Blogger Widgets




4 Αυγούστου 2011

‘Χριστιανικά night clubs’. Η νέα μόδα στις ΗΠΑ

Αλλάζοντας το χωρίο από τον Ιησού του Ναυή 24:15, η έγχρωμη Αμερικάνα ‘τηλε-web-ευαγγελίστρια’ Ty Adams δηλώνει σε ένα βίντεο, "Αλλά όσο για εμένα και τον οίκο μου…θα κάνουμε πάρτυ!" (“But as for me and my house, we shall party!” το χωρίο λέει: «…θα λατρεύουμε τον Κύριο»).

Τα ‘χριστιανικά nightclubs ξεφυτρώνουν σε όλη την Αμερική,
πολλα σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής.
Οι δημιουργοί τους θεωρούν ότι «ο Θεός έβαλε αυτήν την επιθυμία στις καρδιές των ανθρώπων Του, την επιθυμία να αλλάξουν τις ζωές ‘μη σωσμένων’ μέσω από ακόμη ένα μετασχηματισμό, εκείνο ενός παραδοσιακού club. Τα αλκοόλ, ο καπνός και οι ‘κακοί’ στίχοι αποβάλλονται από τη σκηνή των νέων αυτών νυχτερινών κέντρων.
Ο Nicholas Taylor, πρώην κακοποιός, άνοιξε το ‘Chrisitan's Delight’ (‘Η Απόλαυση του Χριστιανού), ένα φιλικό προς τους χριστιανούς νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Forest Park στο Οχάιο, την Παρασκευή.
Όμως οι χριστιανοί έχουν ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με τους ‘καρπούς’ που παράγονται σε αυτά τα κλαμπς.
Η πλειοψηφία των φίλων του Charisma στο Facebook είναι γεμάτοι με ενθουσιασμό, καθώς ακούν για αυτή την αυξανόμενη τάση της ‘καθαρής διασκέδασης’ με χριστιανικές αρχές.
"Τι φοβερό μέρος για ‘κοινωνία μεταξύ μας’, αλλά και για να φέρουμε τους φίλους μας ‘που δεν έχουν σωθεί’, έτσι ώστε να μπορούν να απολαύσουν τον Κύριο και την παρέα των πιστών αλλά και να δουν ότι μπορούν ακόμα να διασκεδάσουν και να μην χρειάζεται να κάνουν πάρτυ για να ‘την βρουν’", σχολιάζει ο Danielle Hall. "Το πιο χάι είναι η παρουσία του Κυρίου άλλωστε ... αυτή είναι τόσο αναγκαία για να πλησιάσουμε τη νέα γενιά. Το Άγιο Πνεύμα θα κινηθεί και θα μπορούσε να γίνει ένα φλεγόμενο σπίτι όπου ο Θεός θα κινείται ελεύθερα και ο Ιησούς θα υψώνεται! Ναι συμφωνώ με αυτό κατά πάντα! "
Ωστόσο, ο David Kaap, όπως και άλλοι, είναι ενάντια στην ιδέα, πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη. "Πάρτε μια εκκλησία γεμάτη με το Άγιο Πνεύμα και δεν χρειάζεται ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Θα πρέπει να είμαστε το φως! Ζητήστε από τους 1.000 χριστιανούς στην Κίνα που πεθαίνουν για την πίστη τους εάν χρειάζονται ένα χριστιανικό κλαμπ. Πρέπει να είμαστε σοβαροί όταν υπηρετούμε τον Κύριο, τον Άγιο Παντοδύναμο Θεό! "
Η λέξη “nightclub” δημιουργεί περίεργα συναισθήματα. Πολλοί ακούνε τον όρο, και αναγουλιάζουν για κάτι που αντικατοπτρίζει τον ‘κόσμο’.
Η Teresa Frick Sorensen από το Channahon του Ιλλινόις, προσφέρει μια εναλλακτική λύση για μερικούς που λένε ότι το χριστιανικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης είναι σχήμα οξύμωρο. «Ένα ωραίο μέρος για να συναντήσετε τους αδελφούς σας χριστιανούς ή ένα μέρος για τους φίλους σας να βρεθείτε σε ένα όμορφο περιβάλλον. Αν το «νυχτερινό κέντρο» αλλάξει και λέγεται «χριστιανικό κοινωνικό κέντρο», θα αισθάνονταν καλύτερα οι άνθρωποι για αυτό; "
Κοιτώντας το κατοικίδιό της η Adams, λέει γιατί οι άνθρωποι βιάζονται να αρνηθούν το φαινόμενο του χριστιανικού nightclub. «Είναι επειδή πιστεύουμε ότι, αν είμαστε με κάποιο επίπεδο της διασκέδασης, αν είμαστε με κάποιο επίπεδο απόλαυσης, είναι αμαρτία." Συνεχίζει, "Ως Χριστιανοί, πρέπει να βρούμε ένα μέτρο ή τα επίπεδα της διασκέδασης χωρίς να βγαίνουμε από τα όρια ή να περπατάμε στην αμαρτία".

Η Adams λέει ότι του θυμίζει τον Δαβίδ στο Β΄ Σαμουήλ κεφ. 6, όπου είχε ένα ‘αναξιοπρεπή πάρτυ δοξολογίας’, βγάζοντας τα ρούχα του και γιορτάζοντας.
«Μερικές φορές εμείς οι ίδιοι βάζουμε όρια στους εαυτούς μας με βάση την κουλτούρα μας, ή μερικές φορές με βάση το δικό μας παρελθόν, και κάποια πράγματα στα οποία είχαμε παγιδευτεί και ήμασταν δούλοι. Αλλά θα πω ότι αυτό είναι δικό σου θέμα. Εάν αυτό είναι αμαρτία για σένα, μην πας σε ένα κλαμπ, μην ακούς μουσική hip-hop, αν σε τραβάει μακριά από το Θεό".
Όμως, πολλοί βρίσκουν την ‘απελευθέρωση τους’ στη μουσική, το χορό και γιορτή. Αυτός είναι ο τρόπος που λατρεύουν (τον Θεό).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Τί θα δούμε ακόμα? 
`Α κατάλαβα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ε?

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

κατ αρχας ρωτησαν τον Κυριο για ολο αυτο.Εχουν
συνμαρτυριες απο δυο η τρια ατομα.Εαν ειναι ανθρωπινα εργα θα κατακαουν .Δοξολογουμε τον Κυριο για να ευχαριστησουμε ΑΥΤΟΝ οχι εμας

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη