Blogger Widgets




2 Φεβρουαρίου 2012

Η Ιστορία της πορνογραφίας

Η παρακίνηση για να ασχοληθώ με το άρθρο αυτό, ήταν η παραπάνω φωτογραφία.
Τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά για τη χώρα μας πάνω στον τομέα αυτό.
Αγαπητοί μου πρέπει να φυλάξουμε τα παιδιά μας  απ`αυτό το κύκλωμα, και ο τρόπος είναι η διδαχή μας, και η ενημέρωση πάνω σ`αυτό το θέμα, και πρώτα απ`όλα πολύ προσευχή ώστε να τα καλύπτουμε  καθημερινά κάτω από τη χάρη και το έλεος Του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Θέλω κατ`αρχήν να αναφέρω μια ανακοίνωση  που πήρα από την ιστοσελίδα remixnews όπου αναφέρει ο προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, σχετικά με την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας!
 Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την διοργάνωση εκδήλωσης, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση λέγοντας ότι εντός της ημέρας θα γίνουν και ανακοινώσεις από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Είναι ένα μεγάλο κύκλωμα περίπου 15 ατόμων. 
Η υπηρεσία μας εντόπισε ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας, δυστυχώς, οι οποίοι μέσα από το διαδίκτυο μπόρεσαν και έκαναν διακίνηση οn line υλικού παιδικής πορνογραφίας», είπε.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σφακιανάκης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει προμηθευτεί ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ανιχνεύει ό,τι κινείται μέσα στο δίκτυο και αφορά παιδική πορνογραφία.
«Έτσι, λοιπόν, οι εντός εισαγωγικών κύριοι εντοπίστηκαν και αυτή τη στιγμή είναι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι από τα μεγαλύτερα κυκλώματα, που έχουμε εντοπίσει».
Η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.
Για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει, από το 2004 έως σήμερα, 680 συλλήψεις στην Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα  http://892fm.blogspot.com  έγραφε τα εξής.
 ....... Βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα». Το διάστημα αυτό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγαν έρευνες, που στόχευαν στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Όπως αποδείχθηκε, εκείνοι που «κατέβαζαν» από το Διαδίκτυο τέτοιου είδους φωτογραφίες και video εντοπίστηκαν σε περισσότερες από 20 περιοχές σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα κ.ά.).
Μέχρι το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί 23 άτομα για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ συνολικά είχαν γίνει 198 έρευνες σε οικίες και χώρους εργασίας. Χθες πραγματοποιήθηκαν 50 έρευνες και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Σχηματίστηκαν δε 46 δικογραφίες.
Οι συλληφθέντες είναι: ένα στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, ένας δημόσιος και ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας σκιτσογράφος. Όλοι τους κάτοικοι Αθηνών.
Στις φωτογραφίες και στα video, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, απεικονίζεται η φρίκη, την οποία κάποιοι ενήλικες βρίσκουν διασκεδαστική.
Κοριτσάκια πολύ μικρής ηλικίας, ακόμη και βρέφη υφίστανται σεξουαλικά βασανιστήρια στα χέρια αδίστακτων σαδιστών – παιδεραστών.
Άγνωστοι φαίνονται να βάζουν βελόνες και άλλα παρεμφερή μεταλλικά αντικείμενα στα γεννητικά όργανα των παιδιών.....
Αυτό που μπορώ να φωνάξω, να κράξω είναι ΚΥΡΙΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ, ΦΥΛΑΞΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,
ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠ`ΑΥΤΑ!
Θα παραθέσω κάποια σύμβολα  που φέρουν επάνω τους, και που χρησιμοποιούν, και φανερώνουν αυτούς τους <<ανθρώπους>>

Τα σύμβολα πιο συγκεκριμένα είναι:
Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.

Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια.

Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια.

Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλα. 
ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ        ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ 
Τι είναι  ο πάπυρος του Τορίνου Νο 55001
Τι είναι πορνό;
Σε όλες τις εποχές τόσο οι οπαδοί της πορνογραφίας όσο και οι πολέμιοί της έχουν δυσκολευτεί να την εντάξουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο θεωρητικό πλαίσιο.
Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη αναζητά τους λόγους της διαχρονικής παρουσίας αλλά και της διαχρονικής λογοκρισίας της πορνογραφίας στην ανθρώπινη ιστορία. Η πρώτη δυσκολία αυτού του εγχειρήματος; Να δώσει, κατ’ αρχάς, ένα σαφή ορισμό για το τι είναι πορνογραφία.
Το 1964 ο Αμερικανός δικαστής Πότερ Στιούαρτ είχε δηλώσει:
«Δεν μπορώ να ορίσω την πορνογραφία, μπορώ όμως να την αναγνωρίσω».
Αυτή η δυσχέρεια έχει γίνει αληθινός πονοκέφαλος για τους ερευνητές που ασχολούνται με το ζήτημα. Για να χαρακτηριστεί πορνογραφική μια εικόνα, πρέπει να παρουσιάζει σεξουαλικές δραστηριότητες με σαφή τρόπο. Αλλά αυτή η συνθήκη, παρ’ όλο που είναι αναγκαία, δεν είναι και επαρκής. 
Η υποκειμενικότητα του χαρακτηρισμού «πορνογραφικός» ξεσκεπάζεται σε ένα σλόγκαν που χρησιμοποιείται σε δράσεις όπου εκτίθεται ερωτικό υλικό: «Αν καταγράψουμε ό,τι συμβαίνει στο κρεβάτι σου, θα είναι πορνογραφία;».
Η λέξη πορνογραφία δημιουργήθηκε το 1803, σαν δάνειο από το αρχαιοελληνικό πορνογράφος (αυτός που γράφει για πόρνες) στα γαλλικά, από όπου πέρασε στις υπόλοιπες γλώσσες. Ωστόσο τη σημερινή της έννοια την απέκτησε κατά τη βικτωριανή εποχή και συγκεκριμένα τη δεκαετία του 1860. Μέχρι τότε η λέξη σήμαινε  κείμενα που σχετίζονται με πόρνες.
H σύγχρονη έννοια της λέξης ξεκίνησε το 1864 όπως και αναφέρεται στο λεξικό Webster’s: «έκλυτη ζωγραφική που χρησιμοποιούνταν για τη διακόσμηση τοίχων σε αίθουσες βακχικών οργίων, παραδείγματα των οποίων υπάρχουν στην Πομπηία»:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη