Blogger Widgets




13 Ιανουαρίου 2011

Συνελήφθη επικεφαλής παραθρησκευτικής οργάνωσης που πιστεύει στον «Άγιο Θάνατο»

Η μεξικάνικη αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης η οποία λατρεύει τον «Άγιο Θάνατο» και τον κατηγόρησε για απαγωγή και ότι παρίστανε το μέλος του επίφοβου καρτέλ των ναρκωτικών και πρώην ομάδας εκτελεστών Zetas.
Ο Νταβίντ Ρόμο, θεωρούμενος ως ο πρωθιερέας μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης με εκατομμύρια οπαδούς σε ολόκληρη την Αμερικάνικη Ήπειρο, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ χθες Τρίτη μετά τη σύλληψή του στα τέλη Δεκεμβρίου μαζί με άλλα οκτώ άτομα, περιλαμβανομένου ενός ανηλίκου.
Ο 42χρονος Ρόμο κατηγορείται ότι συνέπραξε στην απαγωγή δύο γηραιών ατόμων και ότι αποταμίευσε τα χρήματα που εισπράχθηκαν για λύτρα στον τραπεζικό του λογαριασμό, δήλωσε η γενική εισαγγελία στο Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα.
«Οι εννέα συλληφθέντες... παρίσταναν τα μέλη των Σέτας», δήλωσε ο εισαγγελέας Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα σε συνέντευξη Τύπου.
Η συγκεκριμένη συμμορία είναι από τις πιο ανελέητες και βίαιες ομάδες που διακινούν ναρκωτικά με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ και μάχονται με αντίπαλα καρτέλ όσο και με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30.000 ανθρώπους τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ο Ρόμο διέψευσε ότι ενέχεται σε οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε ότι η εκκλησία του καταδικάζει τη βία και δεν διατηρεί καμιά σχέση με λαθρέμπορους ναρκωτικών, προσθέτοντας όμως ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για όλους.
Ο Santa Muerte απεικονίζεται συχνά ως σκελετός, ενδεδυμένος με λευκές σατινένιες ρόμπες, κολιέ από χάντρες και να κρατά ένα δρεπάνι με μακρύ στειλιάρι. Οι οπαδοί του αφήνουν συχνά ως πρόσφορα τεκίλα, ρούμι, μπίρα, τσιγάρα, μετρητά, λουλούδια και γλυκά σε βωμούς διακοσμημένους με κομποσχοίνια και κεριά.

«Καθημερινή»05/01/2011 με πληροφορίες απόprotoselido.com/6 ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη