Blogger Widgets




4 Φεβρουαρίου 2012

Η ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Πρώτα απ`όλα δείτε ποιοι είναι οι Ροδόσταυροι, και έπειτα πατώντας πάνω στην φωτογραφία,  δείτε το πώς λειτουργούν..

Μυστική αποκρυφιστική οργάνωση από την οποία, σύμφωνα με κάποιους ερευνητές ή τέκτονες συγγραφείς, προήλθε ο σύγχρονος ελευθεροτεκτονισμός – κατ’ άλλους αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις μυστικές εταιρείες του Μεσαίωνα και τις νεότερες.
Η γνωστή ιστορία της ξεκίνησε το 1614, όταν στην πόλη Κάσελ της Γερμανίας εκδόθηκε το πρώτο διάγγελμα της αδελφότητας των Ροδοσταύρων με το γερμανολατινικό τίτλο: Allgemeine und General-Reformation der ganzen weiten Welt…Fama fraternitatis des loblichen Ordens der Rosae-Crucis (Παγκόσμιος και γενική μεταρρύθμιση ολόκληρου του κόσμου… ομού μετά της επιφανούς Αδελφότητας του Τάγματος του Ροδοσταύρου). Στο κείμενο αυτό εξιστορούνται τα ταξίδια του Γερμανού Χριστιανού Ροδοσταύρου (Christian Rosenkreuz), μυθικού ιδρυτή του τάγματος, ο οποίος, πάντα κατά τη διήγηση, γεννήθηκε το 1378 και πέθανε 106 χρόνια αργότερα. Ο Ροδόσταυρος απέκτησε τη μυστική γνώση στα ταξίδια του στη Συρία, την Αραβία και το Μαρόκο. Όταν επέστρεψε στη Γερμανία, την αποκάλυψε σε τρεις μαθητές του, οι οποίοι με τη σειρά τους την εκμυστηρεύτηκαν σε άλλους τέσσερις. Με αυτό τον τρόπο σχηματίστηκε ο πυρήνας της Αδελφότητας του Ρόδου και του Σταυρού, τα μέλη της οποίας ήταν αφοσιωμένα στη μελέτη της αρχαίας σοφίας και στη θεραπεία των ασθενών, όλα αυτά όμως σε ένα χριστιανικό πλαίσιο, αφού σύμφωνα με τη Fama, ο Ροδόσταυρος είχε χαράξει στο μυστικό του τάφο την επιγραφή: «Ο Ιησούς το άπαντόν μου».
Λίγο μετά την έκδοση της Fama κυκλοφόρησε η Confessio Fraternitatis R.C. (η Ομολογία της Αδελφότητας των Ροδοσταύρων) και, τέλος, το 1616 οι Αλχημιστικοί Γάμοι του Χριστιανού Ροδοσταύρου, με το οποίο ολοκληρώνεται το Ροδοσταυρικό Μανιφέστο.
Στα παραπάνω κείμενα ο ροδοσταυρισμός φαίνεται ότι περιλάμβανε πολλά στοιχεία των ερμητικών επιστημών, μεταξύ των οποίων ήταν η γνώση της μετατροπής των μετάλλων, των μαγικών γραφών και των συμβόλων, κυρίως του Παράκελσου, και η ισχύς πάνω σε στοιχειώδη πνεύματα. Επίσης προβαλλόταν η μεγάλη σημασία της εγκράτειας στο φαγητό, ακόμη και στο νερό, γεγονός που οδήγησε στον ισχυρισμό ότι οι Ροδόσταυροι μπορούσαν να γίνουν αόρατοι. Το τάγμα είχε σκοπό τη μελέτη των τεχνών και των επιστημών και ιδιαίτερα της ιατρικής. Μέσα από τις διακηρύξεις του προσκαλούνταν όλοι οι «σπουδαστές της φύσης» να συναντήσουν τα μέλη του και να επιτύχουν την εσωτερική μεταμόρφωση μέσα από το μονοπάτι του ροδοσταυρισμού – χωρίς να αναφέρεται όμως πού και με ποιον τρόπο θα μπορούσε όποιος ενδιαφερόταν να έρθει σε επαφή με κάποιο μέλος της αδελφότητας. Το στοιχείο αυτό δημιούργησε μεγάλη σύγχυση σχετικά με την ύπαρξη του τάγματος.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που απέδωσαν τα παραπάνω κείμενα σε μια ευφάνταστη προσωπικότητα που δημιούργησε εκ του μηδενός την αδελφότητα, η οποία όμως, χωρίς ίσως να το επιδιώκει, συντέλεσε στο να εμφανιστούν σε διάφορα σημεία της Ευρώπης ροδοσταυρικές ομάδες. Σύντομα μάλιστα έκαναν την εμφάνισή τους πολλά αντιρρητικά αλλά και υπερασπιστικά του τάγματος κείμενα, ενώ η Καθολική Εκκλησία το αποκήρυξε. Η εμφάνιση του ροδοσταυρισμού πάντως πρέπει να μελετηθεί στο πλαίσιο του λουθηρανισμού και ως αποτέλεσμα του συμφυρμού πολλών αποκρυφιστικών απόψεων που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή στην Ευρώπη, ενώ δεν πρέπει να αγνοηθεί η μετεξέλιξη κάποιων ομάδων του σε τεκτονικό δόγμα. 
Κάντε κλικ επάνω στην φωτογραφία για να δείτε την λειτουργία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη