Blogger Widgets
6 Δεκεμβρίου 2011

Η Βίβλος και η Επιστήμη Συμφωνούν

Οι επιστήμονες έχουν πολλές φορές κάνει λάθος σε επιστημονικά ζητήματα. Αλλά όχι η Αγία Γραφή, η οποία έχει αποδειχθεί πολλές φορές επιστημονικά ακριβής.
 H Βίβλος αναφέρεται σε πολλά επιστημονικά θέματα – τα οποία όπου αναφέρονται, αποδεικνύονται ακριβή.


Οι επιστήμονες πίστευαν:

Αλλά τώρα η επιστήμη δείχνει:

Η Βίβλος πάντα έλεγε:
Ο αριθμός των άστρων είναι κάπου ανάμεσα σε χίλια και δώδεκα χιλιάδες σε όλο το σύμπαν. Δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων άστρα –αδύνατον να μετρηθούν από τον άνθρωπο. Ιερεμίας 33:22α "Καθώς η στρατιά του ουρανού δεν δύναται να αριθμηθή..."
Η Γη είναι επίπεδη. Η Γη είναι στρογγυλή. Ησαΐας 40:22α "Αυτός είναι ο καθήμενος επί τον γύρον της γης..."
Το φως δεν κινείται, απλώς υπάρχει. Το φως κινείται – και έχει φυσικές ιδιότητες (φωτόνια). Ιώβ 38:19α "Που είναι η οδός της κατοικίας του φωτός;..."
Η Θεωρία της Σταθερής Κατάστασης, τα άστρα απλώς υπάρχουν. Κάθε άστρο είναι μοναδικό, και οι αστερισμοί έχουν βαρυτική έλξη μεταξύ τους. Ιώβ 38:31 " Δύνασαι να δεσμεύσης τας γλυκείας επιρροάς της Πλειάδος ή να λύσης τα δεσμά τον Ωρίωνος;"
Το "κακό" αίμα πρέπει να βγει από τον οργανισμό για να γίνει κάποιος καλά. Το αίμα είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και μερικές φορές χρειάζεται ακόμα και μετάγγιση αίματος. Λευιτικό 17:11α "διότι η ζωή της σαρκός είναι εν τω αίματι:..."
Ο αέρας δεν έχει βάρος, απλώς υπάρχει. Το οξυγόνο, το άζωτο και το διοξείδιο του άνθρακα έχουν αντίστοιχα μοριακά βάρη που μπορούν να μετρηθούν. Ιώβ 28:25α " δια να ζυγίζη το βάρος των ανέμων..."
Οι άνεμοι πνέουν σε ευθείες πάνω στη Γη. Ρεύματα ανέμων κινούνται σε μεγάλες κυκλικές πορείες. Εκκλησιαστής 1:6β "...ακαταπαύστως περιστρεφόμενος υπάγει, και επανέρχεται επί τους κύκλους αυτού, ο άνεμος."
Η Γη βρίσκεται πάνω στην πλάτη κάποιου. Η Γη δεν στέκεται πουθενά, αλλά κινείται στο διάστημα. Ιώβ 26:7β "... κρεμά την γην επί το μηδέν."
Οι άνθρωποι απλώς αρρωσταίνουν – δεν είναι απαραίτητο το πλύσιμο των χεριών. Πολλές ασθένειες διαδίδονται από την σωματική επαφή – τα χέρια πρέπει να πλένονται σε τρεχούμενο νερό. Λευιτικό 15:13β "... θέλει λούσει το σώμα αυτού εν ύδατι ζώντι (δηλ. τρεχούμενο νερό) και θέλει είσθαι καθαρός."
Όλα τα αστέρια μοιάζουν μεταξύ τους. Κάθε αστέρι είναι στην πραγματικότητα μοναδικό. Α' Κορινθίους 15:41β "... διότι αστήρ διαφέρει αστέρος κατά την δόξαν."
Κάτι από το τίποτα και χωρίς αιτία – Το μοντέλο μιας τυχαίας "Μεγάλης Έκρηξης". Κάθε δράση έχει μια ίση αντίθετη αντίδραση – αυτό είναι αληθινή επιστήμη.  Χρειάζεται αιτία για να υπάρχει αποτέλεσμα και εξωτερική δύναμη για να υπάρχει έργο. Γένεσις 1:1 "Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην."

Παρά το ότι ο Έλληνας επιστήμονας Κλαύδιος Πτολεμαίος (περίπου 150 μ.Χ.) ήταν ευφυής, δίδασκε εσφαλμένα ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη.
Ήταν λάθος αλλά οι επιστήμονες το πίστευαν για περισσότερο από χίλια χρόνια.
Οι επιστήμονες δίδασκαν ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη και έπειθαν και άλλους μορφωμένους ανθρώπους, όπως τους σύγχρονούς τους Ευρωπαίους εκκλησιαστικούς ηγέτες.
(Η Βίβλος δεν διδάσκει πουθενά κάτι τέτοιο.)
Στην πραγματικότητα ήταν η κοινή γνώμη του επιστημονικού κόσμου που ήταν λάθος και οι επιστήμονες αργότερα έπεισαν και άλλους να στραφούν ενάντια στον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο, κοντά στο 1600μ.Χ.. Ο Γαλιλαίος έδειξε ότι – για περισσότερο από χίλια χρόνια – αυτή η θεωρία των επιστημόνων ήταν λάθος.
Ο Γαλιλαίος δεν είναι ένα παράδειγμα της θρησκείας ενάντια στην επιστήμη, αλλά μάλλον το επεισόδιο με το Γαλιλαίο είναι ένα παράδειγμα λάθος κοινής άποψης των επιστημόνων, οι οποίοι είχαν πείσει και άλλους να πιστεύουν σε μια λανθασμένη θεωρία.
Η θρησκεία μπορεί να είναι ωφέλιμη όταν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια.  
Η επιστήμη μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη όταν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια.
Οι επιστήμονες, όμως, επειδή είναι άνθρωποι, μερικές φορές κάνουν λάθος, όπως έκαναν οι επιστήμονες στις ημέρες του Γαλιλαίου. Θυμηθείτε ότι ήταν οι επιστήμονες που έκαναν λάθος και είχαν πείσει και άλλους ότι κυριολεκτικά το υπόλοιπο σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη.
Θυμηθείτε ότι επιστήμονες συνδύαζαν την αστρολογία με την αστρονομία.
Και επιστήμονες συνδύαζαν την αλχημεία με την χημεία, ξεγελώντας πολλούς.
Έτσι, ενώ στην πάροδο της ιστορίας οι επιστήμονες έχουν κάνει συχνά λάθος σχετικά με επιστημονικά θέματα, η Βίβλος παραμένει συνεπής και ακριβής.
Σήμερα οι οπαδοί της θεωρίας της εξέλιξης συνδυάζουν τις απόψεις τους με αυτές των επιστημόνων, έστω και αν η αληθινή επιστήμη δείχνει ότι η εξέλιξη όπως την περιέγραψε ο Δαρβίνος δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί.
Αλλά η Βίβλος μας έχει πει ανέκαθεν την αλήθεια για την προέλευσή μας.
"Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην" (Γένεσις 1:1).
Οι επιστήμονες που ασπάζονται τη θεωρία της εξέλιξης κάνουν λάθος για επιστημονικά ζητήματα για άλλη μια φορά – και η Βίβλος θα αποδειχθεί ότι εξακολουθεί να είναι ακριβής και αληθινή.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ – Για Περισσότερες Πληροφορίες
"Hidden Treasures in the Biblical Text" by Chuck Missler, c. 2000.  Published by Koinonia House, 120 pages.  ISBN 1-57821-127-1
"Scientific Facts in the Bible" by Ray Comfort, c.2001.  Published by Bridge-Logos Publishers, 95 pages.  ISBN 0-88270-879-1
"The Vanishing Proofs of Evolution" by Thomas F. Heinze.  Published by Chick Publications, 94 pages.  ISBN 0-758905-70-X
 πηγη. creationism.org
Δημοσίευση σχολίου
Η δύναμη Του Αγίου Πνεύματος μέσα στην ιστορία
Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη

Ξύπνα εκκλησία και αγρύπνησε στην προσευχή!