Απόδειξη μέσω του Ηλεκτρονικού υπολογιστή ότι ο Θεός είναι ο συγγραφέας της Αγίας Γραφής.
Εισαγωγή
Α' Κορ. 1/α:18-20 «Ό λόγος γαρ ο του σταυρού τοις μεν άπολλυμένοις μωρία εστίν, τοίς δε σωζόμενο τις ήμιν δύναμίς ·Θεού εστίν. 19 γέγραπται γαρ, 'Άπολώ την σοφίαν των σοφών, και την σύνεση/ των συνετών αθετήσω. 20 που σοφός; που γραμματεύς; που συζητητής του αιώνος τούτου; ουχί έμωρανεν ο Θεος την · σοφίαν του κόσμου;»
Αυτή είναι η τέταρτη εκτύπωση αυτής της εργασίας. και έχουμε τροποποιήσει το περιεχόμενο προσθέτοντας πολύ περισσότερες πληροφορίες από εκείνες που είχαμε επεξεργαστεί στα τελευταία χρόνια. Τώρα θα βρεις τα πρώτα φαινόμενα που είχαν ανακαλυφθεί τα οποία και «οδήγησαν» στην πλήρη ανακάλυψη της θεοπνευστίας της Αγίας Γραφής. Έχουμε επίσης επεξεργαστεί φαινόμενα που δείχνουν ότι ο Θεός διάλεξε τα βιβλία που περιέχονται στην Αγία Γραφή και όχι άνθρωποι όπως πολλοί ισχυρίζονται.
Δίδεται το έργο αυτό στους αγνωστικιστές ή στους αθεϊστές «διανοητικιστές» από πιστούς στον Κύριο Ιησού Χριστό για να δείξουμε..απόλυτα με .τις... «επιστημονικές» μεθόδους απόδειξης ότι τα επιχειρήματα που επιθυμούν να προβάλουν, κατά των πιστών, δεν είναι εναντίον των πιστών, αλλά όπως όντως είναι, ενάντια στο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟ ΘΕΟ. Σχεδιάστηκε ώστε να σταματήσει «επιθέσεις» ενάντια στους πιστούς οι οποίοι βασίζονται στην πίστη και δεν έχουν τη «διανοητική» ικανότητα να συζητήσουν θέματα με διανοούμενους οι οποίοι συζητούν έχοντας σαν προϋπόθεση το ότι δεν υπάρχει ο Θεός.
Έχουμε στείλει αντίτυπα αυτής της μελέτης σε πάνω από 500 από τα πιο γνωστά κέντρα αγνωστικισμού ή αθεΐας, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων ή κέντρων μάθησης τα οποία διευθύνονται από μη Χριστιανικούς οργανισμούς.
Προβάλλαμε την εξής πρόκληση: «Διαψεύστε αυτήν την μελέτη ή παρουσιάστε κάποιο άλλο κείμενο που γράφτηκε από ανθρώπους σαν συγγραφείς, που θα περιέχει οποιοδήποτε από τα ίδια φαινόμενα!».
Ο μόνος όρος που θέσαμε, είναι ότι τα φαινόμενα ΠΡΕΠΕΙ να προέρχονται από έμφυτους παράγοντες της γλώσσας και όχι να επινοηθούν με μηχανικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας κάποιο φτιαχτό «τύπο», αυτή καθ' αυτή η λέξη «computer» μπορεί να φανεί ότι έχει την τιμή του 666, ο οποίος είναι ο αριθμός του τελικού ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. Όμως, τέτοιες μέθοδοι έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν αυτό το αποτέλεσμα και δεν είναι «έμφυτα» χαρακτηριστικά της Αγγλικής γλώσσας.
Παρ' όλο που έχουμε ανακαλύψει σωρεία από φαινόμενα, θα συγκεντρώσουμε την πρoσοχή μας στον αριθμό ΕΠΤΑ το οποίο σαν αριθμός αποδίδεται -κατά κύριο λόγο στο Θεό.
(δημιούργησε τη γη σε επτά μέρες κ.τ.λ.)
Σ' αυτήν την μελέτη, θα διαβάσεις για στοιχεία και αποδείξεις που φανερώνουν ότι ο Θεός είναι ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ. Χρησιμοποιώντας ταξίδια βασικά φαινόμενα, τα οποία βασίζονται στο γεγονός ότι Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ (Εβρ. 13/ιγ:8) μπορείς να κάνεις συγκρίσεις άλλων γραπτών που υποτίθεται, ότι είναι Γραφές του Θεού.
Στον παρόντα αιώνα, φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί αθεϊστές «διανοητικιστές» τόσο στην κοινωνία των Χριστιανών, όσο και έξω από αυτήν, οι οποίοι δεν παραδέχονται ότι η Αγία Γραφή είναι εμπνευσμένη από το Θεό. Αποχρώσεις, παραχριστιανικές κινήσεις και οκουλτιστικά γκρουπ τα οποία έρχονται σε ύπαρξη καθημερινά, προσπαθούν να στερήσουν από τον Ιησού Χριστό την ανθρώπινη φύση Του ή να υποβιβάσουν το Θεό σε άνθρωπο και στις περισσότερες περιπτώσεις προσπαθούν να μετατρέψουν τη Γραφή σε ΘΕΟ.
Γεν. 1/α:1 Απόδειξη ενός θαύματος μέσω του Η/Υ.
Η Γραφή αρχίζει με την εξής πρόταση:
Γεν. 1/α:1 «Εν αρχή έποίησεν δ Θεός τον ούρανον καί την γήν.» Ο αριθμός των λέξεων στο Εβραϊκό κείμενο (που ήταν και η γλώσσα της Παλαιάς Διαθήκης) είναι επτά.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
- Ζούμε σε εποχή απιστίας, αμφισβήτησης. ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ = ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ
- Όμως ο Λόγος του Θεού είναι απόλυτος. Η απόλυτη αλήθεια!
- Η πίστη μας χρειάζεται σταθερό, απόλυτο θεμέλιο για να αναπαυθεί και να μεγαλουργήσει.
- Εβρ. 11/ια:1 «Εστίν δε πίστις έλπιζομένων ύπόστασις, πραγμάτων έλεγχος ου βλεπομένων» Εβρ. 11/ια:6 «χωρίς δε πίστεως αδύνατον εναρεστησαι, πιστευσαι γαρ δεί τον προσερχόμενον οτι εστίν και τοίς έκζητούσιν αυτόν μισθαποδότης γίνεται.»
- Ο Θεός όρισε σαν μέσο της έκφρασης Του και κοινωνίας Του με εμάς ΤΟ ΛΟΓΟ!
- Ιωάν. 1/α: 1-4 «Εν αρχή ην ό λόγος, και ό λόγος ην προς τον θεόν, και θεός ην ό λόγος. 2 ούτος ην εν αρχή προς τον θεόν. 3 πάντα δι' αύτού έγένετο, και χωρίς αυτού έγένετο ουδέ εν. γέγονεν 4 εν αυτό ζωή ην, και ή ζωή ην το φως των ανθρώπων »
- Το Μόνο βιβλίο που διεκδικεί με τρόπο αδιαφιλονίκητο τη Θεοπνευστία είναι η Αγία Γραφή.
|
Θα δούμε λοιπόν ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ αυτής της Θεοπνευστίας ώστε να εμπιστευτούμε τέλεια και να δεχτούμε ότι η Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού.
- Μετά επάνω σ' αυτή τη βάση είναι που θα εκθέσουμε την άγια πίστη που μας άφησε ο Χριστός οι απόστολοι και οι προφήτες. .......
- Θα δούμε τη χριστιανική πίστη μέσα από τα Θεόπνευστα κείμενα της Αγίας Γραφής.
- Θα σας φανερώσουμε το κλειδί της γνώσης, με το οποίο κανείς μπορεί να εισέλθει στη βασιλεία των ουρανών.
- Λουκ. 11/ια:52 «ουαΐ υμϊν τοϊς νομικοίς, ότι ήρατε την κλείδα της γνώσεως αυτοί ουκ εισήλθατε και τους εισερχόμενους έκωλύσατε.
- Ματθ. 23/κγ:13 «Ούαΐ δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαϊοι ύποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπών ύμεϊς γαρ ουκ είσερχεσθε, ουδέ τους εισερχόμενους άφίετε είσελθείν.»
- Ματθ. 16/ΐς:19 «δώσω σοι τάς κλείδας της βασιλείας των ουρανών, και εάν δήσης επί της γης έσται δεδεμένον εν τοίς ουρανόίς, και εάν λύσης επί της γης έσται λελυμένον εν τοις ουρανοίς»
Η ΕΠΤΑΔΙΚΗ ΔΟΜΗ
Ο αριθμός 7 για παράδειγμα μέσα στη Γραφή αφθονεί = πληρότητα! Ακόμη καθώς διαβάζουμε τη Γραφή βλέπουμε τη δομή του χρόνου που ο Θεός έθεσε στον Ισραήλ να είναι επταδική:
Το Σάββατο = η έβδομη ημέρα της εβδομάδος
7 χρόνια αφθονίας 7 ξηρασίας στην Αίγυπτο τον καιρό του Ιωσήφ.
7 ιερείς στην Ιεριχώ, 7σάλπιγγες, 7 μέρες πολιορκίας και 7 γύρους την 7η μέρα.
κάθε 7 έτη, το 7ο = έτος αναπαύσεως = Σάββατο 7X7= 49 και το 50ο = Σάββατο = Ιωβηλαίο έτος.
Ο Σολομών έχτισε το ναό σε 7 χρόνια, ο Νεεμάν βουτήχτηκε 7 φορές στον Ιορδάνη και θεραπεύτηκε η λέπρα του. στην Αποκάλυψη έχουμε 7 εκκλησίες, 7 λυχνίες, επτά λαμπάδες πυρός, 7 κέρατα στο Αρνίο και 7 οφθαλμούς. 7 άγγελοι σαλπίζουν 7 σάλπιγγες, 7 άγγελοι κρατούν επτά φιάλες με το θυμό του Θεού, 7 βροντές. (7 χιλιετηρίδες) (το θηρίο = 7 κεφάλια, 7 διαδήματα)
Υπάρχει μια τέλεια τάξη στη δόμή του κειμένου! Ο Θεός που το έγραψε είναι Θεός τάξεως.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΙΣ
- Η Γραφή αρχίζει με την εξής πρόταση: Γεν. 1/α:1 « εν αρχή έποίησεν ό Θεός τον ούρανόν και την γήν.» Ο αριθμός των λέξεων στο Εβραϊκό κείμενο (που ήταν και η γλώσσα της Παλαιάς Διαθήκης) είναι επτά
- Οι 7 λέξεις έχουν 28 γράμματα (4X7). Αυτά τα 28 γράμματα διαιρούνται ως εξής:
α. Οι πρώτες τρεις λέξεις (που περιέχουν το υποκείμενο και το κατηγόρημα της πρότασης.
(«Μπερεσίθ μπάρα Ελοχίμ» = Εν αρχή εποίησεν ο θεός), έχει 14 γράμματα (2X7)
β. Οι τελευταίες τέσσερις λέξεις (περιέχουν το αντικείμενο της πρότασης - «Εθ χασαμάγιμ γουεέθ χαάρετς») έχουν επίσης 14 γράμματα (2X7).
γ. Οι τελευταίες 4 λέξεις υποδιαιρούνται ως εξής: η τέταρτη και η πέμπτη λέξη (Εθ χασαμάγιμ),
έχουν 7 γράμματα,
δ. Η 6η και η 7η λέξη που περιέχουν το δεύτερο αντικείμενο (γουεέθ χαάρετσ) έχουν επίσης 7 γράμματα.
Σε σχέση με τη σπουδαιότητα αυτών καθ' αυτών των λέξεων, τα 28 γράμματα διαχωρίζονται ως
εξής: α. Το αριθμητικό άθροισμα του πρώτου, του μεσαίου και τελευταίου γράμματος της πρότασης είναι
133 = 19X7, ενώ το αριθμητικό άθροισμα του πρώτου και του τελευταίου γράμματος κάθε μιας από τις 7 λέξεις του εδαφίου είναι 1393 = 199X7.
β. Τα πρώτα και τα τελευταία γράμματα της πρώτης και της τελευταίας λέξης έχουν άθροισμα
497=71X7. ...
γ.. --Οι.υπόλοιπες-λέξεις-(οι μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας) έχουν 896 = 2X2X2X2X2X2X2X7. (7 φορές το 2, επί 7!!!) .
δ. Οι τρεις κύριες λέξεις (Θεός, ουρανός, γη) που είναι το υποκείμενο και τα δύο αντικείμενα έχουν 14 γράμματα = 2X7.
Το άθροισμα τους είναι 777 (111X7). Το μόνο ρήμα (μπάρα) = εποίησεν, έχει άθροισμα 203=29X7.
ε. Σ' αυτό το εδάφιο των 7 και μόνο λέξεων, υπάρχουν ορισμένες επαναλήψεις. Το οριστικό άρθρο (χα) που υπάρχει δύο φορές και το ανερμήνευτο πρόθεμα (εθ) το οποίο υπάρχει δύο φορές επίσης.
Το αριθμητικό άθροισμα των τεσσάρων αυτών λέξεων είναι 406=58X7.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
- Ο Θεός είναι ο Αυτός χθες σήμερον και στους αιώνες και το ίδιο είναι και ο Λόγος Του. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΟΥΤΑΙ, επομένως τα αριθμητικά φαινόμενα που περιληπτικά δείξαμε παραπάνω θα είναι ένα μέτρο βάση του οποίου μπορούμε να καταλάβουμε ότι Ο Θεός είναι Εκείνος που έγραψε και το υπόλοιπο του βιβλίου της Γένεσης, της Εξόδου, του Ιωνά και κάθε
βιβλίου ή φράσης της Π. Διαθήκης.
- Το αυτό αληθεύει και για τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, (παρ' όλο που αυτά γράφτηκαν στα Ελληνικά) τα οποία φανερώνουν τα ίδια χαρακτηριστικά της επταδικής δομής
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εξέλιξη της επταδικής δομής σαν μέτρο ελέγχου και για άλλα κείμενα τα οποία διεκδικούν θεοπνευστία και ότι είναι αποκαλύψεις από το Θεό.
- Με αυτό το «κλειδί» που μας δόθηκε στη Γεν. 1/α:1 θα προχωρήσουμε να αναλύσουμε όλη τη Γραφή. Να θυμόμαστε ότι υπάρχουν περισσότερες από 3.000.000 λέξεις, ή 20.000.000 χαρακτήρες στα 66 βιβλία της Βίβλου. Επίσης να έχουμε υπόψη μας, ότι τα στοιχεία που πρόκειται να παραθέσουμε τώρα, θα ήταν άχρηστα και χωρίς νόημα στις περισσότερες περιπτώσεις, ΑΝ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕ Ή ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!
- Το αποτέλεσμα της εξέτασης και ανάλυσης που κάναμε στα 66 βιβλία της Αγίας Γραφής είναι ως εξής:
- Ο αριθμός των λέξεων που είναι λέξεις λεξικού διαιρούνται ακριβώς δια του 7,
- Ο αριθμός των λέξεων που αρχίζουν από φωνήεν διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που αρχίζουν από σύμφωνο διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
Ο αριθμός των λέξεων που επαναλαμβάνονται περισσότερες φορές από μία διαιρούνται ακριβώς
δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που υπάρχουν μόνο μια φορά διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που εμφανίζονται μόνο σε ένα τύπο διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που εμφανίζονται σε περισσότερους του ενός τύπους διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που είναι ουσιαστικά διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που δεν είναι ουσιαστικά διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των γραμμάτων του λεξιλογίου διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των γραμμάτων που είναι φωνήεντα διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των γραμμάτων που είναι σύμφωνα διαιρούνται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των κυρίων ονομάτων διαιρείται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των αρσενικών ονομάτων διαιρείται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των θηλυκών ονομάτων διαιρείται ακριβώς δια του 7.
- Το συνολικό αριθμητικό άθροισμα όλων των λέξεων διαιρείται ακριβώς δια του 7.
- Το συνολικό αριθμητικό άθροισμα των διαφόρων τύπων στους οποίους παρουσιάζονται οι λέξεις,
- διαιρείται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των λέξεων που βρίσκονται μόνο σε ένα βιβλίο της Γραφής διαιρείται ακριβώς δια του7.
- Ο αριθμών των υποσχέσεων που βρίσκονται στη Γραφή διαιρείται ακριβώς δια του 7.
- Ο αριθμός των γενεών από τον Αδάμ στο Χριστό, διαιρείται ακριβώς δια του 7.
Εάν έστω και ένας χαρακτήρας άλλαζε, προσθέτονταν ή αφαιρούνταν στα 66 βιβλία τα περισσότερα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν θα ήταν δυνατόν να παραχθούν.
Ορισμένες από αυτές τις αποδείξεις είναι μοναδικές, όπως ο αριθμός των κυρίων ονομάτων δεν θα μπορούσε να διαιρεθεί ακριβώς δια του 7 εάν το όνομα Μωυσής δεν αναφερόταν στην Αποκάλυψη.
- Το ζήτημα του αλάνθαστου της Βίβλου με αυτές τις αποδείξεις έχει απολύτως τακτοποιηθεί. Γίνεται φανερό ότι ο Θεός υπαγόρευσε κάθε χαρακτήρα της Γραφής και είναι αδιανόητο ότι ο Θεός μπορεί να κάνει κάποιο λάθος.
- Το θέμα της «σκοπιμότητας» έχει απαντηθεί, διότι ορισμένες από τις επιστολές γράφτηκαν «στο πόδι» μέσα σε λίγα λεπτά και ιδιαίτερα η αποκάλυψη του Ιωάννη γράφτηκε το πιο πιθανόν μέσα από τη φυλακή.
Ο αριθμός των ωρών που θα έπαιρνε όλους του γραφείς που ζούσαν την ίδια εποχή να «συσκεφθούν» ώστε να «ταιριάξουν» όλα αυτά τα δεδομένα είναι πέρα από κάθε φαντασία.
- Να σημειώσουμε ότι ο μόνος πιθανός τρόπος που οι γραφείς μπορούσαν να γράψουν τα βιβλία τους ώστε να παρουσιάζουν αυτά τα φαινόμενα και να έχουν λέξεις που μόνο οι ίδιοι χρησιμοποίησαν, θα πρέπει ο κάθε ένας τους να έγραφε το βιβλίο του τελευταίος από όλους. Γνωρίζουμε όμως ότι ορισμένοι έγραφαν ταυτόχρονα και από διαφορετικά σημεία της γης!
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ, ΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 66 ΒΙΒΛΙΑ
- Οι μεταφράσεις όλων των ειδών, δεν μεταφέρουν αυτά τα φαινόμενα, απλά και μόνο διότι είναι έργο ανθρώπων.
- Είναι εντυπωσιακό, ότι με την πρόσθεση των απόκρυφων βιβλίων, κανένα από τα παραπάνω φαινόμενα δεν μπορεί να συμβεί. Ούτε ένα από τα παραπάνω! Αυτό και μόνο αναιρεί τον ισχυρισμό ότι τα βιβλία αυτά είναι «κανονικά» άρα δεν είναι «Γραφές».
Κανένα από τα βιβλία των Μορμόνων, τις «βελτιωμένες» εκδόσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά δεν παρουσιάζουν έστω και ένα από τα φαινόμενα.
- Καθώς συμπληρώσαμε όλες αυτές τις εξερευνήσεις, συγκεντρώσαμε την προσοχή μας σε γραπτά που υποτίθεται ότι είναι «πρόσθετες γραφές», όπως το Βιβλίο των Μορμόνων, ο Πολύτιμος μαργαρίτης, το Κοράνι, Η Διδαχή των Διαθηκών της Μορμονικής εκκλησίας, διατάγματα της Μορμονικής εκκλησίας καθώς επίσης γραπτά από τον Μωυσή Δαυίδ των «τέκνων του Θεού», της Μαίρης Μπεϊκερ Έντυ της Χριστιανικής επιστήμης και πολλών άλλων.
- Κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις των υποτιθέμενων «γραφών», στάθηκε αδύνατο να βρεθεί έστω και ένα από τα παραπάνω φαινόμενα. Αυτό και μόνο είναι απόδειξη ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από ανθρώπινα σαρκικά έργα.
- Αυτά τα μη χριστιανικά σύνολα (αλλά και ορισμένα από αυτά που ονομάζονται Χριστιανικά) έχουν έναν κοινό ισχυρισμό, που είναι ότι τα 66 βιβλία της Γραφής 1) είτε ότι δεν είναι αληθινά και 2)ή ότι δεν είναι πλήρη.
- Και αυτό τα θέμα της πληρότητας τους και της ορθότητας τους είναι απολύτως εδραιωμένο στις αποδείξεις που αναφέραμε και που πρόκειται να παραθέσουμε. Όσον αφορά τον αριθμό των βιβλίων για το εάν είναι σωστός ή λάθος παρατηρήσαμε τα εξής:
ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ
ΓΡΑΦΗΣ
Η πρωταρχική γνωστή σειρά των βιβλίων της Βίβλου διαφέρει λίγο από τη σειρά που έχουμε σήμερα στις Γραφές του τυπώνονται από τις διάφορες Βιβλικές Εταιρείες. Τα κείμενα είχαν την • εξής σειρά.
1. Γένεση | 12. Ησαΐας | 23. Σοφονίας | 34. Εσθήρ- | 45. Ιάκωβος | 56. Εφεσ. |
2. Έξοδος | 13. Ιερ. | 24. Αγγαίος | 35. Δανιήλ | 46. Α' Πέτρου | 57. Φιλιππησ. |
3. Λευ. | 14. Ιεζ. | 25. Ζαχαρίας | 36. Εσδρα | 47. Β" Πέτρου | 58. Κολοσσαεί |
4. Αριθ. | 15. Ωσηε' | 26. Μαλαχίας | 37. Νεεμία | 48. Α' Ιωάννου |
|
5, Δευτ. | 16. Ιαίήλ | 27. Ψαλμοί | 38. Α'Χρον. | 49. Β' Ιωάννου | 59. Α' θεσσ. |
6. Ιησ.Ναυή | 17. Αμώς | 28. Παροιμ. | 39. Β'Χρον. | 50. Γ" Ιωάννου | 60. Έ'θεσσ. |
7. Κριταί | 18. Αβδιοΰ | 29. Ιώβ | 40. Ματ. | 51. Ιούδας | 61. Εβραίους |
8. Α' Σαμ. | 19. Ιωνάς | 30. Άσμα Ασμ. | 41. Μαρ. | 52. Ρωμαίους | 62. Α'Γιμ. |
9. Β'Σαμ | 20. Μιχαίας | 31. Ρουθ | 42. Λουκ. | 53. Α'Κορινθ. | 63. Β'Τιμ. |
10. Α'Βασ. | 21. Ναοΰμ | 32. Θρήνοι | 43. Ιωάνν. | 54. Β'Κορινθ. | 64. Τίτος |
11. Β'Βασ. | 22. Αββακ. | 33. Εκκλ. | 44. Πράξ. | 55. Γαλατάς | 65. Φιλήμων |
|
|
|
|
| 66. Αποκ. |
Ορισμένα από τα βιβλία καθορίζονται είτε εξ ολοκλήρου είτε κατά μέρος με το όνομα κάποιου επί μέρους γραφέα, ενώ άλλα παραμένουν ανώνυμα.
Τα βιβλία που φανερώνουν (κατά μέρος ή εξ ολοκλήρου) την ταυτότητα του γραφέα τους είναι:
—Η Έξοδος, το Λευιτικό, οι αριθμοί και το Δευτερονόμιο καθορίζουν το Μωυσή ως συγγραφέα τους και ορίζονται σαν βιβλία του Μωυσή και σε άλλα βιβλία της Γραφής.
—Ο Ησαΐας, ο Ιερεμίας, ο Ιεζεκιήλ και οι 12 ελάσσονες προφήτες έχουν το όνομα του συγγραφέα τους και σαν τίτλο τους.
—Οι Ψαλμοί αναφέρονται στον Δαυίδ. Παροιμίες και Άσμα Ασμάτων στον Σολομώντα. Ο Εκκλησιαστής αναφέρεται στον «Υιό του Δαυίδ» όπου οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι ο Σολομώντας.
—Ο Δανιήλ, ο Έζδρα και ο Νεεμίας αναγράφονται στα αντίστοιχα ονόματα των γραφέων τους.
—Η επιστολή του Ιακώβου, της Α', Β'Πέτρου και του Ιούδα φέρουν τα ονόματα των αντιστοίχων
γραφέων τους.
- Τρεις γυναίκες αναφέρονται, η Θάμαρ, Η Ραχάβ και η Ρουθ. Ο αριθμός των γραμμάτων τους = 14.
- Ο αριθμός των συνθετών ουσιαστικών = 7.
- Ο αριθμός των γραμμάτων σ' αυτά τα ονόματα = 49 = 7X7.
- Μόνο μια πόλη αναφέρεται σ' αυτό το κείμενο και είναι «η Βαβυλών»και αυτή με 7 γράμματα.
Και συνεχίζει ποιος ξέρει μέχρι που και πόσο!!!
Υπάρχουν περισσότερα χαρακτηριστικά στην αριθμητική δομή αυτών καθ' αυτών των λέξεων. "Όπως γνωρίζουμε, κάθε λέξη στο Ελληνικό και στο Εβραϊκό αλφάβητο αντιστοιχεί σε κάποιο αριθμό. Έτσι κάθε λέξη της οποίας τα γράμματα μεταφραστούν σε αριθμούς, έχει ένα άθροισμα. Η μελέτη αυτών των αριθμητικών αθροισμάτων των λέξεων ονομάζεται Γαμετρία.
- Οι 72 λέξεις λεξικού του κειμένου μας έχουν αριθμητικό άθροισμα = 42.364 = 7X6.052.
- Οι 72 λέξεις παρουσιάζονται σε 90 τύπους. Ορισμένες παρουσιάζονται σε περισσότερο του ενός. Το αριθμητικό αθροισμάτων λέξεων αυτών είναι 54.075=7X7.725 ακριβώς.
- Γίνεται λοιπόν φανερό ότι κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν σχηματισμοί που δεν μπορεί να μπήκαν κατή τύχη, ούτε από χέρι ανθρώπινο.
- Υπάρχουν λέξεις στο παραπάνω κείμενο που δεν επαναλαμβάνονται πουθενά αλλού στην Καινή Διαθήκη, παρουσιάζονται 42 φορές (7X6) και έχουν 126 γράμματα (7X18). Πώς οργανώθηκε όλο αυτό;
- Πώς γνώριζε ο Ματθαίος τι θα γράψουν οι υπόλοιποι ώστε να το ρυθμίσει (εάν υποθέσουμε ότι έγινε από ανθρώπινο νου;) Πώς γνώριζε τι δε θα γράψουν, η τι θα γράψουν οι υπόλοιποι;
Το ίδιο συμβαίνει και στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο όπως και στα υπόλοιπα γραπτά της Καινής Διαθήκης. Ο κάθε ένας τους θα πρέπει να είχε γράψει τελευταίος για να μπορούσε να «ρυθμίσει» όλα αυτά...
- Η σταύρωση του Χριστού έγινε στο λόφο του Γολγοθά που είναι 777 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας!
- Στην Πεντάτευχο = η λέξη Τορά. Φαίνεται να σχηματίζεται ανά πενήντα γράμματα, αν αρχίσουμε από το πρώτο γράμμα της την πρώτη φορά που υπάρχει. Αυτό γίνεται στα δύο Πρώτα. στο Λευιτικό γίνεται με τι λέξη Γιαχβέ ανά 7 γράμματα και στα άλλα δύο η λέξη Τορά, ανά 50, αλλά ανάποδα.
Μαθηματικοί επιστήμονες βρήκαν με σούπερ κομπιούτερ ότι η Γραφή είναι ένας τέλειος κώδικας
- Ο αριθμός 7 για παράδειγμα μέσα στη Γραφή αφθονεί = πληρότητα! Ακόμη καθώς διαβάζουμε τη Γραφή βλέπουμε τη δομή του χρόνου που ο Θεός έθεσε στον Ισραήλ να είναι επταδική:
- Το Σάββατο = η έβδομη ημέρα της εβδομάδος
- Η Γραφή γράφτηκε από 30 περίπου συγγραφείς διαφορετικού κοινωνικού επιπέδου και μόρφωσης μέσα σε διάστημα πέραν των 1600 χρόνων μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου συγγραφέα της. Εάν υποθέσουμε ότι γράφτηκε από ανθρώπινη προσπάθεια και μόνον, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τα μαθηματικά φαινόμενα που φανερώσαμε. Εάν υποθέσουμε ότι μια ΑΝΩΤΕΡΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ (Ο μαθηματικός συγγραφέας όλης της φύσης) έχει σχεδιάσει αυτά τα φαινόμενα, τότε μας έχει δωθεί ή άμεση λογική εξήγηση αυτών των φαινομένων καθώς και πολλών άλλων που βρίσκονται στη Γραφή.
Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ
- Η γενεαλογία του Χριστού που βρίσκεται στο κατά Ματθ. 1:1-17, αποτελείται από δύο ενότητες: Εδ. 1-11 που καλύπτουν την περίοδο από τον Αβραάμ τον γενάρχη του Ισραήλ μέχρι την Βαβυλωνιακή αιχμαλωσία, όπου οι Ισραηλίτες έπαψαν να είναι ανεξάρτητο έθνος.
- Από τα εδάφια 12 -17 καλύπτεται η περίοδος από την αιχμαλωσία μέχρι τον Μεσσία, Το Χριστό Ιησού.
- Στα 17 αυτά εδάφια υπάρχουν 72 λεξικές λέξεις.
- Ο αριθμός των λέξεων που είναι ουσιαστικά είναι ακριβώς 56 = 7Χ 8.
- Η λέξη «δε» επαναλαμβάνεται ακριβώς 56 φορές.
- Ο αριθμός που το οριστικό άρθρο επαναλαμβάνεται σε διαφορετικούς τύπους είναι ακριβώς 7.
- Υπάρχουν δύο κύρια τμήματα στο κείμενο αυτό: από το Ιο έως το 11ο εδ. και από το 12ο έως το
- 17ο . Στο πρώτο τμήμα, η λέξεις (λεξικού) —49= 7X7.
- Από αυτές τις 49 ο αριθμός εκείνων που αρχίζουν από φωνήεν, είναι 28=7X4
- Οι λέξεις που αρχίζουν από σύμφωνο = 21=3X7
- Το σύνολο των γραμμάτων σ' αυτές τις 49 λέξεις = ακριβώς 266 = 7X38
- Αριθμ. φωνηέντων στα 266 γράμματα = 140 = 7X20.
- Αριθμ. συμφώνων = 126 = 7X18.
- Από αυτές τις 49 λέξεις ο αριθμός των λέξεων που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μια φορά .,-
- = 35 = 7X5.
- Οι λέξεις που υπάρχουν μόνο μια φορά = 14 = 7X2
- Οι λέξεις που υπάρχουν μόνο σε έναν τύπο είναι ακριβώς 42 = 7X6.
- Ο αριθμός των λέξεων που υπάρχουν σε περισσότερους του ενός τύπους = 7
- Από τις 49 λέξεις (λεξικού) είναι ουσιαστικά οι 42 = 7X6
- Οι λέξεις που δεν είναι ουσιαστικά = 7
- Από τα ουσιαστικά τα 35 = κύρια ονόματα = 7X5.
- Αυτά τα 35 ουσιαστικά χρησιμοποιούνται 63 φορές = 7X9.
- Ο Αριθμός των αρσενικών ονομάτων = 28 = 7X4.
- Αυτά τα αρσενικά ονόματα χρησιμοποιούνται 56 φορές = 7X8.
- Ο Αριθμός που δεν είναι αρσενικά ονόματα = 7.
- Τρεις γυναίκες αναφέρονται, η Θάμαρ, η Ραάβ και η Ρουθ. Ο αριθμός των γραμμάτων τους =14.
- Ο αριθμός των σύνθετων ουσιαστικών = 7.
Ο αριθμός των γραμμάτων σ' αυτά τα ονόματα = 49 = 7X7.
- Μόνο μια πόλη αναφέρεται σ' αυτό το κείμενο και είναι «η Βαβυλών»και αυτή με 7 γράμματα.
Ο Εάν κοιτάξουμε στη γέννηση του Ιησού στα εδάφια 18-25 βρίσκουμε τα εξής:
- Ο αριθμός των λέξεων είναι 161 (7X23)
- Το άθροισμα της αριθμητικής αξίας των γραμμάτων τους είναι 93.394 = &Χ13.342.
- Ο αρθμός των λεξικών λέξεων είναι 77 = 7X11.
- Το άθροισμα της αριθμητικής αξίας των γραμμάτων των λεξικών λέξεων είναι 51.247 = 7X7.321.
- Υπάρχουν 6 λέξεις που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον Ματθαίο. Το άθροισμα της
- αριθμητικής αξίας τους είναι 5.005 = 7X715.
- Αυτές οι 6 λέξεις έχουν 56 γράμματα = 7X8.
- Οι 161 λέξεις υπάρχουν σε 105 τύπους = 7X15.
- Το άθροισμα της αριθμητικής τους αξίας είναι 65.429 = 7X9.347.Σ: αυτούς τους 105 τύπους οι 35 είναι ρήματα 7X5.
- Υπάρχουν 7 κύρια ονόματα = 7X1.
- Ο αριθμός των γραμμάτων σ' αυτά τα κύρια ονόματα είναι 42 = 7X6.
- Μία λέξη «Εμμανουήλ» δεν χρησιμοποιείται πουθενά αλλού στην Κ. Διαθήκη και έχει αριθμητικό
- άθροισμα 644= 7X92. (εάν προσθέσουμε τους αριθμούς που αποτελούν το 644=14 = 7X2).
- Ο αριθμός των τύπων αποκλειστικά γι' αυτήν την περικοπή από τον Ματθαίο είναι 14 (7X2).
- Το άθροισμα της αριθμητικής τους αξίας είναι 8.715 = 7X1.245.
ή ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; Όχι!
1 στις 10 επί την 169 δύναμη ή 1 που ακολουθείται από 169 μηδενικά! ! !
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ.
- Ο άγγελος χρησιμοποιεί 28 από τις 77 λέξεις του λεξιλογίου. = 7X4.
- Το άθροισμα της αριθμητικής αξίας όλων των λέξεων που χρησιμοποίησε ο άγγελος είναι 21,042
- = 7X3.006.
- Ο άγγελος χρησιμοποιεί 35 τύπους = 7X5. Αυτοί οι
- 35 τύποι έχουν 168 λέξεις = 7X24. Το άθροισμα της αριθμητικής τους αξίας είναι 19.397=7X2.771.
- Ο άγγελος δεν χρησιμοποιεί 49 λεξικές λέξεις = 7X7.
- Ο άγγελος δεν χρησιμοποιεί 70 τύπους = 7X10.
Η πιθανότητα να έγινε αυτό κατά τύχη ή από ανθρώπινη επινόηση είναι 206.000.000.000.000.000.000 (ή 206 πεντaκις εκατομ. = 21 μηδενικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου