Blogger Widgets




13 Σεπτεμβρίου 2011

Υπολογιστές υπέρ του Μωυσή-Δείτε πως (Vid.)

Υπολογιστικά συστήματα με τα κατάλληλα προγράμματα, κατάφεραν να προσομοιάσουν το άνοιγμα της Ερυθράς Θάλασσας στο πέρασμα του Μωυσή. Και τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πράγματι έγινε. Δείτε πως (Vid.)

Δεν είναι μύθος! Μελέτη Αμερικανών ερευνητών με τη βοήθεια προσομοίωσης σε υπερσύγχρονο υπολογιστή ισχυρίζεται ότι τα βιβλικά νερά της ερυθράς θάλασσας άνοιξαν για να περάσουν οι κυνηγημένοι Ισραηλίτες από τους Αιγύπτιους.
Έως σήμερα μια τέτοια μοντελοποίηση δεν είχε γίνει. Μπορεί τα βιβλικά κείμενα να αναφέρονται στην ύπαρξη ενός ανατολικού άνεμου που βοήθησε ένα στενό κομμάτι της ερυθράς θάλασσας να ανοίξει αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε αποδειχτεί.
Όπως αναφέρει η Βίβλος ο Μωυσής με χιλιάδες κόσμου εγκατέλειψε την περιοχή ενώ τον κυνηγούσε ο στρατός των Φαραώ. Κατόρθωσαν να διασχίσουν την ερυθρά θάλασσα και να σωθούν.
Κάτι τέτοιο ακούγεται σαν φαντασίωση, αλλά η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικής Έρευνας (NCAR) και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο δημιούργησε ένα μοντέλο προσομοίωσης σε υπολογιστή για να αποδείξει ότι μπορεί να συμβεί.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «wind setdown" όπου ένας ισχυρός και επίμονος άνεμος μπορεί υπό ορισμένες συνθήκες να ωθήσει τα ύδατα προς τα πάνω και έτσι να δημιουργηθεί ένα λεπτό κενό.
"Ο διαχωρισμός των υδάτων μπορεί να κατανοηθεί μέσω της δυναμικής των υγρών. Ο άνεμος μετακινεί το νερό με τρόπο σύμφωνο με τους φυσικούς νόμους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πέρασμα ανάμεσα στο νερό και μετά επιτρέπει ξανά στο νερό να εισβάλει και να καλύψει το πέρασμα", δήλωσε ο Ντριους.

 Στο παρελθόν και άλλοι επιστήμονες είχαν αποπειραθεί να ερμηνεύσουν το πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας μέσω φυσικών εξηγήσεων. Κάποιοι πρότειναν ότι ένα τσουνάμι μπορεί να ανάγκασε τα νερά αρχικά να υποχωρήσουν και έπειτα να επανέλθουν γρήγορα. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι είναι εφικτό ένας ισχυρός και επίμονος άνεμος να χαμηλώσει πολύ το επίπεδο του νερού σε μια περιοχή, ώστε να μπορούν να τα διασχίσουν περπατώντας οι άνθρωποι.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το βίντεο της προσομοίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη