Blogger Widgets




11 Αυγούστου 2010

Πως δέχομαι συγχώρεση απ’ τον θεό;

Στις Πρ. Αποστόλων 13:38 αναφέρεται, "Mάθετε, λοιπόν, άντρες αδελφοί, ότι μέσω αυτού αναγγέλλεται σε σας συγχώρηση αμαρτιών".

Ποια είναι η συγχώρεση και γιατί την χρειάζομαι;

Η λέξη "συγχώρεση" σημαίνει να σβήσω το κακό παρελθόν, να διαγράψω τη χρέωση και να επανορθώσω τη σχέση. Η συγχώρεση δεν δωρίζεται επειδή κάποιος το αξίζει. Είναι πράξη αγάπης, ελέους και χάρης. Είναι απόφαση να μην έχεις κάτι εναντίον άλλου ατόμου, ανεξάρτητα τι σου έκανε.

Η Βίβλος λέει ότι όλοι χρειαζόμαστε συγχώρεση του Θεού. Όλοι μας υποπέσαμε στην αμαρτία. Ο Εκκλησιαστής 7:20 διακηρύσσει "Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος δίκαιος επί της γης, όστις πράττη το καλόν και να μη αμαρτάνει". Στον A' Ιωάννου 1:8 αναφέρεται "Aν πούμε πως δεν έχουμε αμαρτία, τότε αυταπατώμαστε και από μέσα μας λείπει η αλήθεια". Κάθε αμαρτία είναι έν τέλει επανάσταση κατά τον Θεό (Ψαλμός 51:4). Το αποτέλεσμα είναι ότι απεγνωσμένα χρειαζόμαστε την συγχώρεση. Αν οι αμαρτίες μας δεν συγχωρεθούν θα ζήσουμε αιώνια υποφέροντας από τα αποτελέσματα των αμαρτιών μας (Ματθαίος 25:46, Ιωάννης 3:36).

Συγχώρεση – πώς να την έχω;

Ο Θεός είναι αγάπη και ελεήμων – ανυπομονεί να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας! Το χωρίο B.Πέτρου 3:9 μας λέει, "… μα δείχνει μακροθυμία σε εμάς, επειδή δε θέλει να χαθούν μερικοί, αλλά όλοι να έρθουν σε μετάνοια". Ο Θεός ποθεί να συγχωρήσει και προνοεί για την συγχώρεσή μας.

Μόνη δίκαιη αμοιβή για τις αμαρτίες μας είναι ο θάνατος. Το χωρίο Ρωμαίους 6:23 αναφέρει "Γιατί, πράγματι, ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος". Εξαιτίας των αμαρτιών μας κερδίσαμε τον αιώνιο θάνατο. Ο Θεός (Ιησούς Χριστός), στο τέλειο σχέδιο του, έγινε άνθρωπος (Ιωάννης 1:14). Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, λαμβάνοντας την τιμωρία που εμείς αξίζαμε - το θάνατο. Η Επιστολή Β' Κορινθίους 5:21 μας διδάσκει "Aφού για αυτό ακριβώς, εκείνον που δε γνώρισε αμαρτία, τον έκανε αμαρτία για χάρη μας, με σκοπό να γίνουμε εμείς καρπός της δικαιοσύνης του Θεού χάρη σε αυτόν". Ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό, λαμβάνοντας την τιμωρία που εμείς αξίζαμε!΄Ως Θεός, ο θάνατος του Χριστού εξασφάλισε την συγχώρεση των αμαρτιών για ολόκληρο κόσμο. Στο χωρίο A' Ιωάννου 2:2 αναφέρεται, "Αυτός είναι το μέσο εξιλέωσης των αμαρτιών μας. Kι όχι μόνο των δικών μας, αλλά και όλου του κόσμου". Ο Ιησούς αναστήθηκε εκ νεκρών διακηρύσσοντας την νίκη επί της αμαρτίας και επί του θανάτου (Α' Κορινθίους 15:1-28).

Θέλεις οι αμαρτίες σου να συγχωρεθούν; Έχεις τύψεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις ; Η συγχώρεση των αμαρτιών σου είναι δυνατή αν πιστέψεις ότι ο Ιησούς Χρηστός είναι ο Σωτήρας σου. Στο χωρίο Εφεσίους 1:7 αναφέρεται, "Xάρη σε αυτόν έχουμε την απολύτρωση δια του αίματός του, τη συγχώρηση, δηλαδή, των αμαρτιών μας, σύμφωνα με τον πλούτο της χάρης του". Ο Ιησούς πλήρωσε το χρέος για να μπορέσει να γίνει εφικτή η συγχώρεση. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παρακαλέσεις τον Θεό να σε συγχωρήσει διά του Ιησού Χρηστού, πιστεύοντας ότι ο Ιησούς πέθανε για να πληρώσει για την συγχώρεσή σου - και αυτός θα σε συγχωρήσει! Στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο υπάρχει το θαυμάσιο μήνυμα "Γιατί ο Θεός αγάπησε με μια τέτοια αγάπη τον κόσμο, ώστε πρόσφερε τοω Υιο του το Mονογενή, για να μη χαθεί ο καθένας που πιστεύει σε Αυτόν αλλά να έχει ζωή αιώνια. Διότι τον Υιο του ο Θεός δεν τον έστειλε στον κόσμο για να καταδικάσει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος μέσω αυτού" (Ιωάννης 3:16).

Συγχώρεση-είναι πράγματι τόσο εύκολο;

Ναι, είναι πράγματι τόσο εύκολο! Δεν μπορείς να κατακτήσεις την συγχώρεση του Θεού. Δεν μπορείς να πληρώσεις για την συγχώρεσή σου από τον Θεό. Μπορείς μόνο να την δεχτείς, με την πίστη, διά της χάριτος και του ελέους του Θεού.

πηγη. newlife

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Πήγαινε!

Eπέστρεψε στο Χριστό

Φυλαχτείτε από ένα σοβαρό σύνδρομο....

Που είναι οι άνδρες?

Τρέξε για τη ζωή σου!

Ξύπνα εκκλησία!

Προσευχηθείτε για τη δύναμη του Θεού

Υπάρχει Ένας Άλλος Κόσμος

Zώντας την αγάπη