωλό, ότι εκεί μπορεί να καταφύγει, για να βρει συγχώρεση, ανάπαυση,  ασφάλεια, και ειρήνη  με τον Θεό. Μόνον εκεί, Στον σταυρομένο, και αναστημένο Κύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη