Blogger Widgets




23 Μαρτίου 2012

Πώς θα ανοίξουν τα παράθυρα του ουρανού;

«Κι αν ακόμα ο Κύριος άνοιγε παράθυρα στον ουρανό … δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό το πράγμα»
Β΄ Βασιλέων 6,32–7,2.16-18, Εφεσίους 2,1-7
Υπήρξε μια ιστορική περίοδος στη ζωή του βόρειου βασιλείου, των 10 φυλών του Ισραήλ (875-800), τότε που στο βασίλειο προφήτης ήταν ο Ελισαιέ, που οι Σύριοι είχαν πολιορκήσει την πρωτεύουσα του βασιλείου, τη Σαμάρεια.
 Στη διάρκεια της μακρόχρονης πολιορκίας είχαν παρατηρηθεί ακόμη και φαινόμενα κανιβαλισμού. Λες κι ο Θεός τούς είχε ξεχάσει.
Στην ίδια περίοδο, ωστόσο, ο Θεός υποσχέθηκε μέσω του προφήτη του ότι την επόμενη μέρα θα άνοιγαν οι ουρανοί και το κριθάρι και το σιμιγδάλι θα πουλιούνταν σε τιμές εξευτελιστικές.
Η εικόνα παραπέμπει στο θαυμαστό, το αναπάντεχο αλλά και την αφθονία με την οποία ο Θεός στέλνει τις κάθε είδους ευλογίες του, όταν εμείς μένουμε πιστοί στις υποσχέσεις του και τον περιμένουμε με προσευχή.

Υπάρχουν τρεις τρόποι για ν’ ανοίξουν τα παράθυρα του ουρανού.

1.  Πίστεψε στον λόγο του Κυρίου. Όσοι δεν πίστεψαν τότε τον λόγο του προφήτη δεν απόλαυσαν τις ευλογίες του ουρανού.
2.  Κάνε ένα βήμα. Είναι πολλοί σήμερα που περιμένουν από τον Θεό να κάνει κάτι γι’ αυτούς, ενώ ο Θεός περιμένει απ’ αυτούς να κάνουν το πρώτο βήμα. Η Γραφή λέει: Πλησιάστε στον Θεό, και θα σας πλησιάσει κι εκείνος» (Ιακ 4,8). Οι λεπροί της ιστορίας μας έκαναν αυτοί ένα πρώτο βήμα, και πλούτισαν.
3.  Ταπεινώσου μπροστά στις ευλογίες του Θεού. Όσο ο βασιλιάς και οι αυλικοί επέμεναν να μην πιστεύουν τους λεπρούς, έμεναν στη δυστυχία τους. Ο κόσμος εξακολουθούσε να πεθαίνει. Μόνο όταν ταπεινώθηκαν κι έστειλαν να διαπιστώσουν τη φυγή των Συρίων, μόνο τότε άνοιξαν τα παράθυρα του ουρανού.
Θέλεις τις άφθονες ευλογίες του Θεού στη ζωή σου; Δεν έχεις παρά ν’ ακολουθήσεις τον ίδιο δρόμο.
 Χάρης Νταγκουνάκης


ΓΝΩΜΙΚΟ
Ο Θεός μας παίρνει στην αγκαλιά Του όταν ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος για μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη