Ψυχαγωγία ή απόκρυφη τέχνη;
.. Η πρωτοχρονιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη χαρτοπαιξία, η οποία όπως υποστηρίζει η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που παίζουν, γίνεται «για το καλό χρόνου», πρέπει δηλαδή να παίξουν και να κερδίσουν, για να είναι καλότυχο το νέο έτος.
Οι συνηθισμένες ερωτήσεις που ακούμε συχνά στις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι; «Έφτιαξες χριστουγεννιάτικο δένδρο;» «Που θα κάνεις απόψε ρεβεγιόν;»
«Τι φλουρί βάλατε στη βασιλόπιτα; Ποιος το κέρδισε;» -«Που θα μαζευτείτε σήμερα να παίξετε χαρτιά;»…και πολλά άλλα. Εάν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο, δεν συμβαδίζει με το σύστημα του κόσμου, αμέσως τον ρωτάνε: «Α, δεν θα φτιάξεις δένδρο; Και πως εσύ θα καταλάβεις ότι είναι Χριστούγεννα;» ή «Τι; Εσύ δεν παίζεις χαρτιά; Και πως θα έχεις τύχη το νέο χρόνο;»
Ο άνθρωπος δυστυχώς τα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ», που όπως λέγει γιορτάζει τη «ΓΕΝΝΗΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ», τα έχει μετατρέψει σε ένα μεγάλο γλέντι και φαγοπότι, σε ένα κερδοσκοπικό χαρτοπαίγνιο και σε ένα σύγχρονο μαντείο. Παντού ακούγονται όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ύμνοι, αλλά κανένας δεν αναρωτιέται «Γιατί γεννήθηκε ο Ιησούς μέσα σε μια φάτνη;» - «Ποιο είναι το πραγματικό μήνυμα της γέννησής Του;» - «Ποια θα πρέπει να είναι η θέση η δική μου;» Περιμένει την πρωτοχρονιά, μήπως κερδίσει τον πρώτο λαχνό στο Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο ή να παίξει κανένα χαρτάκι για να δει την τύχη του.
.. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Η λέξη «τράπουλα» προέρχεται από την Ιταλική «trappola» που η αρχική της σημασία ήταν «παγίδα φάκα-δόλος» για να πάρει, με το πέρασμα των αιώνων, τη σημερινή της σημασία. Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι η τράπουλα είναι Κινέζικη επινόηση και η πρώτη ιστορική καταγραφή έχει γίνει το 10ο μ.Χ. αιώνα, για ένα παιχνίδι που είχε γίνει με κάρτες ντόμινο ανάμεσα στον αυτοκράτορα Μου-Τσουνγκ και τη γυναίκα του. Σαν αφετηρία όμως θεωρείται το έτος 1120 μ.Χ. όπου ο Κινέζος αυτοκράτορας Σέουν Χο, θέλοντας να διασκεδάσει τη μελαγχολία των αναρίθμητων παλλακίδων του, επινόησε ένα παιχνίδι με «εικονογραφημένες πλάκες». Άλλοι θεωρούν ότι η τράπουλα είναι Ινδική επινόηση.
Τα πρώτα Ελληνικά τραπουλόχαρτα τυπώθηκαν στην Ουγγαρία και κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το έτος 1829 μ.Χ. και είχαν τυπωμένες επάνω τους και μορφές των αγωνιστών του 1821. Στην Ελ-
λάδα για πρώτη φορά τυπώθηκαν το 1884. Το έτος 1928 τυπώθηκαν στη Χώρα μας 800.000 τράπουλες, που αποτελεί ρεκόρ για το λιγοστό πληθυσμό της εποχής εκείνης.
.. ΤΡΑΠΟΥΛΑ και ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ Ελάχιστοι ίσως να είναι εκείνοι, που σήμερα δεν έχουν έρθει καθόλου σε επαφή με την τράπουλα, αλλά και αυτό να συμβαίνει γνωρίζουν τη σημασία των χαρτιών και από τι αποτελούνται (Ρήγας, Βαλές, Ντάμα, Τζόκερ, κλπ).
Πιστεύω όμως, ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην γνωρίζει ότι η τράπουλα είναι το κύριο και αποκλειστικό μέσο που χρησιμοποιείται στον αποκρυφισμό και στη μαντική τέχνη γενικά.
Μέντιουμ, αστρολόγοι, ψυχοερευνητές, καφετζούδες και κάθε μορφής αποκρυφιστές, δεν μπορούν να «προβλέψουν» το μέλλον των πελα-τών τους, χωρίς τη χρήση των χαρτιών.
Οι εφημερίδες, τα περιοδικά, η τηλεόραση, το ραδιόφωνα και όλα γενικά τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν στην κυριολεξία τον άνθρωπο με τέτοιου είδους διαφημίσεις, όπως: «Μελλοντολόγος-Χαρτομάντης: Λέω ΜΟΝΟ την αλήθεια, τα βρίσκω ΟΛΑ» - «Αστρολόγος-Χαρτομάντης: Ξέρω την αλήθεια, η αλήθεια είναι εδώ» - «Για ζωντανές αστρολογικές προβλέψεις και χαρτομαντεία, καλέστε το νούμερο….» - «Χαρτομάντης Κ.Α., ερευνήτρια της τράπουλας των αγγέλων». Μαζί με την απλή τράπουλα των 52 Γαλλικών χαρτιών, χρησιμοποιούν και την τράπουλα Ταρό, που οι αποκρυφιστικές-σατανικές απεικονίσεις τους είναι καθαρές και όχι επικαλυμμένες, γι’ αυτό από τους «έμπειρους-έγκυρους» χαρτομάντεις στις διαφημίσεις γίνεται διευκρίνιση ότι χρησιμοποιούν «απλή τράπουλα».
.. Στον αποκρυφισμό και τα 52 χαρτιά της τράπουλας έχουν συγκεκριμένο συμβολισμό:Ο «Ρήγας» συμβολίζει τον ίδιο το Διάβολο
και σε άλλες περιπτώσεις και τον Αντίχριστο. Υπάρχουν έγκυρα χαρτονομίσματα των 1000 δολαρίων που εικονίζουν το «Ρήγα» με πεντάλφες και τον αριθμό 666 (βλ. το βιβλίο «ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»).
Ο «Βαλές» (ή Φάντης) συμβολίζει τον ανήθικο ανθρωπο και σε μερικές περιπτώσεις και τον Αντίχριστο.
Η «Ντάμα» συμβολίζει τη μητέρα του Κυρίου μας Ιησού, όχι σαν άγια, αλλά σαν πόρνη, γιατί ο Διάβολος έχει διαστρεβλώσει την αλήθεια.
Ο «Τζόκερ» (ή Μπαλαντέρ) είναι ο «τρελός γελωτοποιός της παρέας» που για τους σατανιστές είναι ο Ιησούς.
Ο «άσσος», που στα χαρτιά συνήθως κερδίζει, είναι σύμβολο θανάτου και τρόμου.
Επίσης, οι αριθμοί με «σπαθιά» (που εικονίζονται με το τριφύλι), αντιπροσωπεύουν το φόνο. Το «δέκα καρό» συμβολίζει το πνεύμα της ανομίας.
Στην απλή χαρτομαντεία, που χρησιμοποιείται από τους «κατ’επάγγελμα» αστρολόγους, μέντιουμ και γενικά μελλοντολόγους καιπου απευθύνεται στις λαϊκές μάζες, τα 52 χαρτιά της τράπουλας έχουν διαφορετικό συμβολισμό, που συνήθως δίνουν «ελπίδα» και όχι «απογοήτευση» σε όλους αυτούς που καταφεύγουν στα μέντιουμ και στους αστρολόγους για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Αυτό γίνεται για να μην χάσουν τη χρυσοφόρα πελατεία τους. Για παράδειγμα, ο «άσος σπαθί» θεωρείται τυχερό χαρτί και φέρνει ευτυχία σε όλους τους τομείς, το «δέκα καρό» θα φέρει στον κάτοχό του ένα ταξίδι αναψυχής, και ούτω καθ’ εξής. Υπάρχει ένας «καλός λόγος» για
τον καθένα και αυτό είναι το «δόλωμα» που στήνουν οι χαρτομάντεις στα υποψήφια θύματά τους, για να πέσουν στην παγίδα τους, εξ’ ού και το όνομα trappola (τράπουλα) που σημαίνει «δόλος-παγίδα».
.. Η Αγία Γραφή, που είναι ο Λόγος του Θεού, αποκαλύπτει ότι ο Διάβολος είναι «ο άρχων του κόσμου τούτου» (Ιωάννης ΙΒ/12:31), «ανθρωποκτόνος, ψεύτης και πατήρ του ψεύδους» (Ιωάννης Η/8:44), και «οπλανών την οικουμένην όλην» (Αποκάλυψη ΙΒ/12:9) και ο στόχος του είναι να παρασύρει τον άνθρωπο μακριά από το θέλημα του Θεού. Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα: «Είναι αμαρτία να παίξω χαρτιά, έτσι για το έθιμο και για το καλό του χρόνου;». Κατ’ αρχάς «αμαρτία» είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με το θέλημα του Θεού. Εφόσον λοιπόν λέγεις και ισχυρίζεσαι πως είσαι Χριστιανός και εφόσον γνωρίζεις ότι η τράπουλα είναι ένα κατ’ εξοχήν όργανο (μέσο) που χρησιμοποιεί ο Σατανάς, δεν έχει καμιά θέση μέσα στο σπίτι σου. Όχι μόνο δεν πρέπει να παίζεις ποτέ χαρτιά, αλλά εάν έχεις τράπουλα στο σπίτι σου πρέπει να την καταστρέψεις αμέσως, γιατί (πρόσεξέ το αυτό) εφόσον έχεις σύμβολα και αντικείμενα που «ανήκουν» στο Διάβολο, αυτός έχει δικαιώματα και εξουσία επάνω σου, επάνω στην οικογένειά σου και επάνω στο σπίτι σου γενικά. Γι’ αυτό, μην απόρείς, γιατί στο σπίτι σου υπάρχουν συνέχεια προβλήματα: Φιλονικίες, διαμάχες, ψυχολογικά προβλήματα, αρρώστιες, δεν υπάρχει χαρά και ηρεμία. Θερίζεις ότι σπέρνεις. Εφόσον έχεις απορρίψει το νόμο του Θεού, θερίζεις τους καρπούς της απείθειας και της αμαρτίας.
Ισχυρίζεσαι ότι παίζεις χαρτιά «για το καλό του χρόνου» και θέλεις να κερδίσεις για να είσαι καλότυχος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο συμπαίκτης σου (που μπορεί να φίλος σου ή της οικογένειάς σου) να χάσει, να είναι κακότυχος, για να έχεις εσύ «καλή τύχη». Παίζεις για να φέρεις στον πλησίον σου τη δυστυχία και όχι την ευτυχία. Η εντολή του Θεού είναι καθαρή: «ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΕΘΗ εις σε ουδείς, διαπερνών τον υιόν αυτού ή την θυγατέρα αυτού δια πυρός, ή μαντευόμενος μαντείαν, ή προγνώστης καιρών, ή οιωνοσκόπος, ή μάγος, ή γόης, ή ανταποκριτής δαιμονίων, ή τερατοσκόπος, ή νεκρομάντις, ΔΙΟΤΙ πας ο πράττων ταύτα είναι βδέλυγμα εις τον Κύριον…» (Δευτερονόμιο ΙΗ/18:10-12).
Αυτό που κάνεις (έστω και με άγνοια) είναι καθαρή μαγεία, θέλεις να κερδίσεις για να έχεις καλοτυχία το νέο έτος. Έχεις ξεφύγει από το θέλημα του Θεού και αυτό είναι προφητευμένο μέσα στη Βίβλο: «Τοδε Πνεύμα ρητώς λέγει ότι εν υστέροις καιροίς θέλουσιν αποστατήσει τινές από της πίστεως, προσέχοντες εις ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΛΑΝΗΣ και εις ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΔΑΙΜΟΝΙΩΝ….» (Α΄ Τιμόθεου Δ/4:1-2).
Γνώριζε ότι ο Ιησούς Χριστός επάνω στο σταυρό του Γολγοθά πέθανε προσωπικά για σένα, για να σε ελευθερώσει από τη δυναστεία και την εξουσία του Διαβόλου και των πονηρών του δυνάμεων. Ο άνθρωπος που έχει κάνει κύριο της ζωής του τον Ιησού Χριστό δεν χρειάζεται να ζει μέσα στην αμαρτία και να χρησιμοποιεί τα μέσα του Διαβόλου για να έχει «καλή τύχη». Εάν θέλεις να έχεις
πραγματικά «καλή τύχη» με το νέο έτος, τότε κάνε αυτό που και εγώ κάνω για χρόνια: Στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ (πριν τις 12 ώρα) που τελειώνει το έτος και έρχεται το νέο, γονάτισε και
προσευχήσου. Ζήτησε από τον Ιησού να σε ευλογήσει και σένα και την οικογένειά σου και το σπίτι σου και κάθε σου ενέργεια για το νέο έτος και Αυτός θα το κάνει, γιατί σε αγαπάει. Έχυσε το άγιο Του αίμα για σένα.
πηγη. filadelfos
2 σχόλια :
πολύ χρήσιμες πληροφορίες...
Ο Κύριος να σε ευλογεί πλούσια αδελφέ Γιώργο για την ανάρτηση - δημοσίευση του άρθρου μου "ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ και ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ" στα "xristianika nea", το οποίο ήδη είχα αναρτήσει στο facebook (και στο όνομά μου και στην ομάδα "ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ", άλλωστε από εκεί το βρήκες. Έκανες πολύ καλά, γιατί πάρα πολλοί χρήστες του ιντερνετ συμβαίνει να επισκέπτονται τα "XRISTIANIKA NEA" και να μην επισκέπτονται την ομάδα "ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ" ή το αντίθετο και έτσι όταν αυτά τα θέματα δημοσιεύονται σε διάφορες ιστοσελίδες, προφίλ blogspot, κλπ και είναι πιο εύκολο να τα βρει κάποιος, να τα διαβάσει και να ωφεληθεί.
Απλά θα ήθελα εάν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα να βάζεις και την πηγή προέλευσης, εάν όμως υπάρχει λόγος και δεν μπορείς να το κάνεις, κανένα απολύτως πρόβλημα, μπορείς να τα δημοσιεύσεις ΧΩΡΙΣ την πηγή προέλευσης. Αυτό δεν το κάνω για προβολή, η δόξα ανήκει στον Κύριό μας Ιησού, αλλά για καθαρά τυπικούς λόγους, καθόσον αυτό προβλέπεται και επιβάλεται από τις σχετικές διατάξεις του Ν.2121/1993. Σαν παιδιά του Θεού φροντίζουμε, όσο μπορούμε, να ενεργούμε μέσα στα νόμιμα πλαίσια.
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΙ αδελφέ, γιατί έχει στο blogpot που έχεις δημιουργήσει έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά, θα έλεγα αξιοζήλευτη. Εγώ προσωπικά έχω ωφεληθεί πάρα πολύ και συχνά επισκέπτομαι τα "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΝΕΑ" για νέες δημοσιεύσεις. Σχεδόν όλα τα θέματα που έχεις δημοσιεύσει τα έχω αποθηκεύσει και τα έχω στο προσωπικό μου αρχείο. Σου ανήκει ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την πνευματική βοηθεια που μου έχεις προσφέρει. Ευχομαι και προσεύχομαι στον Κύριο Ιησού να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις αυτή την τόσο ευλογημενη σου διακονία, δια τη δική Του δόξα!!! Με εκτίμηση και αγάπη Κυρίου ΑΛΙΒΙΑΔΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ (ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ)
Δημοσίευση σχολίου