Blogger Widgets




29 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΣΟ ΑΞΙΖΩ?


Σαν άνθρωποι πολλές φορές έχουμε θέμα με την αυτοπεποίθηση μας. Αναρωτιόμαστε «Άραγε, αξίζω;». Ειδικά όταν κάποιος ή κάτι μας πληγώσει, μας μειώσει ή κάνουμε κάποιο τρομερό σφάλμα, τότε χάνουμε τελείως την εικόνα του εαυτού μας.
Δεν αξίζουμε το ίδιο για όλους και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε. Άλλη αξία έχουμε για τους γονείς μας, άλλη για τα αδέλφια μας, τους φίλους μας κλπ. Ποιά άποψη μας ενδιαφέρει πιο πολύ;

Θα σου πω για την άποψη που κατά τη γνώμη μου είναι η πιο σημαντική! Αξίζουμε για τον καθένα όχι όσο εμείς καθορίζουμε, αλλά όσο αυτός από μόνος του θα πρόσφερε για εμάς. Οι γονείς, οι φίλοι και όλοι οι υπόλοιποι θα έδιναν κάτι διαφορετικό και ανάλογο της εκτίμησης τους για εμάς. Το ίδιο έκανε και ο Θεός.
Έδωσε για εμάς όσο πίστευε ότι αξίζουμε. Και τι πρόσφερε; Τον μοναδικό του Γιο! Δεν είχε κάτι διαφορετικό να δώσει; Δεν είχε κάτι πιο «φτηνό» που όμως και πάλι θα ήταν πολύ για εμάς; Δεν θα μπορούσε να έχει ένα δεύτερο σχέδιο; Και όμως, διάλεξε μέσα στην απόλυτη γνώση και σοφία Του να προσφέρει τον Υιό Του τον μοναδικό να κατέβει στη γη, να πεθάνει με τρομερό τρόπο και να αναστηθεί, για να μπορέσουμε να συμφιλιωθούμε μαζί Του και αποκτήσουμε αιώνια ζωή!
Τελικά, αξίζεις πολύ περισσότερο από ό,τι θα μπορούσες να φανταστείς!
Γιώργος Χατζούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη