Blogger Widgets




14 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ

Η Γραφή μιλάει για τον Σαούλ που είναι ένας τόσο μεγάλος ηγέτης, χρισμένος από τον Θεό το να είναι βασιλιάς του Ισραήλ μέσα από τον προφήτη Σαμουήλ. Ήταν ξεχωρισμένος για αυτό το υπούργημα και είναι συγκλονιστικό πως αυτός ο κάποτε χρισμένος και προικισμένος με δώρα πρέσβης του Θεού, σταλμένος από τον ουρανό, βρίσκεται γυμνός στα Γάγαλα, να του έχουν πάρει την πανοπλία σαν να ήταν ένα παιδάκι, να του έχουν κόψει το κεφάλι του, δηλ. να είναι τελείως αποκεφαλισμένος και να έχουν βάλει την πανοπλία του στον ναό του Δαγών για χλευασμό, εμπαιγμό, σαν να ήταν ένα ζώο.

Πώς είναι δυνατόν ώστε οι δυνατοί να έχουν πέσει.????
Πώς οι δυνατοί βρίσκουν τον εαυτό τους αποκεφαλισμένοι από την ζωή?
Πώς μπορούμε να είμαστε την μία στιγμή πάνω, και την επόμενη είμαστε κάτω?
Είναι δυνατόν να είσαι εκεί πάνω ψηλά και την άλλη στιγμή να βρίσκεσαι εκεί κάτω στο μπουντρούμι?
Συνήθως όταν μιλάμε για τον Σαούλ ως ο χρισμένος του Θεού, σκεπτόμαστε και συγκρίνουμε αυτόν με κάποιον σε αξίωμα, όπως κήρυκες.
Αλλά ο Σαούλ είναι μια περιγραφή κάποιου ατόμου σε εξουσία διακυβέρνησης και ο Σαμουήλ είναι η φωνή του Θεού που κηρύττει σ’ αυτούς για να μπορούν να ακούσουν τον Λόγο του Κυρίου.
Η περιγραφή αυτής της ιστορίας μας λέει καθαρά πως είναι δυνατόν αυτός που στέκεται να πέσει. Εκεί που ήταν ψηλά να πέσει χαμηλά.
Όλοι μας που είμαστε χρισμένοι για να κάνουμε το έργο Του, κινδυνεύουμε όταν γινόμαστε αναιδής, και όταν νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, νομίζοντας ότι το χρίσμα είναι ένα δεδομένο πράγμα. Γιατί όταν είσαι έτσι και γίνεσαι αναιδής με το χρίσμα του Θεού ο Κύριος θα σε κρίνει με ένα τέτοιο γραφικό τρόπο που δημόσια θα σε ταπεινώσει.. Θα σε καταστρέψει, θα σε αποχωρίσει από τον λαό Του, θα είσαι απογοητευμένος, αποκηρυγμένος και θα σε φέρει σε τελειωτική ταπείνωση.
Το παράδειγμα του Σαούλ προειδοποιεί όλους μας που χριστήκαμε για να κάνουμε οτιδήποτε.
O Σαούλ είναι μια φωνή από τον τάφο που μας προειδοποιεί για τα λάθη που έκανε να τα κατανοήσουμε, ειδεμή θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.
Η Γραφή είναι γεμάτη από ιστορίες που εγώ ονομάζω «ιστορίες από την κούνια» Εάν εμείς ακούσουμε καλά αυτές τις φωνές που έρχονται από τον θάνατο, μέσα από τις γραφές που μαρτυρούν τα λάθη αυτά, και εφαρμόσουμε τα εδάφια αυτά, θα παίρναμε καλύτερες αποφάσεις και θα κάναμε καλύτερες εκλογές, γιατί ο Σαούλ λέει μερικά σημαντικά πράγματα.
Βλέπουμε ότι οι Φιλισταίοι έχουν επιτεθεί και οι τοξότες τον έχουν πληγώσει, όμως δεν τον σκότωσαν οι τοξότες , οι εχθροί μπορούν να σε πληγώσουν αλλά ο Σαούλ καταστράφηκε από την ίδια του την μάχαιρα!
Σαν χριστιανοί τελικά ξοδεύουμε πολύ χρόνο με το να στενοχωριόμαστε με γεγονότα τι μας έκαναν οι άνθρωποι, με το να μιλάμε ποιος μας πλήγωσε, ποιος μας στενοχώρησε, κ.α.
Οι πληγές τους μπορούν να σε πόνεσαν αλλά δεν μπορούν να σε καταστρέψουν.
Δεν ήρθα να σε προειδοποιήσω για την μάχαιρα του εχθρού σου, αλλά ήρθα να σε προειδοποιήσω να μη πέσεις στη δική σου μάχαιρα, για λάθος αποφάσεις που παίρνεις που σε οδηγούν στην αυτοκαταστροφή!
Όταν ο Σαούλ τελικά παραδόθηκε στην άγρια επίθεση των Φιλισταίων και όταν είδε τους υιούς του πεθαμένους και κατάλαβε ότι δεν θα έβγαινε από αυτή την μάχη, εκεί αποφάσισε να αυτοκτονήσει.
Αλλά μπορώ να σου δείξω από την Γραφή ότι η αυτοκτονία του Σαούλ ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την επίθεση των Φιλισταίων.
Η αυτοκτονία ξεκίνησε όταν απέτυχε να υπακούσει τον Θεό.
Ξεκίνησε όταν απέτυχε να υποταχτεί στην φωνή του Κύριου σ’ αυτό που Ο Θεός του είπε να κάνει.
Ξεκίνησε όταν γύρισε την πλάτη του στον Θεό που τον έκανε αυτό που ήταν, βασιλιάς!
Θέλω να σας προειδοποιήσω ότι αυτό που είσαστε σήμερα το χρωστάτε στην χάρη του Θεού. Και η δύναμη να κρατήσεις αυτή την χάρη στη ζωή σου είναι να κατανοήσεις πόσο σημαντικό είναι ότι πρέπει να διατηρήσεις κοινωνία με τον Θεό.
Θα σου μιλήσω για τις επιτυχίες του Σαούλ, για την μάχαιρα του, και την αυτοκτονία του.
Ο Θεός τον έκλεξε να γίνει βασιλιάς, γιατί ο λαός έκραξε στον Θεό να έχουν βασιλιά όπως οι εθνικοί. Είχε τόσο την όψη ενός βασιλιά που όταν ο Σαμουήλ έψαχνε για τον διάδοχο του ζητούσε για κάποιον που είχε την παρουσία του Σαούλ.
Η παρουσία είναι πιο βαθιά από την ομορφιά, είναι όπως μπαίνει κανείς σε ένα δωμάτιο και όλα τα μάτια είναι στραμμένα σ’ αυτό το πρόσωπο.
Δεν ήταν απλώς ένας βασιλιάς αλλά είχε την αρχοντιά , οι κινήσεις του είχαν την χάρη ενός βασιλιά.
Η Γραφή λέει ότι ήταν ένα και μισό κεφάλι πιο ψηλός από τους ανθρώπους, ήταν ωραίος, ήταν αρχηγός στρατεύματος, ήταν βασιλιάς! Και όσοι πήγαν εναντίον του ήταν τρομαγμένοι, γιατί όταν ο Θεός σε έχει χρίσει το χρίσμα αυτό θα καταστρέφει το ζυγό των εχθρών σου!!!
Οι εχθροί σου φανερώνουν πόσο χρισμένος είσαι, όταν πεθαίνουν οι εχθροί σου όταν έρχονται εναντίον σου!! Ο Σαούλ απέδειξε ότι ήταν χρισμένος από τον Θεό, διότι κατάστρεψε τους εχθρούς του. Δεν ήταν εκφοβισμένος από τίποτα, όπου ύψωσε την μάχαιρα του ήρθε καταστροφή και κίνδυνος για τον εχθρό. Άφησε τον εχθρό χωρίς ελπίδα, γιατί ο Σαούλ ήταν με τον Θεό, όσο ήταν σε αρμονία μαζί Του δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί!! Έτσι και εσύ μαζί με τον Θεό είσαι ανίκητος όσο περπατάς σε αρμονία μαζί Του.
Δεν θα μπορούσα να βυθίζω το πλοίο σου όσο και αν προσπαθούσα, όσο είσαι με τον Κύριο Ιησού στο πλοίο σου, δεν με ενδιαφέρει πόσο άσχημη και αν είναι η θύελλα, δεν μπορεί να βυθιστεί γιατί ο Κύριος είναι μαζί σου στο καράβι.
Αλλά εάν εγώ μπορώ να διαλύσω την ενότητα σου με τον Κύριο, εάν μπορώ να τα καταφέρω ότι Τον θεωρείς σαν κάτι δεδομένο στη ζωή σου, εάν το καταφέρω να γίνεις αναιδής, ασχολημένος με τον εαυτό σου (τον εαυτό σου επίκεντρο: όλα σε μένα, για μένα), θρησκευόμενος με μια μορφή ευσεβείας όμως αρνούμενος την δύναμη Αυτού, τότε μπορώ να σε κάνω να γονατίσεις, να σου πάρω την πανοπλία σου, να σε αποκεφαλίσω και να σέρνω τα υπολείμματα σου στο ναό του Δαγών σαν να ήσουν ένα παιδάκι, γιατί νόμιζες ότι εσύ τα είχες καταφέρει και όχι ο Θεός που σε έκανε αυτό που ήσουν.
Όταν είδε πως έχανε την μάχη, ο Σαούλ ζήτησε από τον υπηρέτη του να τον μαχαιρώσει ώστε οι εχθροί δεν μπορούσαν να τον έχουν και βλέπουμε ότι αυτός φοβόταν ακόμα και μετά από την αποτυχία του βασιλιά να τον βλάψει. Ήξερε ο υπηρέτης τι θα έκανε ο Θεός όταν κάποιος αγγίζει τον χρισμένο Του, γιατί προστάζει η Γραφή να μη αγγίζεις τον χρισμένο Του και ούτε να βλάψεις τους προφήτες Του. Και ακόμα στην κατάσταση της αποστασίας του ήταν χρισμένος!
Πρέπει να προσέχεις τους χρισμένους του Κύριου, δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν, εσύ να κλείσεις το στόμα σου
γι ‘ αυτούς, γιατί είναι επικίνδυνο να αγγίζεις τους χρισμένους Του!
Κοίταξε πόσο επιτυχία είχε ο Σαούλ και πώς κατέληξε να αυτοκτονήσει! ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΚΑΛΑ,
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!
Αυτά που σου κάνουν οι άνθρωποι είναι τόσο ασήμαντα. Δεν έχει καμία σημασία τι έχουν πει για σένα , τι άκουσες ότι λένε, τι σκέφτονται για σένα, ποιος δεν σε συμπάθησε, ποιος νόμιζε ότι δεν έπρεπε να είχες αυτή την θέση, ποιος λέει ότι δεν είσαι αρκετά καλός για να είσαι παντρεμένος με εκείνη. Δεν έχει καμία σημασία αυτά που λένε.
Ποτέ δεν θα πεθαίνεις από αυτή την μαχαιρά τους. Είναι η δική σου μάχαιρα που πρέπει να προσέχεις, στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτή η μάχαιρα που τον σκότωσε αλλά η μαχαιρά που απέτυχε να σκοτώσει τον Αγάγ!
Όταν ο Θεός ετοιμαζόταν να καταστρέψει τον Σαούλ, δεν κατάστρεψε μόνο εκείνον αλλά και τα παιδιά του, τα εγγόνια του.
Μετά τον θάνατο του έψαχναν παντού για οποιονδήποτε που είχε σχέσεις, συγγένεια με τον Σαούλ για να τον σκοτώσουν.
Όταν ο Σαούλ έπεσε, όλοι που είχαν σχέσεις μαζί του έπεσαν.
Θέλω να καταλάβεις ότι μερικές μάχες που δίνεις δεν είναι για τον εαυτό σου.
Ο εχθρός θέλει να φέρει κατάρα στο σπίτι σου, στα παιδιά σου, στα εγγόνια σου, και να τα καταστρέψει τελείως. Η μάχη δεν γίνεται για σένα εάν μπορείς να συμβιώσεις με τον σύζυγο σου, αλλά εάν τα παιδιά σου μεγαλώνουν σε μια οικογένεια που δεν λειτουργεί σωστά που η μαμά και ο μπαμπάς φωνάζουν ο ένας στον άλλο και συνέχεια μαλώνουν. Δεν γίνεται για σένα η μάχη, θέλουν να σκοτώσουν τα παιδιά σου! Θέλω να σας επισημάνω για τις επτά αυτόχειρες πληγές που εάν τις προσέχεις όπως περιγράφονται στο ! Α’ΣΑΜ. Ιε. μπορείς να αποφεύγεις τον εχθρό στα Γάλγαλα, που περιμένει εκεί για να σε αποκεφαλίσει.
1ο ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ
Ο Σαούλ ήταν φοβερό αναιδής στην ανυπακοή του. Η διαταγή ήταν σαφές να πάει να εξολοθρεύσει τους Αμαλακίτες που είχαν επιτεθεί στον Ισραήλ όταν βγήκαν από την Αίγυπτο. Ο Κύριος του είπε εντελώς να τους εξαφανίσει και αντί να πράξει αυτό που τον είχε διατάξει ο Θεός, άφησε να ζήσει ο Αγάγ και επέτρεψε να επιζήσουν τα καλύτερα ζώα που είχαν οι Αμαλακίτες και τελείως ανυπάκουε τον Θεό.
Δεν μπορείς να πηγαίνεις στο σωστό προορισμό πηγαίνοντας σε λάθος κατεύθυνση!
Δεν μπορείς να κάνεις λάθος για να βγάλεις σωστό αποτέλεσμα.
Μερικοί δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς θα έχουν ένα θαυμάσιο γάμο όταν παίρνεις την γυναίκα, η τον άντρα ενός άλλου.
Πως θα τον διδάξεις να είναι πιστός σε σένα αφού δεν ήταν πιστός όταν ξεκίνησες την σχέση, νομίζεις ότι μπορείς να παρακάμπτεις την σωστή οδό και να έχεις τις υποσχέσεις του Θεού? Να λες στον εαυτό σου, θα λάβω τις υποσχέσεις του Θεού, αλλά θα τις πάρω με τον δικό μου τρόπο.
Δες τι έγινε με την ταινία για Τα Πάθη του Χριστού. Περισσότερο από οτιδήποτε ταινία αυτό το έργο εμφανίστηκε στην μαύρη αγορά σε αυθαίρετα DVD.
Πώς μπορείς να κλέψεις τον σταυρό?!
Θέλω να δω αυτή την ταινία και έτσι θα το κλέψω η θα το αγοράσω από τον άνθρωπο που το έκλεψε, γιατί θέλω να ευλογηθώ από τον ταινία. Δεν είναι αυτό παράνοια να κλέψεις κάτι για να ευλογηθείς?
Δεν είναι κάποιος άρρωστος αν κλέβει το ταμείο, εάν κλέβει ένα χριστιανικό βιβλίο, ένα κήρυγμα γιατί θέλουν να είναι χρισμένοι. Αυτά δεν είναι οξύμωρα? Αυτό είναι μια αντίφαση αλλά σε ένα τρελό μυαλό τίποτα από αυτά είναι λάθος! Η Ανυπακοή είναι ένα επικίνδυνο πράγμα. Είναι ο καταστροφέας του χρίσματος. Θα σε καταστρέψει γιατί απέτυχες να πιστέψεις αρκετά στον Θεό να το κάνεις με τον τρόπο του Κυρίου. Όταν ο Σαμουήλ ήρθε είπε ο Σαούλ «ευλογημένο το όνομα του Κύριου έκανα αυτό που ο Θεός μου διάταξε να κάνω». Αυτοί είναι οι άνθρωποί που παριστάνουν τον εαυτό τους ως υπάκουοι ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι καθόλου και έχουν την αναίδεια να είναι απογοητευμένοι με τον Θεό, γιατί ο Θεός δεν τους απαντά επειδή κάνουν τα δικά τους ! Τελείως ανυπάκουοι. Όταν έχουμε ένα πρόβλημα και δεν παίρνουμε τις ευθύνες για τα προβλήματα, τελικά καταλήγουμε χειρότερα από ότι είμαστε πριν. Η ανυπακοή είναι όταν εσύ νομίζεις ότι μπορείς να φτάσεις στο σωστό προορισμός ενώ παίρνεις λάθος κατεύθυνσης.
2ο ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ
Δεν ήταν μόνο ανυπάκουος ο Σαούλ αλλά ήταν και αλαζόνας. Δεν ήρθε στον προφήτη να του πεί « έκανα λάθος, συγχώρεσε με, έφταιξα » Όχι τίποτα από αυτά αντίθετα του λέει ότι υπάκουσε τον λόγο Του. Και πάλι τον ρωτάει ο προφήτης και πάλι λέει ότι έκανε τα πάντα όπως είχε διατάξει. Είναι αλαζόνας. Η αλαζονεία του αποδείχτηκε στην φωνή του προφήτη όταν του λέει για την αιτία που έχασε την βασιλεία του, όταν του είπε τι ο Κύριος του μίλησε. Και ο Σαούλ τον κοιτούσε και λέει ‘λέγε μου’ Και είπε ο Κύριος όταν ήσουν μικρός στα μάτια σου, τότε σε ευλόγησε γιατί ήσουν ταπεινός.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να λαμβάνουν αληθινή ευλογία επειδή έχουν τόσο πολύ αλαζονεία.
Την στιγμή που σου δόθηκε η θέση τώρα νιώθεις σημαντικός!
Πριν λίγα χρόνια έψηνες χάμπουργκερ και τώρα έχεις ύφος, θα εκπλαγείς για τους ανθρώπους που πήραν ευλογίες και τρελάθηκαν και χάνουν ακριβώς το πράγμα που ήταν η αιτία για τις ευλογίες τους και αυτό ήταν η ταπεινή καρδία. Ότι και να γίνεις ποτέ μη χάνεις την ταπεινή καρδιά. Εάν μπορείς να περπατάς με βασιλιάδες και πρίγκιπες και δεν χάνεις την απλότητα σου, τότε ο Θεός συνεχίζει να σε ευλογεί αλλά όταν αρχίζεις να νομίζεις ότι είσαι κάτι σπουδαίος, τότε ο Θεός πρέπει να σε χαμηλώσει για να σου υπενθυμίσει ότι είσαι ένα τίποτα χωρίς Εκείνον, γιατί εσύ το ξέχασες, γιατί έχεις αμνησία, μερικά φορέματα και έχεις αμνησία, έχεις διπλώματα και τώρα έχεις αμνησία, ούτε καν θυμάσαι τι ήταν το τεστ που έγραψες, αλλά τώρα είσαι σημαντικός, έχεις αμνησία.
Ο προφήτης λέει «όταν ήσουν ασήμαντος στα ίδια τα μάτια σου, ο Θεός σε ευλόγησε» Γιατί ήσουν από αυτούς τους ταπεινούς ανθρώπους που ήξεραν να πουν «ευχαριστώ» τότε δεν παραπονέθηκες, δεν γκρίνιαξες, δεν μπήκες σε λογομαχίες όπως άλλοι, χαιρόσουν να ήσουν στον οίκο του Κυρίου, χαιρόσουν ότι είχες δουλειά.
Δεν είναι παράξενο πώς οι άνθρωποι προσεύχονται και ικετεύουν για δουλειά και μετά όταν έχουν δουλειά αρχίζουν να παραπονιούνται για την εργασία που ο Θεός τους έδωσε.
Ο Θεός λέει στον Σαούλ, η αιτία που σε προβίβασα ήταν η ταπείνωση σου. Εκπλήσσομε για τους ανθρώπους που ξέχασαν να είναι ευγνώμονες. Έχασαν τον γάμο τους γιατί ξέχασαν να είναι ευγνώμονες. Πόσοι παραπονιούνται για τους συζύγους τους που κάποτε δεν είχαν και τώρα εύχονται να μην είχαν. Ένα αίσθημα ότι δικαιούσαι πράγματα δημιουργεί αλαζονεία.
Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι έκαναν χάρη στον Θεό όταν έρχονται στη εκκλησία, σαν να έπρεπε όλοι οι άγγελοι να υμνούν εσένα επειδή ήρθες στην εκκλησία! Αλαζονεία, νομίζεις ότι είσαι σημαντικός, ενώ μπορούσες να παίξεις γκολφ με τους συναδέλφους της δουλειάς που ο Κύριος σου έδωσε, η να πλύνεις το αμάξι που ο Θεός σου έδωσε. Αλαζονεία. Οι άνθρωποι ερωτεύονται πιο πολύ τα πράγματα που ο Θεός τους χάρισε, παρά τον ίδιο τον Θεό που τους τα έδωσε όλα. Μιλάω για ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν δικαιώματα στα πράγματα που μπορούν τελικά να τα χάσουν όλα με μια διαταγή Του, μιλάω γι αυτούς που έχουν ξεχάσει την αγαθοσύνη Του και ξέχασαν να είναι ευγνώμονες και έγιναν αλαζόνες. Ένα από τα προβλήματα του Σαούλ ήταν ότι ήταν πλεονέκτης. Και τα βλέπεις στο ύφος του, δίνει στον Θεό αυτό που δεν θέλει ο ίδιος. Κατάστρεψε ότι δεν είχε αξία, τα χωλά πρόβατα, αλλά τα καλά θα τα κρατήσω, θα κρατήσω και τον Αγάγ.
Τώρα νομίζει ότι είναι σε θέση να κάνει ότι θέλει.
Τώρα που απέκτησες σύζυγο και παιδιά νομίζεις ότι μπορείς να συμπεριφέρεσαι όπως θέλεις, είσαι μέσα στην αλαζονεία. Ο Θεός σε ευλόγησε όταν ήσουν μικρός στα ίδια τα μάτια σου, όχι επειδή δεν μπορούσε να καλέσει κάποιον άλλον στην θέση σου, όχι επειδή είχες ικανότητες. Ο Θεός λέει σε είδα και άκουσα όταν Μου είπες Κύριε δεν αξίζω να γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους, και Μου ανέφερες το μαύρο παρελθόν σου και συνέχεια Μου πρόσφερες τις ευχαριστίες σου. Και τώρα η αλαζονεία σου έφερε την κατάρα στη ζωή σου.
Τι κάνεις? σε οδηγεί στην αυτοκτονία????????
Ίσως μια αλλαγή στο ύφος σου μπορεί να αλλάξει την ύψωση του εαυτού σου!!! Ένα κουμπί μπορεί να ζεσταίνει αυτή την τεράστια αίθουσα. Απορώ πως μπορούσε όλη ζωή σου να αλλάξει εφόσον κτυπάς το σωστό κουμπί.
3ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η Γραφή λέει ότι το πείσμα είναι όπως το πνεύμα της μαγείας. Το πείσμα και η επαναστατικότητα είναι μια κραυγαλέα, ανοικτή, συνειδητή, σκόπιμη πράξη ασέβειας για τον Θεό.
Δεν είναι ένα λάθος κάτι που ξέχασες να κάνεις που σου είπε ο Κύριος, αλλά μια φανερή αποστασία.
Πήγα στην απέναντι κατεύθυνση με την δική μου βουλή. Θα εκπλαγείς να δεις πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την δύναμη του Θεού , την εξουσία τους για να χειρίζονται καταστάσεις όπως αυτοί θέλουν. Αυτός είναι ο σύνδεσμος με την μαγεία το να χειρίζεσαι τα πράγματα όπως θέλεις για να επιτυχαίνεις αυτό που επιθυμείς.
Κάθε φορά που προσπαθείς να επιβληθείς το θέλω σου πάνω σε ανθρώπους για να τους κάνεις να πράττουν αυτό που εσύ θέλεις, τότε είσαι ένας μάγος. Υπάρχουν γονείς που θέλουν να ζήσουν την ζωή τους μέσα από τα παιδιά τους, που ελέγχουν όλη την ζωή τους. Όποιος προσπαθεί να σε μετακινήσει από το σχέδιο του Κυρίου, είναι ένας μάγος και ας φαίνεται καλός, και ας κηρύττει πολλά εδάφια και ας είναι δεμένος μαζί σου μέσα από οποιανδήποτε σχέση, είναι ένας μάγος!!!
Βλέπουμε ότι πάει ο Σαούλ στην μάγισσα γιατί είναι σε επαναστατικότητα και έχει το πνεύμα της μαγείας!!!! Αυτό που μπορώ να πω μετά από 30 χρόνια διακονίας, ο ένας μάγος πάντα βρίσκει τον άλλο μάγο στην εκκλησία, πάντα είναι φίλοι μεταξύ τους.
Ο Σαούλ νομίζει ότι μπορεί να ανατρέψει το σχέδιο του Θεού για τον Αγάγ, είναι ένας μάγος.
Η επαναστατικότητα του Σαούλ τον έκανε να αυτοκτονήσει. Υπάρχει κάτι στην καρδιά σου από επαναστατικότητα και πείσμα που θα είναι η μάχαιρα που σε σκοτώνει????????
4ο Η ΑΡΝΗΣΗ
Αυτό που με εκπλήττει πέρα ως πέρα είναι η άρνηση πως ο Σαούλ αρνείται τα πάντα.
Αρνείται ότι ανυπάκουε τον Θεό από την αρχή, αρνείται ότι έφταιξε. Αυτό δείχνει ότι ήταν κακός αρχηγός, γιατί ένας καλός αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη του. Όταν έχεις προσλάβει ένα υπάλληλο και δεν είναι σωστός στην δουλειά, λαβε τις ευθύνες σου για τα λάθη του, διώξε και αντικατέστησε αυτόν και προχώρα, μη ρίχνεις τις ευθύνες για τα λάθη σου κάπου αλλού. Συνεχίζεις να παραπονιέσαι για όλους, και όλοι φταίνε, έκτος ο εαυτός σου, λέγοντας είμαι έτσι γιατί η μαμά μου δεν ήταν σωστή, είμαι έτσι γιατί ο πατέρας μου δεν ήταν καλός, είμαι έτσι γιατί την/τον παντρεύτηκα και δεν ήταν καλός/καλή, είμαι έτσι γιατί ο αδελφός, η αδελφή, ο τάδε και τάδε μου έκαναν αυτό και αυτό.. Ζεις σ’ ένα πνεύμα άρνησης. Είναι μια ένδειξη πως ποτέ δεν θα είσαι ένας μεγάλος ηγέτης, γιατί αυτός αναλαμβάνει τις ευθύνες για τα λάθη του και ελέγχει τον προορισμό του και μπορεί να γυρίσει, διότι θα λέει εφόσον έπεσα μπορώ να ξανασηκωθώ, έπεσα με το αμάξι μου σε χαντάκι, αλλά μπορώ να το ξαναβγάλω γιατί έχω ακόμα τα χέρια μου στο τιμόνι! Αλλά όχι ο Σαούλ, αυτός ήταν αρνητικός και όταν ο Σαμουήλ τον πίεζε, ξέρεις τι λέει «ο λαός το έκανε». Ένας από τους τρόπους που μπορείς να δεις αυτό το αρνητικό πνεύμα είναι όταν παρατηρείς αυτό το πνεύμα της κατηγορίας. Πάντα φταίει κάποιος άλλος για την κατάσταση σου.
«Εσύ φταις ότι έχασα την δουλεία με την μουρμούρα σου, χωρίς αυτήν θα ήμουν πιο σωστός στη δουλεία, ήμουν θυμωμένος μαζί σου και όταν φώναξα στον προϊστάμενο μου εσύ ήσουν η αιτία.» Είσαι σε άρνηση και ποτέ δεν θα αλλάξεις εάν δεν παίρνεις τις ευθύνες για τα λάθη πάνω σου. Ο Σαούλ λέει ότι έφταιγε ο λαός, πώς όμως μπορούσε να ήταν το λάθος του λαού αφού ο Θεός έδωσε τις διαταγές σ’ εκείνον και όχι στον λαό. Αυτός ήταν αρχηγός, αυτός είχε την τελευταία λέξη και αυτόν θα έκρινε ο Κύριος, αλλά πάντα κατηγορούσε τους άλλους. Είναι επικίνδυνο να δουλεύεις με τέτοιους ανθρώπους γιατί όταν έρχονται σε αδιέξοδο αμέσως κατηγορούν τους άλλους, αναφέροντας τα ονόματα τους, φταίει η Μαρία, η Σούζι, ο Μποπ, ο Φρεντ, αλλά ήταν ο Σαούλ!
Είναι το πνεύμα του Σαούλ.
Κάποιος από σας έχει ένα συνάδελφο με αυτό το πνεύμα, άλλοι είναι παντρεμένοι με ένα τέτοιο σύζυγο, άλλοι μεγαλώνουν τέτοια παιδιά στο σπίτι τους.
Γιατί τους αφήνεις ελεύθερους ενώ έπραξαν φόνο κατηγορώντας όλους τους άλλους, και ποτέ δεν τους έχεις διδάξει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
Είναι σε πλήρης άρνηση. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει είναι να ομολογήσει ότι έφταιγε, να πει «έφταιξα, τα έκανα θάλασσα» Αλλά επειδή είναι σε βαθιά άρνηση ποτέ δεν αντιμετώπισε τον εαυτό του με τα δικά του λάθη. Ψεύδεται στον εαυτό του. Και αφού μπορείς να ψεύδεσαι στον εαυτό σου, ξέρω ότι θα μου πεις ψέματα. Ο ναι είναι χρισμένος και προικισμένος είναι καλεσμένος από τον Θεό, ζει όμως στην άρνηση, και επειδή είσαι όλα αυτά δεν σημαίνει όμως ότι είσαι τέλειος! Μπορείς να έχεις τόσα χαρίσματα, να ξέρεις να παίζεις καλά τα όργανα και πάλι να είσαι ένας ψεύτης. Θα σου δοθούν θέσεις εξ αιτίας των χαρισμάτων, που όμως ο αδύναμος χαρακτήρας σου δεν μπορεί να σε κρατήσει. Αντίθετα ο κακός σου χαρακτήρας θα καταστρέψει την θέση που σε έφερε το χάρισμα.
Έχω δει πολλούς με χαρίσματα που τους δόθηκαν θέσεις, αλλά ο χαρακτήρας τους ήταν πολύ αδύναμος για να μείνουν στην θέση. Θέλω να καταλάβεις την διάφορα μεταξύ ήθη και χαρακτήρα. Μπορείς να είσαι ηθικός και πάλι να μη έχεις καλό χαρακτήρα. Δεν καπνίζεις, δεν εξαπατάς, αλλά όταν μιλάμε για τον χαρακτήρα αυτό αφορά πιο βαθιά πράγματα, το σύστημα της εκτιμήσεις σου, η ακεραιότητα σου, πράγματα που δεν θα πεις για ανθρώπους, πώς διαχειρίζεσαι διαμάχες σε κρίσιμα θέματα. Μπορείς να μη πορνεύεις αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ένας καλός συνάδελφος . Έχω δει ``άγιους’ ανθρώπους με μίσος, ανθρώπους που δεν πίνουν η καπνίζουν, αλλά δεν θα σε βοηθήσουν ποτέ. Έχεις πρόβλημα και είσαι σε άρνηση. Γι ΄ αυτό η εκκλησία για πολλούς δεν κάνει, γιατί είναι σε άρνηση. Νομίζουν ότι δεν χρειάζονται τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι τώρα εδώ και ακούν το μήνυμα αυτό και μένουν στην άρνηση. Νομίζεις ότι δεν χρειάζεσαι αυτό το μήνυμα, αλλά σου λέω ότι αυτό χρειάζεσαι περισσότερο από το ρούχα που φόρεσες για να έρθεις στην εκκλησία. Είσαι απασχολημένος επειδή βρίσκεσαι στην άρνηση και νομίζεις ότι αυτό το μήνυμα είναι για το διπλανό σου, για τον σύζυγο σου, για τους άλλους και όχι για σένα, ενώ ο Θεός μιλάει σε σένα που ζεις την ζωή σου σε πλήρης άρνηση!!!! Αμαρτωλοί και στην άρνηση, γεμάτος μίσος και στην άρνηση, κακός χαρακτήρας και στην άρνηση. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Σαούλ ήταν ότι ποτέ δεν αντιμετώπιζε τα σφάλματα του. Ποτέ δεν θα γίνεις καλύτερος μέχρι που κοιτάζεις τον εαυτό σου κατάμουτρα και λες «έφταιξα, έσφαλα, εγώ είμαι λάθος και εγώ θα αλλάξω»
Ο Σαούλ είχε την όψη ενός μεγάλου βασιλιά, αλλά ο Κύριος βλέπει την καρδιά. Αυτό που δεν τον κράτησε στη θέση αυτή ήταν η καρδιά του. Ο Θεός τον αντικατέστησε με τον Δαβίδ που ηθικά ήταν χειρότερος από τον Σαούλ, ο Δαβίδ ήταν χάλια, τα παιδία του ήταν χάλια, τα εγγόνια του, υπήρχε κατάρα στο σπίτι του, είχε κοιμηθεί με τόσες γυναίκες, που όταν πέθαινε του έβαλαν μια νέα κοπέλα στο κρεβάτι και επειδή δεν την άγγιξε κατάλαβαν ότι πέθανε.
¨Έτσι δοκίμασαν εάν ζούσε, ο Δαβίδ ήταν χάλια…. Και όμως για αυτόν τον άνθρωπο, που ήταν δολοφόνος, δεν σκότωσε τον εχθρό του αλλά τον φίλο του που ήταν πιστός στον Δαβίδ, τον σκότωσε για μια γυναίκα, την γυναίκα του Ουρία και ο Θεός λέει ότι ήταν καλύτερος από τον Σαούλ άνθρωπος της καρδιάς Του. Ξέρεις γιατί? Ο Σαούλ δεν είχε βρώμικη ζωή αλλά είχε βρώμικο πνεύμα, ήταν βρώμικος στην καρδιά. Ήταν ένας φθαρμένος πλεονέκτης, παθιασμένος εγωιστής. Γι ‘ αυτό γάμοι διαλύονται γιατί βλέπουμε το εξωτερικό, όλοι παίρνουμε τα προϊόντα βάση του περιτυλίγματος.
Είναι σαν να βάζεις κακό απορρυπαντικό σε μια όμορφη κούτα, αλλά η κούτα δεν πλένει τα ρούχα!!! Η διαφήμιση είναι καλύτερα από την πραγματικότητα. Αυτός ήταν ο Σαούλ, ένας τιποτένιος.
5ο Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ
Αυτό ξεχώρισε τον Σαούλ από τον Δαβίδ. Ο Σαούλ δεν ήθελε να μετανοήσει, δεν μπορούσε γιατί ήταν μέσα στην άρνηση. Άνθρωποι είναι στην άρνηση γιατί δεν παίρνουν ποτέ τις ευθύνες για τα λάθη τους . Ένα πράγμα έκανε τον Δαβίδ να είναι καλύτερος από τον Σαούλ : η μετάνοια του. «ελέησε με Κύριε, από την αμαρτία μου καθάρισε με, χτίσε μέσα μου μια καθαρή καρδιά Θεέ» ναι ο Δαβίδ ήξερε να μετανοεί. Συνέχεια μετανοούσε για τα λάθη του και ο Θεός λέει τον Δαβίδ θα τον χρησιμοποιήσω και θα εξολοθρεύσω τον Σαούλ γιατί ο Δαβίδ λάμβανε το δώρο του Θεού που είναι η μετάνοια συνέχεια, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σαούλ απλώς δεν έλεγε συγγνώμη, συγχώρεσε με, έφταιξα, καθάρισε και ελευθέρωσε με. Αλλά ο Σαούλ δεν μετανόησε ούτε στα πρόθυρα της εξολόθρευσης του. Η μετάνοια είναι δώρο από τον Θεό, είναι η ευκαιρία να αλλάξεις. Όταν ο Θεός αρχίζει να σε καταδικάζει για κάτι, αυτό είναι μια ευκαιρία να αλλάξεις. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ούτε καν πια κατακρίνονται μέσα στην συνείδηση τους, δεν τους νοιάζει καθόλου πια. Δεν ακούν το μήνυμα γιατί είναι ‘ήδη αποφασισμένοι να μη δεχτούν τίποτα. Να ξέρεις ότι το δάκρυ της μετάνοιας που κυλάει είναι δώρο Θεού, το κεφάλι που σκύβει είναι δώρο Θεού. Όταν ο Θεός σε κατακρίνει πρέπει να τρέχεις στο θυσιαστήριο, να τρέχεις στην αγκαλιά Του. Το πρόβλημα του Σαούλ ήταν ότι δεν ήθελε να μετανοήσει. Ενώ ο Δαβίδ κάθε φορά μετανόησε από τα λάθη του και γινόταν καλύτερος γιατί η μετάνοια σημαίνει αλλαγή νου. Πρέπει να υπάρχει η στιγμή στη ζωή σου που λες βαρέθηκα πια να κάνω τα πράγματα όπως τα θέλω εγώ, βαρέθηκα να τα κάνω θάλασσα συνέχεια. Εάν δεν κρατάς πουθενά στην δουλειά που σου έδωσε ο Θεός, λοιπόν κάπου φταις εσύ, δεν φταίνε όλοι η άλλοι. Αλλά επειδή είσαι στην άρνηση δεν μετανοείς και επειδή δεν μετανοείς χάνεις την Βασιλεία Όταν έφευγε ο Σαμουήλ από τον Σαούλ σκίστηκε ένα κομμάτι από το κράσπεδο του ιματίου του προφήτη και του λέει έτσι θα σκιστεί η βασιλεία από σου. Είναι φοβερό να σκίσουν την βασιλεία από σένα. Όπως ένα πουλί που πέφτει από την φωλιά και πεθαίνει στην πτώση. Είσαι ανόητος να χάνεις κάτι που ο Θεός σου έδωσε γιατί επιμένεις στο πείσμα σου για να μην αλλάξεις, είναι τραγικό αυτό. Ελπίζω να ακούσεις καλά την φωνή μου ώστε να αρχίζεις να σκέπτεσαι μήπως αυτό που σου έδωσε ο Θεός είναι τόσο πολύτιμο ώστε να μη θέλεις να το δώσεις στον εχθρό σου. Μη καταφρονείς το δώρο της συντριβής, της μετάνοιας. Αλλά ο Σαούλ δεν μπορούσε να μετανοήσει λόγω του εγωισμό του.
6ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ
Ο Σαμουήλ είπε στον Σαούλ ότι η Βασιλεία ξεσχίστηκε από αυτόν, χάνεις την εργασία σου, χάνεις την θέση που σου έδωσε ο Θεός, χάνεις το καθεστώς σου. Για σένα μπορεί να σημαίνει ότι χάνεις το γάμο σου, μια σχέση, ο Σαούλ τα χάνει όλα. Και στην ουσία δεν τον ένοιαξε καθόλου, είναι τόσο εγωιστής, αυτό που τον ένοιαξε ήταν οι άνθρωποι να μη ξέρουν ότι τα έχασε. Και λέει στον Σαμουήλ ξέρω ότι έχασα το χρίσμα μου, και ξέρω ότι η βασιλεία μου ξεσχίστηκε από μένα και ξέρω ότι έχασα την θέση μου και ξέρω ότι ο Κύριος δεν είναι πια μαζί μου αλλά για τον λαό παρακαλώ περπάτα μαζί μου και προσποίησε ότι ο Θεός είναι μαζί μου σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!!!!! Έλα και περπάτα μαζί μου σαν να είμαι ευλογημένος. Γιατί όταν βλέπει ο λαός ότι είσαι μαζί μου αυτοί θα σκεφτούν ότι είμαι ακόμα ευλογημένος.. Αυτό είναι εγωισμός, όταν την εικόνα του εαυτού σου είναι πιο σπουδαίο από την πραγματικότητα. Όταν όλα γύρω σου είναι για την εικόνα σου και κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις την καλή εικόνα. Δεν θέλεις το Άγιο Πνεύμα, δεν θέλεις το χρίσμα Του, θέλεις απλώς να είσαι σε θέση να κάνεις τους άλλους να πιστεύουν ότι είσαι χρισμένος. Δεν θέλεις να είσαι ένας πιστός αλλά απλώς να μπεις στην κλίκα και να μιλάς το λεξιλόγιο τους και ότι κάνεις έχει κίνητρο εγωισμού. Έβαλες τον εαυτό σου στον θρόνο έρχεσαι στην εκκλησία και μέσα σου λες δεν θα μετανοήσω, δεν θα λατρεύω απλά θα προσποιηθώ ώστε οι άνθρωποι θα ξέρουν ότι πηγαίνω ακόμα στην εκκλησία…. Τεχνικά είμαι ένας χριστιανός, δεν θα σηκωθώ νωρίς από το κρεβάτι, δεν με ενδιαφέρει αν χάσω την λατρεία, την προσευχή, δεν με ενδιαφέρει αληθινά να ευλογήσω τον Θεό απλά μπαίνω στα ίδια και τα ίδια. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μπορούσα να είχα μια αληθινή εμπειρία με τον Θεό, θέλω απλώς να πω ότι πήγα στην εκκλησία για να μη χάσω τα ‘δικαιώματα’ μου. Εγωισμός αυτή η εικόνα υπάρχει σε πολλές εκκλησίες. Έχουμε αντικαταστήσει την σχέση με τον Θεό με θρησκεία. Δεν μας νοιάζει ότι δεν είμαστε σε σχέση με τον Κύριο και βάζουμε μάσκες: δόξα στον Κύριο, τι κάνεις? Έχεις την Γραφή μαζί σου, το αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο και μερικοί έχουν και ακόμα τα λαδάκι μαζί τους… Η αλήθεια όμως των πραγμάτων είναι ότι ο Θεός σου είπε κατ’ ιδίαν άλλα πράγματα για τον εαυτό σου και αντί να φτιάχνεις την σχέση σου μαζί Του λες αχ περπάτα μαζί μου και προσποίησε ότι τα βρήκαμε μεταξύ μας, να προσποιηθείς ότι προσεύχεσαι. Στην πραγματικότητα δεν προσευχήθηκες καθόλου αυτή την εβδομάδα, να προσποιηθείς ότι είσαι ένας λάτρης του Κυρίου που σηκώνεις τα χέρια σου ενώ την ώρα εκείνη σκέπτεσαι τελείως άλλα πράγματα. Γιατί το κάνεις αυτό? Επειδή η εικόνα σου είναι πιο σπουδαίο για σένα από την πραγματικότητα. Μερικοί παίρνουν θεραπείες και ευλογίες αλλά ποτέ δεν αλλάζουν γιατί το μόνο που θέλουν είναι μια αντίληψη του Θεού και όχι την σχέση μαζί Του. Αυτό σκότωσε τον Σαούλ, όχι οι τοξότες του εχθρού, γιατί ο Θεός σου έχει δώσει την ασπίδα της πίστεως για τα βέλη αυτά. Σου έδωσε την περικεφαλαία της σωτηρίας, το θώρακα της δικαιοσύνης, τα υποδήματα της ειρήνης του ευαγγελίου, όλη την πανοπλία και επίσης λέει ότι κανένα όπλο εναντίον σου θα ευοδωθεί κάθε γλώσσα που θα υψωθεί εναντίον σου ο Θεός θα κρίνει, όλα αυτά δεν σκότωσαν τον Σαούλ.
Ο Σαούλ πέθανε γιατί ΕΠΑΙΖΕ εκκλησία…..
Καμία στιγμή μέσα στην συζήτηση του Σαμουήλ με τον Σαούλ του είπε ο προφήτης
«εσύ θα πεθάνεις» Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί ήταν ότι έπρεπε να αφήσει την θέση. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να πει εντάξει έφταιξα θα αφήσω την θέση και προσχωρώ με την ζωή μου, θα έπρεπε να είχε ζήση την ζωή πλήρης ημερών. Θα μπορούσε να είχε δώσει την θέση του σε ένα από τους υιούς του. Αλλά ο εγωισμός του δεν τον άφησε. Και έτσι άρχισε να κατρακυλήσει στη τιποτένια, τιποτένια. Ο Σαούλ κατάληξε να πεθαίνει στο πεδίο της μάχης παίζοντας τον βασιλιά που ήξερε ότι δεν ήταν γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να παραδώσει την θέση.
Ο Σαούλ δεν μπόρεσε να παραμείνει βασιλιάς γιατί νοιαζόταν πιο πολύ για τη θέση παρά για την παρουσία του Θεού. 20 χρόνια η κιβωτός ήταν στην Κιριάθ-ιαρείμ και ποτέ δεν έκανε τίποτα να την πάρει πίσω, δεν τον ένοιαξε την παρουσία του Θεού καθόλου., ήθελε απλώς την θέση. Υπάρχουν πιστοί που έρχονται για την λατρεία όχι για να λατρεύσουν τον Κύριο απλώς τους αρέσει η ατμόσφαιρα, τους αρέσει η μουσική, αλλά δεν θέλουν να λατρεύουν, δεν τους νοιάζει για μια βαθιά σχέση αγάπης και εμπειρίας με τον Θεό, όχι. Όχι. Θέλουν απλώς να ακούσουν θεϊκά λόγια και να έχουν λίγη αλήθεια, αρκετή γνώση για να χειρίζονται τα πράγματα κατά του χεριού τους, να ζήσουν χωρίς καμία σχέση με τον Θεό.
7ο ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
Ο Σαούλ κατάληξε σε καταστάσεις που έπρεπε να δώσει μάχες που δεν ήταν δικές του. Να έχουν σκοτωθεί άνθρωποι που δεν έπρεπε να είχαν πεθάνει. Και τελικά καταλήγει να αυτοκτονήσει, γιατί δεν ήθελε να σκοτώσει τον Αγάγ. Δεν σκότωσε τον Αγάγ αλλά κατέληξε να αυτοκτονήσει. Θέλω να ξέρεις: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ.
Οτιδήποτε πράγμα που εσύ δεν σκοτώνεις που σε διέταξε ο Θεός, εάν το αφήσεις να ζήσει θα σκοτώσει εσένα. Βρήκαν τον χρισμένο βασιλιά του Ισραήλ πάνω στην μάχαιρα του πεθαμένος, πήραν τα ρούχα του, πήραν την περικεφαλαία του και τον είχαν αποκεφαλίσει!! Ο χρισμένος άνθρωπος του Θεού πέθανε σαν ένας σκύλος γιατί δεν ήθελε να αλλάξει. Αυτό μου θυμίζει τον ‘Αβελ & τον Καιν. Ο Αβελ πρόσφερε αρνιά ως θυσία, ο Καιν πρόσφερε καρπούς της γης, ο Καιν που δεν ήθελε να σκοτώσει ένα ζώο κατέληξε να σκοτώσει τον Άβελ, τον ίδιο του τον αδελφό.
Εάν δεν σκοτώνεις αυτό το πράγμα που σου ζήτησε ο Κύριος ,θα καταλήξεις να σκοτώνεις κάτι χειρότερο. Εάν ήμουν εγώ ο εχθρός θα προσπαθούσα να σε εμποδίζω από το να έρχεσαι στην εκκλησία και εάν δεν το καταφέρνω θα προσπαθούσα να σε εμποδίζω από το να ακούσεις και από το να σκέφτεσαι, και εάν αυτό δεν το καταφέρνω θα σου ψιθύριζα ότι αυτό το μήνυμα είναι για κάποιον άλλον. Θα σου επέτρεψα να πιστεύεις ότι η ζωή σου είναι μια χαρά και θα ησυχάσεις την συνείδηση σου λέγοντας «τουλάχιστον πηγαίνω στην εκκλησία» Εάν ήμουν εγώ ο εχθρός θα άφηνα τους Αγάγ σου να επιζήσουν και να σκοτώσεις έτσι τον εαυτό σου.
Αλλά εάν ήμουν ο Κύριος θα επέτρεψα αυτό το κήρυγμα να διατρυπήσει την ακοή σου και θα έστελνα το Πνεύμα Μου να σε χρίσει μέχρι που λαμβάνω την προσοχή σου, θα σου έδειχνα την πραγματικότητα και θα σου έλεγα αυτό το μήνυμα είναι για σένα!!! Αυτό συμβαίνει στη ζωή σου και θα σου έκανα να αισθανθείς άβολα μέχρι κάτι μέσα σου θα έσπαγε και θα λύγιζε και θα ταπείνωνε ενώπιων Μου. Και θα μου έλεγε Κύριε Κύριε σε μένα μιλάς, σε μένα μιλάς και πριν αυτό το πράγμα χειροτερεύει , Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑΙ, ΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ. Έφτασα έως εδώ και δεν θέλω να χάσω την βασιλεία μου και να πεθάνω στην ίδια μου την μάχαιρα!!!!! Μετά από όσα πέρασα πρέπει να ξανασηκωθώ! Πρέπει, πρέπει!!!!
Η ΧΑΡΗ, Η ΧΑΡΗ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!!!
Πριν έρθω εδώ άκουγα τα νέα για ένα σπίτι που καιγόταν. Εκεί μέσα βρισκόταν 2 γυναίκες στο ίδιο δωμάτιο. Μια ξέφυγε η άλλη πέθανε. Και οι δυο μπορούσαν να πηδήξουν από το παράθυρο για να ξεφύγουν την φωτιά. Μόνο μία ήταν πρόθυμη να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο μπροστά της, πάρα να αφήσει τη φωτιά να την σκοτώσει.
Η γυναίκα που δεν ήθελε να πηδήξει, πέθανε στην φωτιά, αλλά η άλλη σώθηκε όχι επειδή ήταν καλύτερη από την άλλη , αλλά μόνο επειδή πήδηξε από το παράθυρο.
Κάποιος σήμερα πρέπει να πηδήξει. Αυτή που πήδηξε μάλλον έσπασε κανένα κόκαλο
Μάλλον έχει μώλωπες και είναι πρησμένη και σίγουρα πονάει, αλλά ξέρεις κάτι αυτή ΖΕΙ, ΑΥΤΗ ΖΕΙ!!!!!!!!!!!!!
ΚΗΡΥΓΜΑ TD JAKES

Μας ενδιαφέρει η αποψή σας για το θέμα αυτό και θα θέλαμε να μας αφήσετε το δικό σας σχόλιο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο.
Ευχαριστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη